Ultima actualizare: ieri, 23:09
Naţionale

Cine va mai fi obligat să stea în izolare după ce intră în țară, începând cu 15 iunie

Persoanele care vin din ţări cu un număr mic de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori vor putea fi exceptate, din 15 iunie, de la obligativitatea carantinei sau izolării la domiciliu, a anunţat vineri Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, informează Digi24.

În cursul serii de ieri, premierul Ludovic Orban a enumerat Austria, Grecia, Bulgaria printre țările cu cazuri puține. Măsura a fost adoptată în şedinţa de guvern de joi, în cadrul hotărârii care instituie noi măsuri de relaxare pentru perioada următoare.

„A fost introdusă posibilitatea exceptării de la măsura izolării sau carantinării a persoanelor care se întorc din ţările exceptate de la această măsură. În baza unor criterii de evaluare recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi recomandate, de asemenea, de oficiile europene în acest sens, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face o evaluare cu privire la riscurile de răspândire a infecţiilor cu coronavirus în mai multe ţări şi, în funcţie de rezultatul acestei evaluări, o parte dintre ţările care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi în medie în ultimele 14 zile la un milion de locuitori vor putea fi exceptate de la obligativitatea instituirii măsurii de carantină sau izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din aceste ţări”, a anunțat Ionel Dancă vineri dimineață.

El a menţionat că persoanele care au stat mai mult de 14 zile cumulativ într-una dintre aceste ţări vor fi, la rândul lor, exceptate de măsura carantinării şi izolării la domiciliu. Măsura va permite românilor să călătorească “în ţări considerate cu un risc scăzut de răspândire a infecţiilor cu coronavirus”, precum Grecia, Bulgaria, Austria, a mai spus Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.