Ultima actualizare: ieri, 22:20

Locale

Avertizare meteo! Satu Mare a intrat din nou sub Cod portocaliu de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod portocaliu și Cod galben pentru mai multe județe din țară, inclusiv Satu Mare.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 13:00 – 29 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În nordul Moldovei și în zona Munților Apuseni, apoi și în Maramureș și în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Cod galben

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuate.

În intervalul menționat, în nord-estul, nordul, centrul și nord-vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.