Ultima actualizare: azi, 22:13
Locale

Romeo Nicoară: Organizarea alegerilor locale nu trebuie să devină un “joc politic” în stilul PSD

Deputatul PNL Romeo Nicoară consideră că data alegerilor trebuie stabilită de Guvern în funcție de evoluția epidemiei, de sfaturile medicilor, nu într-un birou politic la PSD.

Redăm în continuare declarația politică a deputatului Romeo Nicoară:

“A existat de la bun început un consens politic că alegerile locale nu se puteau organiza în acest an, în luna iunie, din cauza pandemiei. A fost nevoie de o decizie de urgență prin care să fie amânate, a fost nevoie de reguli noi pentru o situație nouă.

Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban și le-a asumat, în mijlocul evenimentelor care se desfășurau cu repeziciune. Era nevoie de un orizont foarte clar pentru administratorii orașelor și județelor, ca să poată lupta cu răspândirea virusului, un orizont care să le spună că nu este momentul să se ocupe de alegeri, ci de epidemie. Tergiversarea în Parlament de către PSD a tuturor propunerilor Guvernului a solicitat o soluție extraordinară.

Chiar dacă CCR a invalidat calea aleasă prin Ordonanță de Urgență, acum revine Parlamentului obligația, ca printr-o lege adoptată de urgență, să amâne mandatele aleșilor locali. Sunt convins că se va realiza acest lucru până la încheierea sesiunii parlamentare actuale, adică 30 iunie – nu are nimeni interes să mențină un vid legislativ.

Primarii nu vor rămâne „în aer”, legea actuală în vigoare are prevederi acoperitoare. Ea conține o normă „de continuitate”, în sensul că mandatele actuale sunt valabile până la învestirea noilor primari și consilieri locali și județeni. Aceste lucruri sunt clar stipulate în Codul Administrativ la art 128, art 151, art 177. Așadar, nu rămân orașele și comunele fără o conducere așa cum încearcă unii să creeze panică! În plus, cred că este timp suficient ca Parlamentul să rezolve în 18 zile această problemă.

Mai există un subiect care a fost politizat inutil cu această ocazie: cine decide data alegerilor? Mă aștept la maturitate politică din partea PSD și a celorlalte forțe politice, mă aștept să nu mai revină asupra dezbaterii și să rămână, așa cum a fost 30 de ani, un atribut al Guvernului – indiferent cine era la putere.

Doar pentru că PSD are acum o majoritate în Parlament, nu înseamnă că trebuie să modifice lucruri care au funcționat foarte bine atâta timp. Este o politizare inutilă și un joc politic ieftin, fără nicio finalitate. Data alegerilor trebuie stabilită de Guvern în funcție de evoluția epidemiei, de sfaturile medicilor, nu într-un birou politic la PSD, până la o dată limită clară”.

8 comentarii

 1. Pp Dd Răspunde

  Nicoară lu potcoava… Lasă ne, este trist sa fi Porta voce lu DSV ului la Zei…. Cris.. Cu Mariuta Uță și Aganlmica Dandanache de Ban cel os vor revenii la celula, și zona va fi intacta de boli infect molipsitoare… Tabela pe stadion arata un scor sase sase la doi doi 6:2 poarta în casă… Stai măi. Ca eei sunt trei… Care sunt ceilalți trei… Ah de la Călărași….

 2. Cei multi Răspunde

  Mai potcoava.. La veterinar.. Toți plecați la capitala… Uite dir nu e dir… Uite Zei… Cnu e Zeus… SSDimona stampikeaza,… Juri ca nui asa decide… Haha Felix motanul Ardeleanul de Betiug semnalează… Lui… Cui???

 3. Radical2 Răspunde

  Voi ati inteles ceva? :)))

  • ... Răspunde

   Mai contează? De fapt ambele postări dinaintea ta la acest articol 100% sunt de la același individ. De fapt să traducem pe românește: la acest pseudo-articol pseudo-comentarii pe măsură.😱😱😱

 4. Ion Răspunde

  Pe cine vrei tu sa pacalesti, Romeo? Voi asteptati sa hotarasca Johanis data alegerilor, sa va comunice si voua si voi sa sustineti ca voi ati hotarat. Zi ca nu-i asa

 5. Adrian Cozma Răspunde

  Esti un 0 barat. Numai EU am valoare in PNL. Dar asta nu stie NIMENI de aceea sunt nevoit sa dau o gramada de bani la satmareanul.ro ca sa denigreze pe altii si sa ma elogieze pe mine.

  Cred ca va fi bine. Si o sa va dati seama.

 6. Ioan Răspunde

  Un parazit dâmbovițean care este o nulitate în Parlament! Cuplat cu o fufă blondă de 2 lei. Asemenea specimen legiferează pentru poporul român. Jos paraziții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.