Ultima actualizare: azi, 10:26

Naţionale

VIDEO. Vela: „Când vedeți că cineva strănută și nu are mască puteți suna la 112”

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat, într-un interviu pe YouTube, că o persoană care intră la metrou fără mască și strănută s-ar putea alege cu dosar penal. „Dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal”, anunță ministrul Internelor.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat Vela intr-o discutie pe canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Ministrul Internelor a preciziat că decizia de introduce măsuri de relaxare din 15 mai a fost luată pentru că numărul cazurilor nu a explodat și pentru că sondajele de opinie arătau că a scăzut gradul de acceptare în rândul populației.

„Există o așteptare extrem de mare din partea populației. Totuși sunt două luni în care oamenii au rezistat, au fost eroi. Simt că eroismul fiecăruia a fost darul pe care l-a oferit întregii comunități. Este această așteptare. Am făscut măsurători. Dacă în prima lună au acceptat măsurile, au stat acasă, peste 70% au acceptat aceste măsuri. Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă, mai ales că ce se întâmplă afară, mirosul de primăvară, soarele, natura, te seduc. Și atunci era foarte greu să mai tolereze, să mai stea într-o așteptare între patru pereți. Și, încet încet pe măsurători a scăzut gradul de acceptabilitate a condițiilor de a sta în interiorul unei locuințe”, a mai declarat Marcel Vela.

Momentul în care Marcel Vela explică ce riști dacă strănuți fără mască la metrou, la minutul 34:40

Sursa: Digi24

13 comentarii

  1. ... Răspunde

    Dar dacă cască și nu are mască??? Sau muscă??

  2. ? Răspunde

    Dacă respiri, strănuți, tușești, tragi vânturi, ești un criminal,dosar penal. Dacă furi, omori, tâlhărești,nici o problema. Vai de noi

  3. satmarean Răspunde

    un prost. cine intervine la solicitare?

  4. realist Răspunde

    Sa vezi acum amenzi pentru apelarea abuziva a numarului 112

  5. bla Răspunde

    Sa-si dea demisia

  6. 😁😁 Răspunde

    E mai prost ca in poza 😁😁😁

  7. Y_grec Răspunde

    Numai pentru strănut , să tragi vânturi îi voie dle,subinginer Vela ?

    • ... Răspunde

      Deci pe lângă faptul că vrei să dai covid în dreapta și în stânga la toți mai vrei să și poluezi planeta? Încălzire globală? Gaze cu efect de seră? Na ia du-te și produce gazele astea sub nasul competenților, nu aici! În declarație ce scrii de ce ai tras vânturi? Prea multă păsulă? Nu se acceptă! Amendăăă!

  8. .. Răspunde

    Ce poporul p..ii suntem. Ce nu vă este în clar? Pune masca pe figură cât eşti în interior şi vei trăi mult şi bine pe pământ. Ce? Vela şi restul planetei au figuri în cap că vor să vă ia oxigenul? Asta-i situaţia. Sau nu-i asta, da’ care-i? Cum să vă mulţumească?

    • ... Răspunde

      Ca să-l citez pe Ciuhodaru dintr-o intervenție video pe sticlă.
      “Așa cum au demonstrat cercetătorii străini e bună masca să purtăm. Decât să nu avem nimic mai bine o mască.” Ai înțeles? Vreau să te văd la 35°C cu mască.
      Măi confratele nostru într-ale covidului!!! Tu de unde știi că cel care îți vine în față pe stradă în ținută de bal mascat nu poartă aceeași mască de o săptămână? Mai mult rău își face, îți spun eu.
      Ieri am intrat într-un aprozar. O isterică, scuze dar nu găsesc alt epitet, cu mască pe figură și stresată până peste cap de distanțarea asta socială mai să ne dea din magazin afară de dragul distanței. Eram trei cu tot cu vânzătoare, magazin destul de măricel. Dar de dragul sportului a pus mâna pe orice, a răscolit tot. Bineînțeles nu avea mănuși și nici nu voia să se dezinfecteze cică e alergică. Păi cu atât mai mult să poarte atunci mănuși! Nu era bătrână deloc.

      • .. Răspunde

        @…Numai prostii vorbeşti. Ce ai tu cu ăla de-ţi vine din faţă? Nu te contaminezi în cele câteva secunde cât treci pe lângă el, ţi s-a spus. În plus, pe stradă nu se poartă mască, ţi s-a spus. La lucru dacă nu suporţi masca păstrează distanţa. În aprozar nu intra dacă-s mai mulţi şi nu intra fără mască, din respect pt. vânzătoare dacă istericele te intrigă. Aaaa, tu tu n-ai Covid 19… Am înţeles

        • ... Răspunde

          Într-un aprozar de vreo 60 mp eram doi cumpărători plus vânzătoarea. Scrie pe ușa magazinului că e voie să intre 3. Faptul că madama și-a lăsat amprenta peste orice obiect nu te deranjează și nu avea mănuși ? Referitor la covid aștept prin toamnă reacția otorităților. Dacă era așa groasă treaba trebuia mobilizare generală și oamenii testați urgent. Probabil sunt foarte mulți asimptomatici care se plimbă lejer pe stradă. Dar în veci nu am auzit că ne imunizăm ascunzându-ne.
          Pe vremuri dacă un moș sau o babă murea la 70-80 de ani și avea 3-4 boli cronice spuneam că a apucat o vârstă frumoasă. Acum ??? Paranoia scrie pe noi. Ca să nu spun că bolile mintale care vor veni din cauza izolării nu se pot vindeca. Alea doar se ameliorează.

          • ..

            @… păreai mai isteţ. Ce să mă deranjeze pe mine? Tu ai fost în aprozar, trebuia să iei atitudine. Ş-apoi mănuşile protejează persoana nu marfa. Vorbeşti de testare generală uitând că nu erau nici teste la început şi nici oameni instruiţi să le facă. O ţii langa cu asimtomaticii de pe stradă. Stai departe de oricine, înafară de nevastă-ta dacă ai una, că na…Tu nu înţelegi că toată tărăşenia nu este pt. morţi ci pt. sistemul medical care poate colapsa şi pt. economia ţării care nu poate funcţiona cu bolnavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.