Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

VIDEO. Vânzătoare și clienți fără măști într-un magazin din Satu Mare

Vânzătoare și clienți fără măști într-un magazin din Satu Mare. O vânzătoare din municipiul Satu Mare a fost surprinsă, astăzi, fără mască, iar în momentul în care un client a întrebat-o de ce nu poartă, femeia a răspuns: de luni.

Clientul a filmat întreaga scenă, precizând că, de altfel, toți oamenii ce se aflau în magazin erau fără mască.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU.

Așadar, persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Citește și:

24 comentarii

    • 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

      Care masca? Ce fel de stare de urgenta? Ieri am fost la Kaufland, ni s-a masurat temperatura la intrare dar nimeni nu ne-a atras atentia sa purtam masti. Inauntru era jungla. Sute de oameni din care nici jumatate nu purtau masti!
      Cam tot asa si la Pepco si Unicarm sau Penny! 😳
      Domnii de la poarta si de la securitate, ATRAGETI ATENTIA celor care va trec pragul SA POARTE MASCA in incinta firmei pe care o reprezentati!! Pt. ca asa se cere in legislatie!

  1. Bogdan Ioan Răspunde

    Daca ati stii sa cititi Constitutia ati vedea ca o lege nu se aplica decat dupa 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Deci de luni incolo. Dar nah.., ati vrut sa pareti dassstepti. Si voi cu stirea si cel care a filmat.

    • c-block Răspunde

      Vezi că ai pretenții exagerate de la cititori! Ceri de la ei ceva ce nici Preledenția, nici Guvernul nu știau! Noroc cu Curtea Constituțională! Noi ca țară avem un “guvern” perfect legal demis prin moțiune de cenzură finalizată înainte de covid!

    • Dachus Răspunde

      Virusul nu tine cont de lege……termene etc, unde sa intalnesc 2 oameni se poate propaga .Chiar si afara daca vorbesc mai de aproape fara masca se elimina particule care pot contine virusi,chiar si de la distanta sunt probleme daca nu au masti pt ca vantul sau curentul de aer duce de la unul la altul, sa nu mai zic in casa scarilor nimeni nu poarta masca , ba mai si vorbesc tare ,tusesc… apoi se pot infecta toti locuitorii.
      In loc sa scada incep sa se inmulteasca cazurile , sunt cei care de 1 mai au umblat pe la altii…Peste 2 saptamani o sa fie si mai naspa.Infectarile au crescut si la Sud coreeni ,si la nemti etc,dupa relaxare.

  2. Jack Răspunde

    Cel care a filmat e un nespalat, precis in copilarie a fost molestat de cainele vecinului. Cica da flashuri prin magazine.
    Auzi la el: cum va numiti? Cum iti permiti?
    Nu era nimeni acolo sa-i rupa o mana si un picior sau sa-i baga telefonul in gat, sa ramana ocupat pe viata.
    Chiar ca m-am enervat.

  3. Eu Răspunde

    Da mucea ăsta de a filmat nu e oare tot ăla care la filmat pe șoferul de la transurban? Nu are de lucru și umblă sa agațe in orice, lăuzele dracului, atâta știu sugacii,sa filmeze și să posteze da parcă văd că îi vreun liber profesionist care nu are după ce bea apă……

  4. hunter Răspunde

    asta da “stire”

  5. Nichita Răspunde

    cu ce drept o intreaba analfabetul asta pe vanzatoare cum se numeste??? si portar sm incurajeaza asemenea atitudini??? un prost filma, celalalr ridea. habar nu avea ca e stare de alerta. cretinii astia se potrivesc exact ca reporteri la portar. mai daca vreti sa spuneti oamenilor ca e imporetant sa poarte masca nu platiti cu 2 lei niste copii ai strazii sa faca asta

  6. Cionica Răspunde

    Da cine-i cacacila asta de le intreaba vanzatoarelor numele? Portalsm incepi sa ajungi un site de cacat, tot mai multe reclame si stiri cu niste pacalici din astia cu masca.

  7. Altu Răspunde

    Handicapul care filmează să meargă la muncă, jegul dracului. Dacă ar munci nu ar avea timp de filmări,sau să pună mâna pe carte. Cu școala asta de la distanță ,se umple țara de analfabeți. Și ce mândru îi el ,că îi face rău la biata femeie care muncește și ea pt un salariu de mizerie să își întrețină familia. Așa vrem să trăim ca pe vremea securității, când se turnau oamenii pt toate prostiile. La unul din ăsta mai bine îi rupi gâtul și faci pârnaie. Oricum viața care ne este propusă e tot un fel de închisoare. Diferența e că în închisoare ești întreținut, în așa zisă libertate tu îi întreții pe primii.

  8. Calin Răspunde

    Băi popândăule cu IQ negativ! Ia citeste legea 55/2020, ăsta din 15 mai. Mai ales ultimul capitol ăla căruia i se spune DISPOZIȚII FINALE. Și dacă știi să citesti și pe deasupra mai și întelegi ce scie în text îți dai seama că ai avut noroc că nu t-io fugărit cu mătura în origini.

  9. mirciulica Răspunde

    putzele astea, doi cretini analfabeti si retardati ar trebui identificati de politie si amendati ca solicita cuiva sa isi spuna datele personale. cred ca nu stu sa isi scrie bine nici numele lor nici sa citeasca. rideau ca prostii si cand au iesit din magazin au spus dupa ce au citit pe usa ca e voie sa intre doar 2 persoane. suntem patru au zis aceste erori umane. da mai limbricilor ca voi ati intrat amindoi in magazin. le as fi dat una sa le zboare mucii

  10. 007 Răspunde

    In general prostia,mistocareala,anarhia(lipsa de respectare a normelor )mentalitatea de infractori o gasesc din ce in ce mai mult la unii postaci de pe acest portal.Nu doresc sa lezez demnitatea nimanui fara sa cred ca am o doza de dreptate,dar sa o luam pe rand in cazul acesta;
    1.Vanzatoare trebuia sa aiba ECUSON cu numele si prenumele…
    2.Vanzatoarea trebuia OBLIGATORIU sa poarte masca pentru a EVITA INFECTAREA ,deoarece interactioneaza cu foarte multa lume si sansa de infectare este direct proportionala si desigur ,si transmiterea virusului.
    3.De ce acei cetateni care sesizeaza neregulile indiferent unde si pentru ce(un lucru normal intr-o societate normala)sunt mai incriminati si blamati decat vinovatii ?!Sunt acesti indivizi(postaci) chiar atat de idioti si nu inteleg normalitatea ELEMENTARA ???!
    Raspunsul este doar unul…traim intr-o societate cu indivizi incapabili sa inteleaga si sa gestioneze o realitate evidenta,cu efecte halucinante si de constrangere a drepturilor,mai mult sau mai putin fortate si neplacute, uneori si mai mereu generate S-AU INTRETINUTE de acest tip de IDIOTI FARA NICIO RESPONSABILITATE FATA DE SEMENI SI/SAU SOCIETATE.

    • cârcotaş Răspunde

      👍

    • Altu Răspunde

      @007, care-i treaba ta. Ți-e ciudă că nu sunt spălați pe creier de televiziune? Dacă sunt care nu cred în povestea cu virusul ăsta ,de ce te deranjează. Pt o minoritate trebuie să sufere restul cu interdicții, mască, și alte prostii. Îți place așa mult îngrădirea libertății , du-te domnule în China,Coreea de Nord,acolo primesc roboți. Crede și nu cerceta,asta e deviza panicosilor. Stai în casă cu mască , mănuși, prezervativ, căciulă și ce mai vrei , să nu te recunoască bau bau. Bine, că numai credulii sunt deștepți, ceilalți toți sunt proști.

      • covid 19 Răspunde

        @Altu, esti dus cu pluta. Minoritatea o vezi majoritate şi invers. Infectezi forumul cu inepţiile tale. Când va intra covidu la tine în casă vei crede. De unde plm te informezi? Luminează-ne! Ce libertate ţi se restrânge? N-ai urmărit-o pe sefa de la ATI GEROTA care a relatat groaza prin care a trecut? Meriţi o experienţă asemănătoare poate-ţi revii.

  11. Marozul Răspunde

    Odata cu starea de alerta si-au reluat masinile lui Adrian Cozma traficul de tigari din Ucraina

  12. Altu Răspunde

    @covid 19, săraca șefa de la Gerota,a fost pe moarte și acum pt reușita de a păcăli poporul a fost avansată ca manager. Eu m-aș bucura să fie inepții ce vorbesc,dar asta va fi noua ordine. Câțiva vor fi la butoane și restul sclavi. Botniță avem deja, dreptul de a protesta nu mai există,avem și lesă care încet se va tot scurta,etc. Dacă asta vă place,asta să avem.

    • ... Răspunde

      @Altu, nu-i poți explica ce și cum cu restrângerea libertăților unuia care nu pricepe. Îți dai seama că dacă mallul se va redeschide din nou complet @covid 19 va fi în culmea fericirii, chiar poate în Rai! Săracul nu își dă seama că face parte din marea masă manipulată. Cu atât mai dură va fi trezirea asta în caz că apucă să se trezească.

  13. covid 19 Răspunde

    @ Altu, …(găseşte draqu un nick ca lumea) Depresia şi anxietatea sunt recunoscute ca ,,beneficii” ale izolării de covid. Paranoia, nu! Deci dacă vreţi tratament o faceţi pe banii voştri dacă nu sunteţi asiguraţi în Sistemul de sănătate. Spuneţi, aveţi episoade de teroare, vă toarnă benzină careva sub uşă, vă visaţi că vă mănâncă pielea din cauza cipului de la încheietura mâinii etc…? Dacă da, ăia sunteţi. Între voi doi nu trebuie păstrată distanţa că n-aveţi ce să luaţi unul de la altul. Va dăruit Domnul pe amândoi…

    • Altu Răspunde

      @Bre Covid 19,tu precis ești un trântor care stă pe banii statului, că dacă erai la privat nu vorbeai așa. Explică la sutele de mii care au rămas șomeri și un milion în șomaj tehnic,cum că pt câțiva viața lor a fost distrusa. De murit oricum murim,te ferești de covrig și faci cancer,sau te calca mașină,sau mulți au cu capul,paranoici până la Dumnezeu și înapoi. Deci, așa va arăta un om obișnuit,unul care se ferește și de umbra lui.

      • covid 19 Răspunde

        Dacă oricum mori ce rost mai are să trăieşti? În logica asta trăieşti tu, numai că o aplici altora. Cum să-ţi fie distrusă viaţa dacă ţi-ai pierdut job-ul? Este atâta de lucru în oraşul ăsta! Bine, dacă lucrezi la Drexi pe bandă, mai greu… Fă o meserie, fă ceva că te strici de cap. Cât despre mine stai liniştit nu sunt trântor la stat şi cunosc consecinţele problemei cu covidu’. Dar eu nu fac pe deşteptul în faţa evidenţei.

  14. Piticul Răspunde

    Fraier prost. Tu cand stateai acasa langa mama acea femeie se risca cu lumea, ca tu sa ai mancare in gura. In locul lui mata ti-as da cacat sa ai ce manca. Voiai sa pari destept, dar,ti-ai aratat prostia. Fraier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.