Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

FOTO/VIDEO. Viperă găsită într-o casă din municipiul Satu Mare

O viperă a fost găsită într-o casă din municipiul Satu Mare, aflată în vecinătatea pădurii Noroieni. Șarpele a fost recuperat cu succes, iar mai apoi relocat în mediul lui natural.

János Márk-Nagy, custode al ,,Rezervaţiei Naturale Râul Tur”, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că habitatele animalelor sunt din ce în ce mai mult acaparate de oameni.

,,Azi am fost solicitat pentru relocarea unui exemplar de viperă dintr-o casă tocmai din municipiul Satu Mare, aflată în vecinătatea Pădurii Noroieni (rezervație naturală și sit Natura2000). Aceasta mi-a adus aminte una dintre cele mai mari probleme de mediu: urbanizarea zonelor naturale. Ne extindem cu zonele rezidențiale, acaparăm tot mai mult teren de la plantele și animalele sălbatice, care trăiesc în jurul nostru și ne mirăm când acestea apar în locuințele noastre. Cazul de azi totuși a fost unul cât se poate de fericit, proprietarii au recunoscut specia și ca vechi prieteni ai naturii au decis să o reloce în habitatul ei natural”, a precizat János Márk-Nagy, pe pagina sa de Facebook.

5 comentarii

  1. Coica Răspunde

    A avut declarație la el? Și la care puncteze încadra?
    Ar tre sa se autosesizeze poliția

  2. H&R Răspunde

    O fi un parlamentar. Sau alea-s șopârle.

    • Biolog Răspunde

      Alea-s viermi din familia nevertebratelor (Invertebrata) – Phylum Acanthocephala (viermi paraziți). Nu jigni șopârlele că se supără.🤔😜🙏
      Șopârlele mai prind fel de fel de gângănii dăunătoare, chiar ne sunt utili.

      • H&R Răspunde

        @Biolog. Ai dreptate, si cer scuze public tuturor reptilelor. Atunci o fi parlamentarii nostrii chiar covidul?? Sau covizi, covide?

        • Biolog Răspunde

          Știi cum spune cineva de pe aici. Cercetătorii “britanici” deja studiază problema.🤔😜😉 Cine știe ce vom afla !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.