Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Tânăr sucevean, prins cu adeverință falsă în Satu Mare. S-a ales cu dosar penal

Un tânăr sucevean a fost prins cu adeverință falsă în județul Satu Mare. Acesta le-a spus polițiștilor că este angajatul unei firme din Iași, însă după mai multe verificări, oamenii legii au constatat că tânărul nu este angajat legal al firmei menționate.

La data de 26.03.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat un dosarul penal având ca obiect săvâşirea infracţiunilor:

  • uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art.323 alin.1 C.pen.,
  • fals în declaraţii  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 alin.1 cu aplicarea art 38 alin.1 C.pen. din C.pen.,

Astfel, în data de 14.05.2020, orele 13,55 lucrătorii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pe DN 1 F, în localitatea Săcăşeni, autoturismul marca Mercedes- Benz, condus de către numitul I.S.F. de 22 de ani, domiciliat în oraş Dolhasca, jud. Suceava, care a prezentat o adeverinţă  permanentă din data de 04.05.2020 din care rezultă faptul că acesta este angajat la S.C. SUVENIR S.R.L. din localitatea Lespezi, jud. Iaşi declarând că s-a deplasat în interes profesional. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că susnumitul nu este angajat legal al firmei mai sus menţionate.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare – Secţia 6 Poliţie Rurală Tăşnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.