Ultima actualizare: azi, 14:04

Naţionale

Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii, obligatorie la intrarea în spațiile închise

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

,,Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis. Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului’’, anunță Ministerul Sănătății.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

8 comentarii

  1. bacteriolog Răspunde

    Ar trebui si mai mult control , in interiorul magazinelor am vazut clienti dar si personal cu mastile puse incorect ,sub nas , sub barbie , dar si unii fara masca….
    Si nu inteleg gandirea la persoane care au masca si duc cu ei copilul de 3-5 ani fara masca , copilul poate lua virusul si acasa infecta toata familia , si asta in magazin cu scule ,materiale de constructie ,amenajari….???

    • Virusolog Răspunde

      Ți-am mai scris data trecută. Faptul că postezi sub acest pseudonim denotă faptul că ești doar părerolog. Încă nu mi-ai răspuns la întrebarea mea care suna așa: Care este diferența dintre bacterie și virus?
      Mai degrabă ar trebui să te preocupe (ne)igiena mâinilor și faptul că 99% din cei cu mască folosesc de săptămâni aceeași mască de ATENȚIE !!!! UNICĂ FOLOSINȚĂ!!!!
      După părerea mea umilă de specialist în igienă cei care sunt răciți și pot fi potențiali purtători de virus sau alte boli ar trebui să poarte mască de protecție. Nu numai acum ci în general. E treabă de educație. În rest se poartă degeaba.

      • ? Răspunde

        @virusolog,dar ce credeau guvernanții că le vor face oamenii planul la măști. Și eu folosesc aceași mască de o lună. Când intru în magazin o pun,când ies o pun în buzunar, până la următoarea . Am văzut că sunt care o țin în portmoneu. Chestia cu masca nu are nici o eficiență,doar afacere. Dacă am folosi masca cum scrie la Arahat în Coran,am munci doar pt a purta mască.Care sincer eu nu o suport, parcă mă sufoc cu ea. Mai bine o pun de un Covid decât să port botniță

        • Virusolog Răspunde

          @?. Da din păcate. Dar revin cu o scurtă observație. Nu am scris bine, nu purtăm chiar degeaba masca. Că de nu purtăm militzianul are motiv să ne amendeze. E ușor ca în cazul declarațiilor din epoca defunctă a stării de urgență. Nu trebuie să-și obosească neuronii mult. Eu sper ca purtatul măștii va fi obligatorie și pe timp de vară cu temperaturile alea toride. Chiar aș recomanda autorităților ca purtatul măștii să fie absolut obligatorie pe ștrand. Să se bronzeze omul ca tractoriștii. Eu îi văd în stare!

          • ?

            @virusolog,la vară 3 măști deodată,plus căciulă și fular, să se sature lumea de mască. Iar cu amenda e mai ușor acum,nu mai trebuie să citească milițienii.

      • bacteriolog Răspunde

        Diferenta e mare , bacteria este un microorganism ,(este vizibil la microscop optic ) ,care se hraneste , elimina , se inmulteste ,este mult mai mare ca un virus care este un cod genetic inpachetat ( cele mai multe RNS ) si pt inmultire are nevoie de celula gazda ,in care intra si acesta multiplica codul virusului.Virusul este asa de mic incat e nevoie de un microscop electronic performant .Omenirea cunoaste in jur de 5000 virusi ,dar numarul este mult mai mare ; un virus poate infecta oameni , plante dar si bacterii.Pot da explicatie mult mai stintifica dar asa intelege toata lumea .

        • Virusolo Răspunde

          Felicitări! Ai găsit goagălul ca să citez pe marele gânditor Marean Vanghelie.
          Ideea e că degeaba o să avem și vaccin pentru că până în toamnă va suferi n mutații și începem jocul de glezne din nou. Aici e buba mare. Pentru că vaccinul va fi exact apă de ploaie în acest caz. Ne vom muta iarăși lângă șoareci?

          • bacteriolog

            Nu am nevoie de google pt asta , cultura mea generala in multe dommenii este mult peste a ta , care presupune asta….. ” goagălul ” nu se scrie numai in Ferentari , dar la Satu Mare….
            De altfel grupuri musulmane radicale au facut apel ( se poate viziona pe Youtube ) la adeptii din lume sa puna la “borcan ” in frigider cantitati de saliva pt atacuri biologice ulterioare…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.