Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Sătmărean amendat cu 4.000 lei după ce a sunat la 112 să raporteze încălcarea ordonanțelor

La data de 20 aprilie, un cetățean, de 21 de ani, din localitatea Supur, a apelat de mai multe ori SNUAU 112, la intervale scurte de timp, pentru a sesiza faptul că în localitate sunt persoane care nu respectă ordonanțele militare, fără a indica locația exactă a acestora și modalitatea în care nu le respectă.

În urma sesizării primite polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad au efectuat verificări, ocazie cu care nu au identificat persoane din categoria celor semnalate în sesizare.

De asemenea, au procedat la identificarea persoanei apelante ocazie cu care au constatat faptul că acesta oferise dispecerului 112 date false privind identitatea lui și se afla într-o vădită stare de ebrietate.

Având în vedere cele constatate polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a tânărului întrucât a apelat numărul unic de apeluri de urgență 112, de mai multe ori, fără a avea un motiv justificat.

Acesta primit amendă în valoare de 4.000 de lei, cu posibilitatea de a achita în 15 zile 1.000 de lei.

Exemple de situații de urgență:

accidente de aviație/la metrou/feroviare/cu victime, persoane blocate/navale/montane/în peșteri, canioane/determinate de factori de mediu, avarii sau accidente industriale, explozii, incendii, arsuri termice/electrice/chimice, cutremure, fenomene hidrologice/meteo periculoase, fulgerați/trăsniți, persoane căzute în locuri publice, conflicte și agresiuni fizice, tâlhării, furturi, folosirea armamentului, persoane dispărute/găsite etc.

Nu reprezintă o urgență: accidentele rutiere fără victime(tamponări), aflarea datei și a orei, aglomerarea traficului, încărcarea cartelelor de telefoane mobilă, inundație în apartament sau subsolul blocului, pierderea sau găsirea de obiecte personale, solicitarea de informații despre numărul de telefon, emitere cărții de identitate, pașaportului, cazierului, despre trafic sau programul instituțiilor publice etc.

ATENȚIE! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!

Sursa: IPJ Satu Mare

9 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Bine i-au făcut securistului,pui de turnător. În loc să-și vadă de sănătate se preocupă de ce fac alții. Așa e românul, să moară capra vecinului,ce satisfacție avea daca îi amenda pe ăia, orgasm instantaneu.

    • Golf Răspunde

      Sunt de aceeași părere, doar că merita amenda maximă de 20000 de lei turnătorul nevertebrat.

  2. cârcotaş Răspunde

    Cum să dai curs unui astfel de apel imprecis, fără substanţă? Eu aş amenda pe cei care au pierdut timpul cu astfel de lucruri. Pe de altă parte ordonanţele se încalcă la greu prin vizite la domiciliu, cum au fost în zilele de Paşti. Adică să admit că tot felul de persoane neprotejate care n-aveau ce căuta în bloc au fost un potenţial pericol de infectare prin folosirea liftului?

  3. unu Răspunde

    in blocul tau poate a stat in chirie o dama de companie, la asta nu te ai gandit:)

  4. Altu Răspunde

    Ce să zicem de cei care merg la muncă la fabrici cum e Zollner,Drum,etc. , în autobuze unul langa celălalt și după ce ajung la munca le ia temperatura și trebuie să țină distanta. Sunt atâtea aberații că te doare capul, acum poți merge la magazin fără mască după data de 15 nu. O fi și virusul în șomaj tehnic. Vânzarea de măști să meargă,restul nu contează.

  5. Coca Inna Răspunde

    ”Poliţiştii au constatat faptul că tânărul oferise dispecerului 112 date false privind identitatea lui şi se afla într-o vădită stare de ebrietate” !!! Si,binenteles,nu era nimeni pe stradă ,dar bețalăul a vrut să facă pe viteazu’ !!

  6. c-block Răspunde

    Pe ăsta ați putut să-l localizați repede dar pe biata fată din Caracal care v-a sunat în disperare nu! Mulți de acolo nu mai aveți suflet! Aveți inimă-smurd și creier-protocol.

  7. bla Răspunde

    Tot mai multe povesti de adormit copii. Apropo, nici o amenda nu se va plati. Deja cunosc cazuri , au luat amenda dar nu le-a inmanat nici un proces verbal. Iara faza cu masca e ultima penibilitate. Dupa 15 devine obligatorie …. Doamne fer cate stiri false peste tot. De la nr real al mortilor pana la aberatii care se contrazic una cu alta. Va recomand sa nu mai ascultati/cititi stirile. Sau sa nu le dati crezare . Daca stirile false ar avea miros, am fi murit cu totii asfixiati. Sa nu zic de “relaxarea” asta. La cum suna cuvantul, la toamna intram inapoi in custi….cotcodac!!!!! cot…cot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.