Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Gabriel Leș: ,,Ministrul Oros trebuie să plece din funcție”

Senatorul sătmărean Gabriel Leș îi cere demisia ministrului Agriculturii Adrian Oros. Leș spune că acesta trebuie să plece din funcție ,,până nu transformă fermierii români în săracii Europei.”

Redăm, integral, declarațiile făcute de Gabriel Leș:

,,Ministrul Oros trebuie să plece din funcție până nu distruge întreg sectorul agricol și alimentar al României și până nu transformă fermierii români în săracii Europei.

Greșeli grave cu efecte majore asupra agriculturii românești:

1) N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși e o secetă cumplită.

Din cele 1,5 milioane de ha irigabile, lăsate la cheie de guvernarea PSD, abia dacă s-au irigat câteva sute de mii de hectare.

Sunt 340 de proiecte aprobate, pentru darea în funcțiune a irigațiilor pentru încă 800,000 ha, care zac în sertarele ministerului.

Cea mai importantă investiție – Canalul Siret-Bărăgan – nu are finanțare.

2) Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secetă.

E cu atât mai grav cu cât ministrul Oros admitea public că sunt 3.000.000 de hectare afectate.

Absurd ministrul Oros, alături de premierul Orban, anunța că banii de despăgubiri ajung la fermieri DUPĂ recoltare!!! (…) Deci nu recoltezi, nu capeți despăgubiri! Și dacă ai întors deja cultura pentru că a fost compromisă de secetă, ce să mai recoltezi?!!!

3) Pierderi uriașe pentru legumicultorii români!

Blocarea legumicultorilor la accesul pe piață care le-a provocat pagube de sute de milioane de lei, în această perioadă!

Ministerul Agriculturii nu a identificat nici o soluție viabilă în a permite accesul pe piață. Ministrul Oros a generat o platformă online pentru vânzări, care însă n-a folosit la nimic!

Ministrul Oros și guvernarea PNL a blocat Casa de Comerț Unirea, care ar fi putut prelua mare parte a legumelor acestor fermieri.

4) Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie!

5) Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD!

Irigații, apă gratuită, antigrindina, tomate, usturoi, Bazna-Mangalița, revitalizarea liceelor agricole, sprijin pentru tinerii fermieri, reducere TVA la alimente bio, miere-n școli, etc,etc.

6) Bâlbe și ezitări în lanț, demiteri/numiri politice arbitrare.

Ex. Interdicția exportului de cereale revocată în aceiași zi. Dezastrul vaporului scufundat cu 15.000 de oi. Demiterea directorului general – cercetător de prestigiu – de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale din Buzău.”

9 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Pai bine bai pocaila, daca tu ceri demisia unui ministru, cer si eu demisia paparudei directoare la dsp pentru incompetenta si dosar penal pentru testele alea facute noaptea tie si apropiatilor, mastilor 3m distribuite enoriasilor la biserica, etc.

    • Bogu Răspunde

      Jeguri impotente ca acest personaj știu doar sa “aeriseasca cariile”…..E plina politica de asemenea personaje.

  2. Nichita Răspunde

    asta si ioana bran au aceeasi placa ministrul cutare trebuie sa plece! e greu sa vorbesti fara sabloane asa e? apelati la mulcutan va ajuta el cit ai dat la portar seme pentru stirea asta?

  3. platitor de taxe Răspunde

    dar voi ce ati facut in cei patru ani mai gunoiule? ati furat tot ce nu era batut in cuie, dupa ce returnati poporului banii furati puteti da din gura, pana atunci ciocu mic si caca in izmene!

  4. Ph Răspunde

    Nu am obosit sa citesc ce zice les, stim cu totii ca atacurile sunt la comanda, el nu gandeste singur.

    pnl psd aceeasi mizerie, sa fie clar.

    Las un link aici https://www.agroinfo.ro/economic/suspiciuni-de-frauda-masiva-subventia-la-tomate
    care incepe asa: Corpul de Control al ministrului agriculturii a descins miercuri, 4 martie 2020, la Direcția Agricolă Județenă Olt unde ar fi fost sesizată o fraudă masivă din subvenția de 3.000 de euro/1000 mp cultivați cu roșii în spații protejate.

    Deci, au deranjat si acum sunt atacati. Oricum stim, pnl-isti isi vor pune oamenii lor si nu am rezolvat nimic.

    Sa vina cineva sa ma contrazica, argumentat cu exemple. Din 10 oameni schimbati 1 profesionist de fatada, restul patroni cu scoala vietii, donatori pt partid, papusi, santajabili.

  5. Laszlo Răspunde

    Domnule Gabi nu cred ca esti in asa măsură sa discuți de promovari pe criterii politice. Luare aminte sau remember cum ai fost tu promovat la APIA via Racsa cu ajutoare.

  6. cetatean Răspunde

    Taci dracului ca esti penibil ! Aparare fara armata ! Asta esti ! Ministru apararii care nu a tras nici cu prastia :)) Taci dracului gasca !!! Amu te bagi in agricultura :))) ia-l si pe Govorache :))))) Du-l la sapa Gabi ! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.