Ultima actualizare: azi, 10:23
Naţionale

Ludovic Orban: Cine nu respectă regulile, deocamdată riscă o mustrare

Premierul Ludovic Orban a declarant că, deocamdată, cei care nu respectă regulile impuse în perioada stării de alertă vor primi o mustrare de la forțele de ordine. De asemenea, prim-ministrul a explicat că va fi derulată o campanie largă de informare a cetățenilor cu privire la aceste reguli, iar, ulterior, cine nu le respectă va fi amendat.

„Îi îndemn pe cetățenii români să respecte toate regulile, toate normele pe care le-am stabilit, că nu le-am făcut că așa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite nu doar în România, ci în foarte multe țări tocmai pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire al virusului.

Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează.

Toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă. După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta va fi amendat”, a explicat Ludovic Orban.

România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile, începând de vineri, 15 mai.

4 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Guvern de tot rasul. Stia de doua saptamani.ca le- a spus Iohanis, ca din 15 05 se va intra in stare de alerta,si nu au fost in stare sa pregateasca o lege cu masuri contraventionale pt cei care nu o respecta si care sa poata sa fie votata la timp pt a intra in vigoare la exp starii de urgenta .

  • c-block Răspunde

   Acest guvern a fost demis perfect legal prin moțiune de cenzură. Noroc cu covidul. Așa că Lucovidul poate guberna prin ordonanțe militare neconstituționale. Nu că aș fi pesedist pentru că chiar nu sunt deloc dar una spunem și alta facem. Dacă așa-zisului guvern îi vine greu să respecte Constituția de ce ne mai mirăm că cetățenii de rând fac la fel cu orice reglementare legală?

 2. H&R Răspunde

  Guvernare, hibernare la noi e totuna..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.