Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Caz nou de coronavirus la Satu Mare. Bilanțul ajunge la 61

Un caz nou de coronavirus a fost raportat de la Satu Mare, iar astfel, numărul sătmărenilor depistați pozitiv cu COVID-19 ajunge la 61. La nivel nașional, bilanțul îmbolnăvirilor se apropie de 18.000.

Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 196 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.239 de  persoane. Alte 54.974 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 361.566 de teste.

7 comentarii

  1. obiectiv Răspunde

    Da, a dat stirea presasm:
    Un pacient diagnosticat cu COVID19 a ajuns în același salon cu un pacient sănătos la Spitalul Județean Satu Mare. Pacientul neinfectat a precizat pentru PresaSM că a stat mai bine de 7-8 ore în compania pacientului cu COVID19, fără mijloace de protecție, precum măști sau paravan despărțitor. Conducerea Spitalului Județean recunoaște situația, dar susține că ar fi existat mijloace de protecție.

    • ... Răspunde

      În orele acelea când erau în același salon s-au rugat pentru sănătatea celui sănătos????
      Asta este de fapt nivelul sistemului sanitar din județ!

  2. cârcotaş Răspunde

    Greşeală impardonabilă! Cum dracu să nu manifeşti minim de precauţie când despre asta este vorba de luni de zile? Nişte dobitoci iresponsabili. Dacă în spital nu porţi masca corespunzător şi nu se respectă procedurile minime de evitare a bolii atunci unde?

    • Altu Răspunde

      Ăștia sunt eroii pe care toată lumea îi ridică în slăvi pt simplul fapt că își fac treaba, așa cum o fac. Cele mai multe infecții provin din spitale, și avem pretenții de la oamenii simpli.

      • ... Răspunde

        Și între timp bolnavii cronici nu au acces sau au acces foarte greu la tratamentul curent. Apoi citești că mor cu zile. Pot să dau multe exemple. Am aflat fără să vreau. Vă dați seama câte astfel de cazuri sunt de fapt. Aceeași “eroi” erau/sunt înjurați în alte cazuri.

        • puncte puncte Răspunde

          tu esti unul dintre bolnavii cronici, iar medicii sunt vinovati ca te-a fatat ma-ta asa!

          • ...

            Ba pe tine! Retard mintal ce esti! Tu inca stai in copac si te scarpini in kur cu dejetul. Sa nu ai ocazia sa afli ce specialisti avem in judet. Sau zici ca esti si tu unul din ei? Ceva brancardier de la morga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.