Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Cruce uriașă pe locul unei foste mănăstiri din Satu Mare. Viziblă de la mare depărtare!

O cruce uriașă va fi amplasată pe locul fostei mănăstiri din satul Cuța, județul Satu Mare. Crucea va avea 16 metri înălțime și 1,4 lățime, și va fi amplasată cu ocaza împlinirii a 401 ani de la aniversarea Mănăstirii de la Cuța, transmite parohul bisericii ortodoxe din Cuța, Gabriel Chereji.

„CRUCEA DE PE DEALUL FOSTEI MĂNĂSTIRII DE LA CUȚA – Înălțime: 16 metri și 1.4 lățime

Cu binecuvântarea Preasfintitului Părintele nostru IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Satmarului, am început la demararea lucrărilor structurii din fier la crucea fostei Mănăstiri de la Cuța, care va fi amplasată la locul istoric, atât de important.

Crucea este o promisiune personală pe care am făcut-o credincioșilor anul trecut la aniversarea Mănăstirii de la Cuța a 401 ani, dar este o dragoste pentru locul sfânt al fostei Mănăstiri. Această cruce care are înălțime de 16 metri și 1,4 lățime va fi strajă sfântă pentru zona codrului. Și mai ales îmi ales îmi doresc să fie un loc mai vizat, având în vedere frumusețea înălțimii sfintei cruci.

Nădăjduim în mila lui Dumnezeu, că în această vară, la împlinirea a 402 ani de la atestarea istorică a fostei Mănăstiri, să o inaugurăm și să o sfințim.

Multumesc din suflet pentru ajutorul oferit la sudarea structurii din fier a sfintei cruci, domnului Petre Bărbuș, unchiul doamnei preotese.
Să ne ajute Dumnezeu să o vedem înălțată!”, a transmis preotul Gabriel Chereji pe pagina de Facebook a parohiei.

18 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Nu vreau sa para răutăcioasa postarea mea, dar am impresia ca aceasta “construcție” nu are nici o autorizare.
    In plus, uitându-mă mai atent la poze, constat ca aceasta structura nu are cum sa reziste nici unei adieri de vânt, nu unor vijelii care se abat tot mai des asupra noastră, asa ca, teama mi-e ca următoarea știre din Cuta va fi cu aceasta cruce doborâta de vânt….
    In rest, munca de Meșterul Manole……spor la nespor.

    • ... Răspunde

      Sau paratrăsnet. Trebuie și aia.🤔😱😪

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Nu trebe nimic. S-o vorbit cu nea iUSTIN, o zis ca e ok, rezolva el cu sefu sa nu trazneasca in zona, nici vant sa nu bata si nici prea multa ploaie, sa nu rujineasca.

    • sebastian Răspunde

      Sunt niste oameni inconstienti. O structura inalta de 16 m are nevoie nu numai de autorizatii ci si de
      aprofundate calcule, dupa imagini aceasta structura nici nu se va putea ridica.
      Previn constructorii ca raspund penal daca se va produce un accident, sau cred ca cei striviti v-or ajunge direct in rai ?

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Mesterii astia nu-si puteam lua ceva coaja de bmw din 2000, daca musai sa simta ceva mare si tare. Iar privind mutra lor, probabil se bazeaza pe crede si nu cerceta, in loc de nu crede si calculeaza. Pai aveti pretentii de la plavanii astia sa fi auzit de rezistenta materialelor etc? Astia vor ceva mare, sa intre in guinessbook, cam ca satmarenii cu cea mai mare salata de rosii si cele mai multe dopuri de pet adunate la un loc de scolari. Sa le explice cineva la bouleni ca, de o vreme, ateii merg pe luna pe persoana fizica, iar plavanii din Cuta nu stiu sa poarte nici macar manusi de protectie.

      • Vulpea bi-polara Răspunde

        Inconstienti? Is decat dreptcredinciosi. Si daca jupana iUSTIN o zis ca e in regula, cine is plavanii astia, sa cerceteze. Iar ala care-si tot baga mainile murdare in poza, nu stie ca rujina murdareste? Sa-si ia o pereche de manusi, ca daca se zgarie parca-l vad fuguta, in rand cu ateii, la spital, pt antitetanos, in loc sa se unga cu mir de ala bun,

  2. Dan22 Răspunde

    Da exact aceas impresie am si, eu.
    Iar o pereche de manusi hai la mine, ca iti dau eu…

  3. Marin Răspunde

    Aveți impresii false, părerea mea este că o eoliană era mult mai utilă

  4. Popa prostu’ Răspunde

    Lumea progresează, generează energie din nimic, construiește poduri peste mari, tunele, ies in spațiu și noi ridicam un cacat de metal pe un deal. Sec. XXI

  5. 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

    ROMania, o tarã plinã de oameni “sãrãciti” 😒😒😒😒

  6. LaVeyan Răspunde

    In loc sa-l puneti invers, ar fi arata mult mai bine. Si un berbec negru imens, din metal, la baza.

  7. Vulpea bi-polara Răspunde

    Are idee careva de ce popimea si oile lor mai sarace cu duhu tot pun placa aceea cu…”cu binecavantarea jupanului”? De capu lor nu puteau suda niste fiare?

  8. Vulpea bi-polara Răspunde

    Nadajduieste s-o inaugureze cu fast. Pai bai pochule, …isi rupe cineva masina pe autostrada codrului doar ca sa vada ce iscusit e unchiu preotesei in ale confectiilor metalice? Sau nadajduiesti ca pana gatati voi cu tinichigismele alea va face govor autostrada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.