Ultima actualizare: azi, 17:36

Naţionale

Cât va costa o mască de protecție în România după 15 mai

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat la Digi24 că există o preocupare majoră ca din 15 mai românii să poată cumpăra măști de protecție cu preț în jurul a 2 lei și a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla.

,,Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil. Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații, a declarat ministrul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

Întrebat dacă vor fi controale și vor fi sancțiuni pentru cei care nu poartă masca, premierul a confirmat: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată”. El a adăugat că va fi obligația guvernului să asigure măști pentru toți cetățenii.

9 comentarii

  1. varu Răspunde

    SCUMP….Și la 1ron era profitabil,dar așa santem noi,…și sigur vor fi de unica folosința,.

    • altu Răspunde

      De acum vom munci pt măști. Regulamentar ar trebui să folosim 4-5 buc zilnic. La o familie de 3 persoane înseamnă 30 Ron pe zi, într-o lună 900ron,dar să fie și 500 ,la ce salarii avem la privat e foarte mult. Mulți o să folosească una o săptămână, vă dați seama ce eficienta va avea.

  2. Alin Răspunde

    La Santec e 5 lei nu e bai ?

  3. pop Răspunde

    Masti se gasesc la magazine online,la 50 de masti pachetu ii aproape 100 de lei.
    Pret de achizitie din China sunt la 30-45 de centi
    Caci farmaciile si magazine gen santec,barta i-si pun adaos de 2-300/ nu ai ce face,nu trebuie cumparat de la ei,caci daca nu este cerere raman cu ele

  4. Matrozul Răspunde

    De ce nu fac masti firmele de confectii din Satu Mare ? De exemplu firma presedintelui PSD, Ciprian Craciun.

    • Dan Dediu Răspunde

      Pai daca ar face Craciun masti le-ar vinde cu 10 lei bucata.
      In plus, materialul din care ar face masti ar fi cel mai ieftin posibil. Elasticul de prins dupa urechi s-ar rupe la prima folosire. Cusatura ar fi ca pishatul boului. Cutele mastii ar fi prea mici. Masca ar fi prea mica. Elasticul ar fi prea scurt.
      Craciun… nu ti-a trecut prin cap altcineva, Matroz, decat sifonarul asta al PSD?

    • Dan Dediu Răspunde

      Apropo…
      Ce v-a mai cerut sa faceti Domnu’ Govor, Ciprian Craciun? Acum de curand…
      S-auzim. Sa citim. Ei?

  5. Normalul Răspunde

    In ianuarie mastile se vindeau la 25 de bani. Mama ce disciplina vrea sa asigure guvernul ! Masca sa coste intre 2 si 2,99 lei. Parca era vorba ca nu vor sa permita cresteri de preturi la produsele de baza peste limita maxima din ultimele 3 luni inainte de starea de urgenta, Dar mastile si manusile care vor fi obligatorii nu sunt la fel ca produsele de baza ? Sau si guvernantii nostrii au afaceri cu masti si manusi ? Cine ar trebui sa verifice ?

    • irpef Răspunde

      … repede îmi vine în minte însuși soția actualului ministru al sănătății. Și câți mai sunt? Eu mai în glumă-mai serios am întrebat un furnizor dacă are fire de aur sau de argint înserate la prețul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.