Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Inconștiență totală! Un bărbat a fugit dintr-un centru de carantină din Satu Mare

Inconștiență totală! Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fugit dintr-un centru de carantină din județul Satu Mare.

Ce spun procurorii:

La data de 03.05.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor faptă prevăzută și pedepsită de art. 325 alin.1 din C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

Astfel, în data de 03.05.2020, organele de poliție din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Negrești Oaș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul G.P.C., care se afla în centrul de carantinare Complex Pensiunea Mujdeni începând cu data de 27.04.2020 pâna la data de 10.05.2020 a părăsit fără drept centrul de carantinare, nerespectând măsura impusă cu scopul de a preveni și combate răspândirea virusului SARS – CoV – 2.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Negrești Oaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea  probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum  și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.