Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Policlinica Veche își reia activitatea în regim normal

Cu începere din data de 18.05.2020, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare își reia activitatea în regim normal continuu și online, conform următorului program:

Locația Satu Mare: 7:00-14:00 și 14:00-21:00

Locația Tășnad – programul normal (anterior stării de urgență)

Centrul de Sănătate Mintală – programul normal (anterior stării de urgență)

În scopul limitării infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației, se impun următoarele reguli:

Accesul pacienților în Ambulator se va face doar în  baza unei programări prealabile telefonice efectuată din timp, exclusiv la numerele de telefon:

Ø  0261/770046 și 0261/748600 -Satu Mare

Ø  0261/727450 – CSM Satu Mare

Ø  0756064704 – Cabinet de Pediatrie Tășnad

Ø  0787314190 – Cabinet Medicină Internă și Chirurgie Tășnad

Ø  0756064225 – Cabinet de Obstetrică Ginecologie Tășnad

Ø  0261748397- Cabinet Chirurgie Buco Maxilo Facială

La programare, pacientul este obligat să comunice numărul de telefon pentru reconfirmarea programării cu o zi anterioară consultului programat.

În cazul în care programarea nu poate fi respectată de pacienți, din motive obiective, aceștia sunt rugati să anunțe telefonic renunțarea la programare, la fisierul unității.

Intrarea va fi permisă numai cu mască de protecție (care va acoperi obligatoriu gura și nasul) cu maximum 15 minute înainte de ora programată, prin cortul de triaj amplasat în curtea ambulatoriului, urmând săgețile indicatoare afișate.

Pacienții vor intra fără însoțitor, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități.

Se va menține o distanță obligatorie de 1,5 m între persoane.

Pacienții cu simptome de boală respiratorie acută (tuse,temperatură peste 37,3°C, dureri în gât sau dificultăți respiratorii) sau pacienții care au fost în contact direct cu persoane suspecte COVID-19 sau care au efectuat deplasări în străinătate în ultimele 14 zile, se vor prezenta inițial la medicul de familie și ulterior se vor reprograma,dacă nu prezintă o stare de urgență medico-chirurgicală, caz în care se vor prezenta la UPU.

Documentele necesare la consultul de specialitate sunt: carte de identitate / B.I., bilet de trimitere și card de sănătate unde este posibil.

Este interzisă staționarea pacienților pe holurile ambulatoriului integrat si ale spitalului.

Rugăm pacienții să respecte cu strictețe programarea! Neprezentarea la ora programată implică pierderea programări iși necesitatea efectuării unei alte programări.

Reglementări privind internarea continuă a pacienților programați pentru internare

Internarea programată a pacienților se efectuează între orele 7.00 – 11.00 pe baza programării telefonice pe telefonul fix al secției unde urmează a fi internat pacientul (lista numerelor de telefon este anexată prezentei) astfel încât să nu se producă o aglomerare și intersectare  a pacienților la biroul de internare, garderobă, holuri etc.

Pacienții vor intra in clădirile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare în urma triajului efectuat la cortul de triaj, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, doar după verificarea existenței pacientului pe lista cu programări predată de fiecare secție Serviciului de Pază și Biroului de Internări, dimineața la ora 7.00,pe ziua în curs.

În acest context, nu se permite accesul în secțiile cu paturi a pacienților care revin pentru control, suprimare fire etc.  Aceste servicii sunt accesibile prin ambulatoriul de specialitate.

Se mențin interdicțiile privind accesul aparținătorilor și vizitatorilor în incinta tuturor locațiilor Spitalului Județean, fiind obligatorie la nivelul fiecărei secții organizarea unui sistem de informare a aparținătorilor despre starea pacientului internat, ca și până la data prezentei.

În vederea acordării consimțământului pentru intervenții chirurgicale sau manevre invazive pentru pacienți în condițiile legii, în urma triajului epidemiologic și îmbrăcarea echipamentului de protecție, aparținătorii au acces în clădirea unității (birou informații sau poartă) unde pot lua legătura cu medicul în vederea semnării acestor documente.

Pentru documentele de stare civilă  (certificate de deces, certificate de naștere) se procedează prin însoțirea celor în cauză de către Serviciul de Pază- Locația I, strada Ravensburg, până la Biroul de Informații, iar la celelalte locații la poarta clădiri unde va avea loc întâlnirea cu personalul medical din structura în cauză.

Pentru pacienții aflați în fază terminală se va permite accesul vizitatorilor – 1 vizitator/pacient pe durata a 10 minute în urma efectuării triajului epidemiologic, cu acordul medicului sau a medicului de gardă, cu purtarea echipamentului de protecție.

Rugăm pacienții să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială și toate măsurile de protective (spălarea/ dezinfecția mâinilor, purtarea măștii, respectarea regulilor de distanță de 1,5m) impuse de unitate în vederea limitării răspândirii infecției cu CORONAVIRUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.