Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO. Marile magazine din Satu Mare verifică temperatura clienților la intrare

Marile magazine din municipiul Satu Mare verifică temperatura clienților la intrare, începând de astăzi.

Fiecărei persoane ce a intrat, astăzi, în magazine precum Dedeman sau Kaufland, i-a fost luată temperatura la intrarea în magazin. Măsura după instaurarea stării de alertă în România și obligativitatea măștii în spațiile închise.

Clienții au răspuns pozitiv unei astfel de măsuri, însă au existat și persoane ce s-au opus luării temperaturii, creându-le dificultăți angajaților din magazin.

13 comentarii

  1. bacteriolog Răspunde

    Asta cu temperatura e relativa , unul cu alte probleme poate aVEA TEMPERATURA , IAR UNII ASIMPTOMATICI SA NU AIBA….

    • Altu Răspunde

      @bacteriolog,ce știi tu? Arahat știe mai bine. Poate am temperatura de la diaree că nu mai suporta stomacul tâmpeniile lor, și fac un pic de febră,gata covrig. Altul este asimptomatic și intră. In rect ar trebui să verifice că indică mai bine.

      • cârcotaş Răspunde

        @Altu, unde ai fost? Credeam că şi-a făcut convidu’ treabă cu tine. Tot acasă? Nu e bine.

        • Altu Răspunde

          @carcotas,care covrig? Încă mai crezi? Atunci o să vedem covrigul când îl vom vedea și pe D-zeu. Adică în vecii vecilor. Oricum nu are rost să ieși din casă că imediat vine valul 2 sau 3 sau câte vor ăștia până ne fac sclavi. Bine ai revenit în comunism. Cred că încă ai poza lui tătuca deasupra patului.

    • 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

      Ce rost are masuarea temperaturii, mai ales daca nu poti masca?!?
      Ce fel de stare de urgenta? Ieri am fost la Kaufland, ni s-a masurat temperatura la intrare dar nimeni nu ne-a atras atentia sa purtam masti. Inauntru era jungla. Sute de oameni din care nici jumatate nu purtau masti!
      Cam tot asa si la Pepco si Unicarm sau Penny! 😳
      Domnii de la poarta si de la securitate, ATRAGETI ATENTIA celor care va trec pragul SA POARTE MASCA in incinta firmei pe care o reprezentati!! Pt. ca asa se cere in legislatie!

  2. Dr..... Răspunde

    Nu e normal așa ceva, luarea temperaturii este un act medical. Un act medical se poate săvârși de către o persoană care are studii în domeniu. Gândiți va că poate o doamnă care este la ovulație, sau un om care poate are un abces la un dinte, poate dezvolta o temperatură puțin mai mare, vă dați seama ce stanjenitor este și cum se uită ceilalți oameni la tine când ți se spune că nu ai voie in magazin…..te consideră un potențial infectat, etc. Pentru tine că persoană este pur și simplu stânjenitor. Trebuie să menționăm că este un act medical care se poate efectua doar de către un cadru medical, cu studii în domeniul medicinei ( asistent medical), nu angajatul magazinului nici a firmei de pază. Mâine poimâine te pomenești că acești angajați ai unor instituții și a supermarketurilor NE VOR PUNE ȘI DIAGNOSTIC. Încă ceva, oare aparatele respective sunt omologate? In orice caz, după părerea mea LUAREA TEMPERATURII LA ÎNTRAREA BIN MAGAZINE SAU IN INSTITUȚII ESTE UN ABUZ.

    • ... Răspunde

      Toată situația este stânjenitoare. Calcă în picioare tot ce înseamnă cuvântul uman. Asta era ideea de principiu.

    • cârcotaş Răspunde

      Măi Dr…De unde până unde depistarea unei temperaturi ca semn de …răceală sau gripă este stânjenitor. Stânjenitor e dacă îţi cad nădragii… Şi apoi nu-ţi ,,ia” nimeni temperatura, ea rămâne la tine, te întorci şi faci ce vrei cu ea. Ce mare specialist trebuie să fii să faci o operaţiune de verificare? Aaaa, că sunt mulţi Dr… care ar vrea ca doar ei să o facă, este pt. că multe alte lucruri nu ştiu. Utilizează nişte aparate pe care le-au făcut…inginerii.

    • pacient Răspunde

      daca pot pune si diagnostic se reduce coada la cabinete ,ar trebui sa faca contract cu casa de sanatate,te consulta la intrare si cand iesi cu cumparaturile iti dau si reteta ..toate cu un drum

    • raudetot Răspunde

      Nu trebuie să ai studii superioare sa iei temperatura: citești cifre. Poate să o facă si un copil de 6 ani. Mie mi se pare benefic să spui omului ca poate avea ceva probleme, că are temperatură, să caute motive si remedii. Am vazut o femeie rosie ca focul la față căreia i s-a luat temperatura si care susținea că nu e lăsată să intre în magazin. Păi nu, doamnă, că vreau și eu să intru Chiar și o răceală se poate transmite.

      În ceea ce privește termometrele, nu știu cât de exacte sunt având în vedere ritmul alert de folosire: un tensiometru sau un glucometru cred că trebuie să se odihnească minute bune între măsurări. Termometrele acestea, nu?

  3. Ba Răspunde

    Cei trei comentatori de mai sus oare cat au febra ?

  4. G Răspunde

    Te tin 20 de min la rind pe soare , normal ca iti creste temperatura.

  5. Robert Răspunde

    Temperatura mai urca si de la tensiune cu cateva zecimi de grad, suficiente ca sa ai peste 37!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.