Ultima actualizare: ieri, 21:44

Naţionale

Klaus Iohannis: Starea de urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai intrăm în stare de alertă

La finalul unei ședințe ce a avut loc la Palatul Cotroceni, cu privire la măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă.

,,În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă. Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a declarant că din 15 mai se vor deschide saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele.

,,Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie. Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele”, a mai precizat șeful statului.

10 comentarii

  1. S Răspunde

    Dixit OUG 21/2004:starea de alerta se declansează printre alte tipuri de risc in cazul “imbolnăviri in masă”.Este oare România in această fază?Legea permite individualizarea teritoriului in care se poate declansa;nu seamănă conditiile din Satu Mare cu cele din Neamt…Atunci o generalizăm si generalizăm si măsurile ce se impun?Sau poate se lasă la latitudinea Presedintelui CJ pentru Situatii Speciale de Urgentă-Prefectului-să instituie acele măsuri adecvate teritorial si de ce nu, să meargă pâna la nivelul unitătii administrativ teritoriale cu instituirea stării de alertă!

    • ... Răspunde

      Vezi că există riscul ca să spună careva că vrei să rupi Ardealul!🤔😫😱

  2. Unu Răspunde

    Și ungurii ăștia nu știu ce fac,nu ne fură odată. Că în Ungaria se poate merge și la ștrand, terasă,etc. Așa dacă ne fură scăpăm de guvernul României. Dar sunt hoți foarte proști,de 30 de ani tot ne fură și tot degeaba. Bine,am văzut eu vreo 2 unguri că băgau în buzunar pământ ardelenesc și l-au dus peste graniță,dar e cam puțin.

    • Nha Răspunde

      Sa inteleg ca ai facut o gluma ?

      • Unu Răspunde

        @nha, normal. Dar mă distrez cum pun botul oamenii de fiecare dată la chestia asta. Întotdeauna când sunt alegeri sau alte probleme,se aruncă chestia pe piața să distragă atenția oamenilor. De exemplu cum a fost cu Cimitirul din Valea Uzului, ați mai auzit ceva?

  3. ... Răspunde

    Între timp în toată epidemia asta de covid avem și o epidemie de rujeolă cu 20000 de oameni infectați și 64 de decese! Contează??? Acest număr este enorm în perioada asta când se practică sportul numit și distanțare socială! Fiți siguri că de erau școlile și grădinițele deschise numărul era cel puțin de 10 ori mai mare! Sau luna asta încă punem botul numai la covid? Nu de alta dar netratând celelalte probleme acestea nu dispar, ba din contră!😱😣😫

  4. 007 Răspunde

    Ar fi multe de comentat pe situatia inregistrarilor deceselor din Romania,indiferent de morbiditatea si comobirditatea care a generat decesul.Atunci nu e normal sa ne intrebam,totusi de ce se moare mai mult,de bolile terminale asociate cu varsta inaintata,sau nu,de gripa sezoniera sau de covid 19?!Dar hai sa-l lasam pe Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan sa ne lamureasca…sau sa ne bage si mai tare in ceata .
    Iata ce spune Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan ;
    „Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din altă cauză. Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal… Fenomenul morții este un fenomen complex din punct de vedere medical. E o întreagă știință care se ocupă de chestia asta, se numește tanatologie. În momentul trecerii în neființă sau, mă rog, la instalarea suferinței terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații – se infectează, își pierde imunitatea și până la urmă, într-o epidemie de covid, ia și covid. Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boală metastatică avansată, moare de ciroză hepatică, se asociază cu vârste extreme, de 90 și ceva de ani, și așa mai departe. Incidența acestor pacienți este relativ importantă, deci, după părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut – dar vor trebui să fie făcute la un moment dat – sunt foarte mulți pacienți despre care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu Covid”, a declarat Horațiu Moldovan, luni seara, citat de Digi 24″
    P.S.Atentie,e mai ieftin sa previi decat sa vindeci sau Doamne fereste de mai rau,asa ca aveti grija de voi si de cei dragi !

    • y Răspunde

      …. și nu știu din cei decedați câți au fost care au contactat fără să vrea covidul în unități spitalicești. Spun unități spitalicești pentru că un număr covârșitor de decese provin din câmine de bătrâni unde pacienții cu multiple probleme de sănătate și de care s-a debarasat familia au decedat. Și care au fost îngrijiți absolut neprofesional!!! Să spui că a murit de coronavirus când abia mai trăiau săracii de pe o zi pe alta mie personal mi se pare tras de păr. Sau avem cotă parte la decedați covid ca la imigranți pe vremuri?
      După părerea mea una din cele mai mari greșeli a fost că am strâns toți pozitivii în spitale chiar și pe cei fără simptome. Fiecare reacționează altfel. Aceea care nu necesitau tratament medicamentos trebuiau ținuți sub supraveghere ZILNICĂ dar NU ÎN SPITAL! În alte țări așa s-a făcut. Dar supravegheați nu cu declarații ai lui pește și altele! Așa au fost ținuți inutil în spital și cine știe câți bolnavi au fost infectați de ei. Bolnavi care oricum aveau probleme.

      • remy martin Răspunde

        Nu stiu de ce se insista cu aceasta teorie a conspiratiei. Este simplu, un om bolnav de cancer in metastaza, sa zicem ca are de trait 2 luni, intra SARS-CoV-2 in actiune si moare dupa 1 luna. De aici rezulta “criminalul”, si anume SARS-CoV-2. Exemplu: Merg eu acasa la bolnavul de cancer, il impusc in cap si moare. El a murit din cauza mea, si nu a cancerului. Eu, cel putin, asa vad lucrurile. Dar, sa zicem ca aveti dreptate, se vrea a umfla numarul de morti din cauza SARS-CoV-2. Intrebarea mea este, cine si ce are de castigat in urma acestor fapte?

  5. Gabi Răspunde

    Stie cineva de ministrul economiei, sunt cumva planuri de relansare a acesteia? Sunt nou insa am tot citit comentariile voastre, anumite persoane dintre voi chiar au un punct inteligent de spus.Lasati, va rog, ura, discrepantele politice si folositile pentru ceva constructiv. Hai ca putem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.