Ultima actualizare: azi, 22:15

Naţionale

FOTO. Dezastrul lăsat de români la centrele de carantină! Edil: Cine-i om și cine-i câine?

Oamenii care au fost cazaţi în mai multe centre de carantină din Galați, unele dintre ele noi, au lăsat dezastru: au distrus mobilierul şi au lăsat peste tot resturi menajare. Viceprimarul oraşului Galaţi, Picu Apostol Roman, este șocat de ceea ce a putut să vadă în centrul de carantină din municipiu.

Edilul a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu centrele de carantină, cum erau înaintea sosirii oamenilor care au stat acolo și cum arată după plecarea lor.

„Au venit buluc peste municipalitate, așa cum au venit buluc peste toate municipalitățile din România. Noi, aici, am căutat să îi primim omenește, să le găsim cazare bună, luxoasă chiar, să le asigurăm hrană. Și indiferent că e sâmbătă și duminică, să primească hrană caldă. Dar nu de puține ori am fost puși în situația să nu vorbim despre ce lasă în urmă acești oameni. Am tăcut o dată, de două ori, trei ori, dar nu mai pot să tac. Vorbim despre banii românilor, banii gălățenilor. Nu ne putem juca cu așa ceva. Va dați seama ce frustrare în rândul cetățenilor creează faptul că acești oameni care poate nu au contribuit cu nimic la statul român, că sunt aduși, cazați, iar în spatele lor găsim acest dezastru”, a spus edilul la Digi24.

Foto: Facebook/ Viceprimar Picu Apostol Roman

25 comentarii

  1. "diasporii" de mucegai Răspunde

    Si pe cine mai mira? Pai asta-i diaspora lui Werner! Educata si elitista #diaspora, neplatitoare de taxe care dicteaza cine va fi presedintele Romanicii, opincari cu zabele la gura si turturi de rahat la fund! Trebuia sa-i cazeze dulapul la el la Cotroceni! Si-au batut joc de proprietarii acestor locatii si au zbierat ca din gura de sarpe ca nu le convin conditiile, oparatii pamantului, mancau mamaliga prajita cu ceapa si acum stramba din nas la salam! Tu-va neamu-n cap de analfabeti! Mars la sparanghel!

  2. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Nu putem generaliza, cei care s-au intors acasa sunt oameni in general certati cu legea, pe care nu mai poti sa-i schimbi. Diaspora adevarata nu s-a intors. In toamna trecuta am vazut pe aeroportul din Timisoara o chestiune sfasietoare, un baietel de cca 10 ani plangea in hohote ca tatal lui se intorcea la munca in Danemarca. In timpul zborului chiar ma uitam la acel tata, avea o privire trista dar darza. Nu cred ca un astfel de om ar face asa ceva. Asta e diaspora adevarata.

  3. Pipo Răspunde

    Așa diasporă așa președinte

  4. HBC Răspunde

    MUNDRIILE TARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! cu asa un popor se poate mandri ….bravo domnilor

  5. Adevarul Răspunde

    Asta-i Rromania (scris cu 2 de R intentionat)

    • Ion de pe Peron Răspunde

      Asa cum spui!Majoritatea celor care s-au intors sunt niste tzigani de rahat,de la maro deschis până la maro inchis sau negru ca tăciunele!Mai ales cei din Sud,GJ,OT,TL,etc.Păcat că pe acestia si Covid-ul ii ocoleste!Nemaivorbind că această rasă imputită este imună cam la toate bolile!Genetica nu se dezminte!Dar să sperăm că va apărea la anul o versiune mai updatată,un Covid 20.2.2 care să măture pe cât mai multi!

  6. ... Răspunde

    Din știrea asta am putut afla ce înseamnă cazare lux în Galați.😱 Clar că nu mă voi duce acolo.

    • nuconteaza Răspunde

      Sa stai gratis in acele conditii + mancare gratis, e lux. Nu-ti plac conditiile ? Stai pe banii tai in strainatate! Nu poti? Atunci stai pe strada unde poti

      • ... Răspunde

        Corect. Eu nu plec din țară ca să lucrez. E destul loc de muncă în țară pentru cei care VOR SĂ LUCREZE. Derbedeii ăștia majoritatea caută să câștige un ban ușor și cu cât mai puțin efort. Dar din ce am văzut în poze asta poate fi lux doar pentru niște romi cu doi de rr.😢

        • remy martin Răspunde

          Din comentariul dvs, domnule “…”, reiese faptul că sunteti un YES-MAN, sau că aveți un post de conducere si habar nu aveți în ce condiții lucrează un om de rând. Iar referitor la “derbedeii ăia care vor să câștige un ban ușor și cât mai puțin efort”, țin sa va anunț că acest lucru este normal, că doar n-o fi invers, îmi rup spatele pe plantația dvs și în schimb nu doresc nimic, ba vă și mulțumesc că m-ați lăsat să îmi fac exercițiile zilnice. Sănătate!

          • ...

            @remy martin, în țara asta mai sunt și oameni care sunte profesioniști, au școală și își văd de treaba lor. Am PFA și lucrez. Dacă ai o meserie pe care ai învățat-o și știi ce și cum te descurci onorabil. Nu spun ca în vest dar ai ce îți trebuie. Cei care au venit înapoi pentru că s-a închis robinetul majoritatea au școala numai strictul necesar. Majoritatea celor care au fost cazați acolo nu cred că au conțtientizat în cer stare sunt. Numai analizează puțin calitativ resturile rămase.

        • Vasi Răspunde

          Majoritatea acestora provin dintr-o rasă de Rahat din India!Păcat că acum 1000 de ani s-au urcat pe trenul gresit si asa au ajuns din păcate aici in Europa!

  7. 😁😁 Răspunde

    Adica ciori, ca diaspora care se straduieste peste tot e la lucru si nu la cersit, ciordit ca astia. Si voi de mai sus care tot criticati Diaspora am ceva de spus. Voi tot ai criticati dar nu sinteti in pielea lor. Ei au renuntat la mult, la Familie, la prieteni pt o viata mai buna care la inceput pt fiecare a fost foarte grea. Si nu cred ca ei sau intors in Romania 🇷🇴. Asa ca ia mai taceti din gura dracului ca santeti mai prejos decat tigani astia.

    • ... Răspunde

      “ai”, “santeti”????
      RIP pentru limba română!🤔😤😱😥😪🙏🙏🙏
      Tu te când te duceai la școală te opreai pe la colț la birt și acolo rămâneai ??? Că așa pare.

  8. ... Răspunde

    @Remy martin, încă un lucru! Pe așa-zisa plantație a mea nu lucrează nici un sclav asta să fie clar! Mă trezesc la 6 dimineața și mă culc în cel mai fericit caz la ora 23. Dar nu mi-e rușine ca să pun la o adică mâna pe o sapă sau lopată. Anul ăsta dacă tot #stau acasă, nu? ca un dobitoc cuminte voi zugrăvi singur toată casa cu familia.
    În orice domeniu dacă ești meseriaș te vei descurca și de acum încolo. Nu trebuie să te îngrămădești neapărat la poartă la Unicarm, Drexi sau GP Sofa. Pentru mine și alea sunt un fel de plantație. Doar că la majoritatea le-a fost lene să pună mâna pe carte. Toată ziua se iau după Becali sau alții de teapa lui. Reține! De multe ori puțin înseamnă mai mult!
    Din păcate asta-i România actuală. Poza din articol spune mult.
    https://www.cotidianul.ro/recidivistul-basescu-acuzat-ca-a-discriminat-din-nou/

    • remy martin Răspunde

      Si totusi, nu putem fi toti meseriasi, sau sa avem toti PFA, precum dumneavoastra. Toti acestia trebuie sa lucreze undeva, nu? Sa nu uitam ca in 2009 (daca nu ma insel) s-au desfiintat scolile de arte si meserii. Nu contest si nici nu judec alegerea dumneavoastra de a fi propriul angajat, dar am considerat primul comentariu al dumneavoastra nelalocul lui, tocmai de aceea mi-am exprimat parerea despre acesta. In legatura cu poza din articolul respectiv, din pacate, este Romania din trecut, prezent si viitor; intrucat nu vad nicio sansa de schimbare in bine a acestei tari. Numai bine!

      • ... Răspunde

        @remy martin. Când am fost în Amsterdam în imensul parc Vondelpark am dat peste cerșetori țigani din Gorj. În Barcelona când am fost cu metroul au încercat să mă buzunărească doi rromi bine făcuți din Galați. Cu ajutorul a niște localnici am vrut să chem poliția locală. Imediat a apărut și piranda de după colț. Să vezi ce scandal a făcut! Neșansa lor este că am ceva vechime prin Sudistan și eu. Peste tot dai de ei și sunt excesiv de gălăgioși!
        Trebuie odată înțeles că dacă vrem să ieșim din rahat vom ieși pe piciorele și cu talentul nostru. Nu există nici o țară europeană care ar vrea ca la noi să se schimbe ceva pentru că atunci rămân fără “sclavi pe plantație”.
        Eu pe diasporezi nu i-aș fi acceptat înapoi decât în carantină dar pe graniță în corturi până trece perioada. Nu tu plimbați de-am-pulea prin țară! Brusc ia lovit pe toți dragostea de țară!

        • remy martin Răspunde

          In primul rand, imi pare rau pentru pataniile dumneavoastra! In al doilea rand, sunt total de acord cu dumneavoastra, mai putin unde e vorba despre tarile europene care nu vor sa se schimbe ceva la noi. Aici, eu cred ca oamenii se gandesc in felul urmator: ” Oricum sunt sclavi la ei in tara, pe bani si conditii de tot rahatul”. La “sclavi” ma refer la oamenii muncitori, care muncesc cu forme legale, nu la cersetori, hoti s.a.m.d. In strainatate, macar sunt oarecum linistiti ca au o asigurare, cu care daca ajungi la un spital, acolo gasesti conditii, nu gandaci pe pereti si personal arogant. In rest, total de acord.

  9. 😁😁 Răspunde

    ,,ia lovit” ??? Ştii critica erori de tastare dar văd că o comiţi şi tu.

    • 😁😁 Răspunde

      Observaţia este pt. ,,trei puncte”.

      • ... Răspunde

        Bun. Te-am făcut fericit. Fac și eu o greșeală după trei pagini scrise dar tu în trei rânduri faci atâtea greșeli grosolane, că vai și amar de propoziția ta (pentru că ale tale sunt grosolane, denotă lipsă de cunoștințe gramaticale elementare).
        Gata! Mea culpa. Să fii fericit!😁😁
        În schimb erorile comise de tine NU sunt erori de tastare. Asta să fie clar! Literele “u” și “â” nu sunt vecine pe tastatură. Asemenea gogoașă se vinde la profa de română după extemporal.

  10. 😁😁 Răspunde

    @… El era falsul 😁😁, eu personal nu am vrut sa cobor la nivelul tau ridicat. Si mai lasa diaspora ca nu toti sint ciori. Intelegi, 😬😬😬

    • ... Răspunde

      Mai e și un Țânțaș pocăitul. Știu. 😣😣😫 Unul care se crede buricul Pământului.😱😤
      Sunt diaspora ciores-mangles, diaspora-jmekerii și diaspora intelectualii. Satisfăcut? Nu ar fi nici o problemă dacă nu ai da peste tot de primii sau din cei din cea de-a doua categorie. Iar cei care tac și fac sau încearcă să facă ceva, să se integreze suportă consecințele acestor inadaptați.

  11. altu fără bmw Răspunde

    Într-un interviu recent al lui Cioloș cu afirmații video documentate 2/3 din mașini în plină pandemie în drum către și dinspre Berlin aveau numere românești. Când toată lumea din Europa civilizată nu știa cum să se ferească. No comment. Nu sunt simpatizant Plus. Mental mai avem mult până în Europa. Cine se supără e treaba lui.

  12. trecătorprin satu mare Răspunde

    IN 2 SAPTAMANI, NIMENI NU A SUPRAVEGHEAT ACESTI DISTRUGATORI? CAND AU FOST CAZATI, NU LI S-A SPUS SA PLATEASCA SI MANCAREA SI CAZAREA? DACA NU, RAU! CU ACESTE VINITURI SE CHELTUIESTE O SUMA FABULOASA CARE AR FI DE FOLOS IN ALTA PARTE, DE PILDA, LA CAMINELE UITATE DE BATRANI DESPRE ACRE NIMENI NU ȘTIE ȘI NICI NU SPUNE NIMIC. CEI CARE AU DISTRUS CUM VOR PLĂTI, CUM VOR REPARA? O VOM FACE TOT NOI ȘI NU E DREPT! NU AM FOST PREGATITI PENTRU AȘA CEVA? DAR ACUM AU TRECUT MULTE ZILE DE CAND AVEM PANDEMIE. CEREȚI, LA INTRARE ÎN ȚARA, SUME CARE SA ACOPERE POSIBILELE RAVAGII. NU DISTRUG NIMIC, BANII INAPOI. DAR CAZAREA SI MASA TREBUIE PLATITE, CA NU SUNTEM NOI BOGAȚII LUMII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.