Ultima actualizare: azi, 12:28

 

Locale

Capsula timpului: Cum va arăta Careiul în 2100? Provocarea ce poate deveni istorie

În trecut circula în spațiul public o vedere despre cum va arăta orașul în viitor. Oamenii visau la biciclete cu motor, tramvaie, avioane pe cerul Careiului, zeppelin, blocuri cu mai multe etaje și bineînțeles, autoturisme. Unele au devenit realitate, altele au rămas la stadiul de vis sau fantezie. Direcția de Cultură Carei lansează azi o provocare, care poate deveni istorie peste câțiva zeci de ani. Cum va arăta Careiul în 2100?

Trimite o lucrare: fotografie, pictură, desen, folosind orice tehnică de execuție, procesare sau efecte speciale, pentru a ilustra cum va arăta orașul nostru în anul 2100. Acestea vor fi expuse o perioadă în centrul municipiului Carei, după care vor fi depuse într-o capsulă a timpului care ar urma să fie deschisă de următoarele generații, la cumpăna dintre secole. Pot trimite materiale copii sau adulți, fără limite de vârstă, artiști amatori sau profesioniști, toți cei care au imaginație și idei despre Careiul secolului XXII. 

Lucrările pot fi transmise fie prin email, pe adresa [email protected], cu mentiunea: Carei 2100 (acestea fiind ulterior tipărite pentru a fi expuse), fie depuse personal la Castelul Károlyi, camera 10, în format A3. Data limită: 15 iulie 2020. Menționați neapărat numele, prenumele și vârsta.

Organizatorii își rezervă dreptul de a nu expune sau publica lucrări care nu corespund normelor de etică!

Municipiul Carei în anul 1920

Un comentariu

  1. bla Răspunde

    Viitoru nu poate fi prezis. Prin anii 90 ziceau toti ca masinile vor zbura pana in 2020, sau ca o sa traim mai futuristic, ca ne vom putea prelungii vietile cu sute de ani…. lucruri care nu s-au intamplat. In schimb nimeni nu a prezis netu si alte cele . Asa se intampla de fiecare data. Oricum oamenii tind sa faca preziceri mai mari decat cele reale. Ne asteptam ca peste 100 de ani sa avem telefoane in ochi si de fapt lucrurile vor zbura in alta directie. in functie de ce se inventeaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.