Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Eroii zilei: Ovidiu Matioc și DJ-ii care s-au unit pentru a ajuta copiii fără părinți

Ovidiu Matioc de la Radio Transilvania și DJ-ii sătmăreni care s-au unit pentru a ajuta copiii fără părinți au fost declarați eroii zilei la postul de televiziune Antena 3. Aceștia au dovedit că muzica salvează vieți, după ce au organizat un eveniment unic în România, cu scopul de a strânge bani cu ajutorul cărora să cumpere tablete pentru micuții din centrele de plasament din județul Satu Mare.

Mutarea scolii în mediul online a creat mari probleme copiilor crescuți în case de tip familial și orfelinate, care nu au acces la tablete și internet. Tocmai de aceea, 17 artiști s-au alăturat cauzei DJ pentru Digitalizare. Ovidiu Matioc a intrat în direct la rubrica ,,Eroul Zilei” de pe Antena 3, unde a povestit despre cum a luat naștere campania ce s-a dovedit a fi un succes încă de la prima ediție. În urma evenimentului s-a adunat bani pentru 35 de tablete ce vor merge către copiii aflați în grija statului.

Cele 35 de tablete vor ajunge la copiii din Casele de tip Familial ,,Ana”, ,,Maria”, ,,Felicia”, ,,Speranța”, ,,Violeta”, ,,Mihaela”, ,,Alexandra”, ,,Teodora”, ,,Floare de Colț”, ,,Orhideea”, ,,Ștefania”, ,,Daniel”, ,,Iris”, Centrul Maternal ,,Lorena”, Centru de Asistență și Intervenție pentru victimele traficului de persoane, abuzului, neglijării și exploatării ,,Andrei”, Centrul de primire în regim de urgență – adăpost de noapte pentru copii străzii Hurezu Mare, Congregația ,,Fiicele Îndurării” și Asociația ,,STEA”.

În județul Satu Mare sunt 17 centre de plasament în care sunt repartizați 187 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, excepție fiind Centrul Maternal ,,Lorena” unde sunt adăpostite mame cu copii ce pot fi de la sugari până la preșcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.