Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Donație în valoare de 75.000 euro pentru spitalele din Satu Mare și Cluj din partea Autonet!

Donație în valoare de 75.000 euro pentru spitalele din Satu Mare și Cluj din partea Autonet! Personalul medical și pacienții din patru unități medicale aflate în Satu Mare și Cluj-Napoca sunt beneficiarii uneia dintre cele mai importante acțiuni de sprijinire a luptei contra Covid-19 întreprinsă de Autonet Import. Compania a donat echipamente de protecție în valoare de peste 75.000 de euro, iar drumul acestor produse din China până în mâinile personalului medical a fost o adevărată aventură.

Într-o perioadă în care țările europene interziseseră deja exportul de materiale medicale utilizate în combaterea virusului, Autonet Import s-a orientat spre China pentru achiziționarea acestor produse atât de necesare. Comanda a fost făcută în 22 martie și a durat nu mai puțin de 6 săptămâni pentru ca transportul să ajungă în depozitul din Satu Mare. În acest răstimp s-au întocmit un număr incredibil de 57 de documente și declarații, în plus, chiar și legislația din China s-a schimbat de  două ori în perioada de întocmire a formalităților. Odată încheiat periplul birocratic, a urmat decizia modalității de transport. S-a optat pentru un transport aerian, acesta oferind cel mai înalt nivel de siguranță. Marfa a aterizat pe aeroportul din Viena, iar ultima etapă a drumului a fost parcursă cu camionul.

Beneficiarii acestui ajutor sunt membrii echipelor medicale și pacienții Spitalului Județean de Urgență, ai Spitalului de Pneumoftiziologie și ai clinicii West Medica din Satu Mare, precum și cei ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Echipamentele constă în mănuși, ochelari de protecție, viziere, măști și combinezoane.

“Ne bucură calitatea superioară a echipamentelor oferite de Autonet Import, aceste produse fiind printre cele mai utilizate în munca noastră zilnică.” Dr. Sergiu Ioan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare

“Ajutorul Autonet este foarte bine venit, mai ales într-o perioadă în care bugetele sunt tot mai greu de gestionat din cauza exploziei prețurilor la aceste echipamente, cu creșteri de 10-15 ori față de valoarea inițială.” Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

“Sunt încrezător că, peste o jumătate de an sau un an, când lucrurile vor începe să reintre în făgașul lor normal, vom privi înapoi la această perioadă grea pentru noi toți și vom putea spune cu mândrie că noi am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ne apăra de această amenințare.” Cristian Matei, COO Autonet Import România

Această acțiune a fost printre primele inițiate de către Autonet Import pentru sprijinirea celor aflați în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV-2, echipa companiei fiind mândră că a reușit să ducă la bun sfârșit acest demers important. Însă, în această perioadă, s-au desfășurat multe alte proiecte destinate acestei cauze. Beneficiind de poziția sa de lider pe piața românească de piese de schimb și servicii auto, Autonet Import asigură o anvergură națională și proiectelor sale de responsabilitate socială. Dintre acestea amintim campania “Mobilitate pentru eroi”, prin intermediul căreia, împreună cu partenerii noștri, am reușit să reparăm peste 250 de vehicule aparținând instituțiilor implicate în mod activ în combaterea efectelor pandemiei. De asemenea, prin suportul logistic oferit CN Unifarm SA, am asigurat transporturi de echipamente medicale în numeroase locații din țară. Acest sprijin nu a fost singular, infrastructura și resursele logistice ale companiei fiind utilizate și pentru alte transporturi cu materiale necesare în această perioadă dificilă. Mai mult, grupul SAG-Autonet a făcut donații anonime în valoare de 100.000 de euro pentru diferite necesități legate de combaterea pandemiei.

Autonet Import își exprimă mândria și satisfacția pentru oportunitatea de a participa, fie ca inițiator, fie ca partener în aceste proiecte dezvoltate pentru ca noi toți să suferim cât mai puțin efectele virusului. Compania nu se oprește însă aici și va continua să sprijine eforturile necesare pentru a depăși această criză. De asemenea, Autonet Import va fi, și de acum înainte, alături de oamenii din linia întâi și își încurajează toți partenerii să facă același lucru.

10 comentarii

  1. Alecu Russo Răspunde

    Felicitari.

  2. Aurel Răspunde

    Da despre aia de ce nu se vorbeste, ca Autonetul da ajutoare de zeci de mii de euro si intre timp isi concediaza oamenii cu titlu de reducere de costuri. Asta e fata lor adevarata….

  3. Pipo Răspunde

    Aurel,stai liniștit că 99la sută dintre patroni sânt la fel

  4. Alecu Russo Răspunde

    Nu toti patronii sunt la fel.

  5. Angajat Răspunde

    Fain
    At taiat salariile la angajati cu 40-50%, at dat oameni afara, vat plans ca nu sunt bani de salarii dar faceti sponsorizari.

  6. Taximetrist Răspunde

    Băiatul său umblă cu taxi, și uită să plătească, despre ce vorbim.
    Marele AUTONET.

  7. Norick Răspunde

    Fix o firma de …!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.