Ultima actualizare: azi, 19:32

Naţionale

Klaus Iohannis: Intrăm într-o nouă etapă. Nu vor urma trei zile fără restricții!

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții și că executivul are un cadrul legal în vigoare pentru a lua măsuri.

,,De mâine intrăm într-o nouă etapă. Din punct de vedere medical avem semnale pozitive dar pericolul este departe de a fi făcut. Ce am făcut până acum s-a dovedit eficient. În continuare sunt necesare măsuri pentru revenirea la o viață apropiată de normalitate dar în condiții de maximă siguranță. Am văzut discuții în spațiul public legat de legea care intră în vigoare de luni. Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a ținut să sublinieze că  în cazul în care situația se va înrăutăți nu va ezita să declare din nou stare de urgență.

,,Intrare în stare de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare. Fără măsuri și reguli, fără responsabilitate, lucrurile pot ușor degenera. Dacă situația se va înrăutăți atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Să nu compromitem tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”, a declarat șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a explicat de ce au fost necesare unele măsuri excepționale, ținând totodată să îi felicite pe români pentru că au dat dovadă de responsabilitate în perioada stării de urgență.

,,Era obligatorie instituirea unor măsuri excepționale dacă voiam să oprim răspândirea virusului. La data de 16 martie România a intrat în stare de urgență, fiind printre primele țări care au făcut acest lucru. Faptul că a fost o decizie bună o reprezintă numărul redus al infecțiilor și deceselor. Ați stat în casă, ați renunțat să vă vedeți familia și prietenii, ați pus mai presus sănătatea celorlalți. Printr-un efort național am reușit să stopăm pandemia. Dumneavoastră dragi români sunteți eroi naționali. Vă mulțumesc pentru sacrificii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.