Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Sătmăreni prinși cu adeverințe de angajator false. S-au ales cu dosare penale

Doi sătmăreni au fost prinși, în data de 29 aprilie, cu adeverințe de angajator false. Aceștia au fost opriți de către un echipaj de poliție pe raza municipiului Carei.

Ce spun procurorii:

La data de 04.05.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, prev. și ped. de art. 326 C.pen., uz de fals, prev. și ped. de art. 323 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. și complicitate la infracțiunile de fals în declarații, faptă prev. și ped. de art. 326 C.pen., uz de fals, prev. și ped. de art. 323 C.pen. cu aplicarea art.48 C.pen. cu aplicarea art.38 alin. 1 C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

Astfel, în data de 29.04.2020, orele 17:50, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Carei au oprit pentru control autoturismul marca Mercedes de culoare neagră cu nr. de înmatriculare SM-08-YOE, condus de numitul M.L.I., având-i ca pasageri pe numiții P.K. și P.B. În urma  controlului documentelor, cele trei persoane au prezentat o adeverință de la locul de muncă, care în urma verificărilor în baza de date REGES, s-a constatat faptul că numiții P.K. și P.B. nu sunt angajații ai acestei firme.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Carei – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale,  precum   și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.