Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Prima zi după starea de urgență. Aglomerație în trafic la Satu Mare

Prima zi după starea de urgență s-a arătat a fi destul de aglomerată, în municipiul Satu Mare, încă de la primele ore ale dimineții.

Podul Decebal și Podul Golescu, dar și străzile din oraș au fost aglomerat încă de dimineață. Pe de altă parte, oamenii au profitat de deschiderea magazinelor de haine, mergând de dimineață la cumpărături.

România intră în stare de alertă pentru 30 de zile, începând cu 15 mai, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela şi secretarul de stat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că purtarea măștii va fi obligatorie în spații închise, implicit la locul de muncă. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturi pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și take away, ca și până acum.

Mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, cu excepția magazinelor care au funcționat și pe perioada stării de urgență.

Arafat a anunțat și prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, pentru încă 14 zile.

Cei care sosesc în țară vor intra în izolare la domiciliu. Cei care vor să stea separați de familie sau încalcă izolarea vor intra în carantină.

Pot fi carantinate clădiri, zone sau localități. De asemenea, rămân în carantină acele localități unde nu a fost ridicată măsura.

Mai multe puncte de frontieră rămân închise, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Cei care vor să părăsească localităţile trebuie să completeze noi declaraţii.

10 comentarii

  1. realist2 Răspunde

    Aoleo…Mai exista Florisal? Ce teapa isi iau satmarenii :))

  2. realist3 Răspunde

    Hahaha ce destept esti tu realist2 cum sti sa dai duma pe jumatate! Daca esti asa tare in clantza de ce nu mergi sa faci ceva in privinta florisal? Daca ai ceva de demascat de ce nu zici pana la capat? Ca esti un bagator in seama si un papagal, deaia! Stiu ca pe tine nu te intereseaza… ai putea da nu vrei ca esti prea smecher sa vrei a demasca o gloata de hoti. Mai bine taci si bate-ti coasa.

    • realist2 Răspunde

      Cred ca primaria ar avea mai multe parghii sa faca asta, nu eu. Dar celor din primarie nu le pasa de cetateni. Ei sa fie unsi si gata. Si e greu sa gasesti vinovat cu ce legi avem in tara asta.

  3. Florin Răspunde

    Felicitări Primăriei. Le trebuie 100 de ani sa asfalteze 100 de metri de drum. INCREDIBIL!

  4. +++ Răspunde

    Nu este de mirare. Când au început lucrările, am văzut întruna din zile un singur om cu o roabă, care lucra la trotuar. Nu mi-a venit să cred. O lucrare atât de importantă, care paralizează jumătate din oraș și să te miști în reluare. Dar asta s-a întâmplat mai demult și parcă a trecut o veșnicie.

    • altu fără bmw Răspunde

      Ieri spărgeau pe Goga asfaltul pe porțiuni mari. Asfalt turnat tot de ei cu 2 zile în urmă!!!😱😤

  5. Alecu Russo Răspunde

    De ce nu se face Rosetti sens unic pe doua benzi de circulatie? De la Closca spre Goga.

    • cârcotaş Răspunde

      Pt. că Rosetti nu este Alecu Russo! Beneficiul celor 2 sensuri este prea mare, plus că este o stradă pt. situaţii din acestea.

  6. varu Răspunde

    Pe *Danțaușul prost și c….aele il incurca * a se ințelege ,**șofer cu sau fara coaie* și dupa aceea ne mai gandim la trafic… cred ca majoritatea șoferilor ve-ți fi deacord cu mine….

  7. Alecu Russo Răspunde

    Macar pe timp ce se termina reparatia. Nu ar fi aglomeratia pe Closca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.