Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Arafat precizează: Zona metropolitană, până la 30 de kilometri de municipii

Județul Satu Mare ar putea să aibă, totuși, zonă metropolitană. Precizările vin din partea secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat și au fost publicate pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Satu Mare.

,,Venim în sprijinul sătmărenilor! Am primit precizări din partea secretarului de stat Raed Arafat pentru considerarea zonei metropolitane!”, anunță municipalitatea.

Autoritățile locale au anunțat că analizează adresa, iar în următoarele zile vom știi probabil dacă într-adevăr există sau nu zonă metropolitană la Satu Mare.

26 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    E foarte simplu de zis, trasam doua cercuri cu razele de 30 km si centrele in municipiile Satu Mare si Carei si luam la socoteala perimetrul exterior al celor doua cercuri. In practica insa, e foarte greu, in primul rand e greu de stabilit centrele municipiilor iar in al doilea rand forma ciudata a perimetrelor exterioare da multa bataie de cap. Daca mai pui la socoteala ca toata treaba asta o lasam pe seama politistilor lucrurile devin si mai nesigure. Pentru cuantumul acestor amenzi lucrurile ar trebui sa fie foarte clare iar precizia de masurare ar trebui sa fie specificata( 1m, 10m,100m,1km?).

    • m Răspunde

      Măi frate,tu parcă ai face parte din clica de prostovani a lui Radu Bud .Ăia de traduc legea după mititica lor minte!De mâine umblăm cu ruleta sa stim exact la ce număr de casă ne oprim in Culciu Mare!Cum dracu ai rămas necooptat in guvenul lui Lucovid 60 de grade!

    • S Răspunde

      @Nimeni:matematica ne spune că la un perimetru de 30 km,raza cercului ar fi de aproximativ 5 km.Scuze că te te contrazice mama aritmetică!

  2. Nimeni Răspunde

    Auzi mai frate, ce-am scris eu e una si ce-ai inteles tu e alta. Pentru incultura ta generala, Culciu Mare este in interiorul zonei metropolitane, asa ca exemplul tau e idiot. Alta este situatia pentru localitatea Coca, unde o parte din localitate este in interiorul zonei si alta in exteriorul ei. Ghici tu la ce numar se separa?

    • M Răspunde

      @nimeni:Culciu Mare a fost ales doar ca exemplu de discuție !Greu de priceput!Si apoi pana in Culci pe sosea sunt 18 km!Cum nenea polițistul nu are ruleta la dotare,ce sa înțeleagă?Daca te-ai fi sfătuit cu inegalabilul yyyyyyyyiti explica el ca drumul trece prin Mestecăniș !

  3. T Răspunde

    Dupa parerea mea metropolul a unui oras inseamna un milion de locatari , la care mai apartin o gramada de fabrici , in schimb la noi nimic. Nu avem fabrici autohtone.

    • cetatean Răspunde

      Da cine a vorbit de metropola ? T ule de unde ai scos metropola ?Cine a pomenit de metropola ? Esti dus T ule :))))

  4. Adrian Cozma Răspunde

    Ieșiți din oraș fără declarație și veți fi amendati

  5. Altu Răspunde

    Am crezut că mai idioți ca și pesedistii nu exista,dar gălbejiții ăștia țin să mă contrazică zilnic. Lucovid spune una,Tatar alta,Vela delirează,de scârbosul de Arahat nu merită să zic nimic, Iohannis se luptă cu fantoma PSD. Vai și amar de țara asta. Totuși, până la urmă cum o fi cu zona metropolitană?

  6. ciprian Răspunde

    Un guvern care si-a dovedit pe deplin incompetenta continua sa produca pe bandă rulantă rebuturi legislative care sa dea naștere la noi si noi abuzuri).

  7. Nimeni Răspunde

    @S. Ce afirmi tu nu tine. E drept ca Arafat in loc sa lamureasca situatia mai mult o nelamureste. Nu se pune problema ca perimetrul cercului imaginar ar fi de 30 km si ca de aici ar rezulta raza acestuia de aprox. 5km, e vorba ca raza acestui cerc imaginar este de 30 km.

    • S Răspunde

      @Nimeni:Pai sugerați un alt calcul matematic pentru noțiunea de perimetru de 30 km!

  8. Nimeni Răspunde

    @M. Nenea politistu este in stare sa-ti puna catusele imediat ce ridici putin tonul. Nu putine au fost cazurile. Pe de alta parte sunt cetateni care vor acuratete extrema in astfel de cazuri si sunt in stare sa te reclame la toate institutiile sau sa te dea in judecata ca i-ai incalcat drepturile. Eu acest lucru am evidentiat in comentariu. Lucrand mult cu publicul si avand tangenta si cu politistii cam stiu cum merg lucrurile, de aceea am sugerat ca lucrurile sa fie foarte clare.

  9. ... Răspunde

    Unii au prieteni imaginari. Se mai întâmplă.
    Alții trasează cercuri imaginare. Noli tangenere circulos meos. Poveste veche.
    Iar iarăși alțiii visează metropolă în Satu Mare! Măi, voi cei cu metropola vă mai uitați pe geam câteodată? I-auzi, Satu Mare metropolă!

  10. Nimeni Răspunde

    @M. Atunci cand dam exemple e bine sa dam exemple si nu contraexemple, prin asta ne ferim de consecinte si nu bagam in ceata pe cititor. Daca e vorba de canide atunci sa nu dam exemplu pe leu, asta am vrut sa spun. Eu am inteles si asa ce-ai vrut sa zici dar eu nu sunt singurul care citeste ce-ai scris tu.

  11. Nimeni Răspunde

    @S. Cuvantul perimetru este polisemantic asa cum arata Dex-ul(De aceea nu-mi place exprimarea lui Arafat). Pe langa sensul matematic, unde se refera in fapt la circumferinta cercului, sens la care faci referire, el mai are si sensul de zona incadrata de limita periferica a perimetrului, sens care trebuie luat cand este vorba de definirea zonei metropolitane.(el mai are si alte sensuri, spre ex. “A intra in perimetru” inseamna a intra in zona Politiei). Nu cred ca Arafat cunoaste subtilitatile limbii romane. Sunt si alte comunicate MAI unde nu mai este folosit cuvantul “perimetru” ci cel de “zona” in jurul municipiilor, presupunandu-se ca este o zona circulara, exprimare oarecum mai precisa.

  12. Nimeni Răspunde

    @… Sa nu facem confuzie intre zona metropolitana si metropola. Satu Mare nu este metropola dar are o zona metropolitana adica in jurul lui pana la 30 km sunt alte unitati administrativ teritoriale care cumva sunt legate de municipiu. Deobicei din aceste zone se face navetismul spre Satu Mare, entitati ale statului in aceste zone sunt coordonate din Satu Mare, etc. Aceasta zona nu este obligatoriu sa aiba limita circulara ci doar sa nu depaseasca cei 30 km. Eu asa inteleg zona metropolitana. Idem in jurul Careiului.

    • ... Răspunde

      Apoi așe cât e zona metropolitană în jurul Negreștiului??? Până-n Tarna sau e și peste graniță? Sau depinde și asta de diverse interese? Până se hotărăște Perfectura trece alerta.

  13. Nimeni Răspunde

    @… Eu asta am gasit pe Net pt. zona metropolitana din jud. Satu Mare.

    Zona Metropolitană Satu Mare Anul înfiinţării: 2013 Membrii actuali: Municipiile Satu Mare și Carei, Orașe: Ardud și Tășnad, Comune: Agriș, Apa, Beltiug, Berveni, Căpleni, Craidorolț, Culciu, Doba, Dorolț, Foieni, Gherța Mică, Lazuri, Medieșu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Orașu Nou, Păulești, Terebești, Turț, Valea Vinului și Viile Satu Mare Populaţia totală*: 217,403 locuitori Observații privind forma juridică, evoluția, parteneriatele și statutul centrului urban polarizant: Asociație de dezvoltare intercomunitară (În prezent, Zona Metropolitană Satu Mare are aceeași membri de la momentul înființării.)

    • ... Răspunde

      Aia ce zici este și nu prea este. S-au cercat Govor, Ștef și Coica și totul a rămas în coadă de pește. Adică nu e treabă finalizată. Deci …. Ieși din oraș și completezi declarația. Apoi dacă vine covidul se ferește de tine dacă ai hârtie. Mare prostie mai e!

  14. Nimeni Răspunde

    @… Dupa mine, noi ar trebui sa fim mai responsabili. Evident ca declaratia nu te fereste de virus, dar daca nu e, nu ai cum sa intervii in anumite situatii( vezi toate bulibasiile din tara sau alte adunari mai mult sau mai putin ad-hoc). Daca eram mai concentrati pe spitale si granite poate aveam mai mult succes. Covidul este unul din milioanele de virusi, ce facem cu ceilalti? Ce facem cu cei care lovesc animalele domestice si salbatice? Cum ii facem pe unii cetateni sa se protejeze? Cum protejam animalele? Cum le distantam si pe ele? Sau le inghesuim ca pe albine?

    • ... Răspunde

      De acord cu o singură observație. Așa oricum nu se rezolvă problema. Asta pe lângă faptul că omul este un animal eminamente social. Experimentul actual este ceva de genul cum că să zicem am încerca să convingem leul sau tigrul că dieta vegetariană este mai sănătoasă. Nu este în firea noastră așa-zisa distanțare socială.

      • covid 19 Răspunde

        @… Omul este o fiinţă raţională în primul rând. Nu ar trebui să fie o problemă respectarea regulilor. Atâta vreme cât vom găsi idioţi pe forumuri care vor depune tot efortul să demonstreze că regulile nu sunt bune şi trebuie încălcate că, vezi doamne, suntem fiinţe sociale, totul e în zadar. Am văzut recent un grup de liceeni care stăteau atât de apropiaţi cum nu o făceau nici în vremurile bune. A devenit ,,trendy” să încalci regulile. Eşti ,,cool” dacă nu respecţi legea. Se vede că nu se mai face armata. Stadiul militar te aşeza în matca respectului pentru reguli. Au apărut acum guşterii ce butonează febril nişte taste de telefon izolaţi de tot ce înseamnă empatie, respect faţă de ceilalţi, respect faţă de lege…

  15. mutu Răspunde

    S
    Daca n-ai reușit sa-i lamurești ce este o raza și un perimetru ,…Lasa-i sa mai socoteasca ,
    pana atunci scapam de restricții

  16. 007 Răspunde

    Este peste puterea mea de intelegere cum D-zeu ne-am pricopsit cu atatia IDIOTI pe cap de locuitor,in nenorocita asta de tara?!
    Ma refer la politrucii nostrii,indiferent de coloratura politica,care dau dovada de-o prostie fara egal, in primul rand pentru ca era necesar legiferarea unui mod simplu si la indemana tuturor de perceperea deplasari(relaxari ?),de cei mai mult sau mai putin dotati la mansarda, fara declaratie,DECAT ACEASTA TAMPENIE CU ZONA METROPOLITANA,O GHICITOARE TAMPA PENTRU A BAGA EDILI,CAM LA FEL DE IDIOTI,IN ,,INTEGRAME”.
    Eu stabileam ca in interiorul judetului de bastina cetatenii se pot deplasa fara declaratie daca;
    1.nu sunt focare active de coronavirus
    2.localitatea nu este in carantina
    3.numarul infectiilor in judet nu depaseste 250 de persoane.
    In rest problema este simpla…VOTEZI IDIOTI—IDIOTENII PRIMESTI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.