Ultima actualizare: ieri, 18:09

 

Naţionale

FOTO. Modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, vândute în România

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, avertizează că există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare.

Acesta atrage atenția asupra capacității insuficiente de filtrare a unor tipuri de măști și avertizează că o cantitate excesivă de particule poate trece prin ele, sporind astfel riscul de infecție.

„ALERTĂ. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.”, avertizează Paul Anghel.

Într-o intervenție la Digi24, președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a explicat că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea.

,,Am găsit și noi aceste tipuri de măști. Sunt 32 de tipuri de măști, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucăți. Nu numai că nu protejează, dar pot apărea și efecte secundare, cum sunt alergiile. Amenzile pentru un comerciant sunt de la 10.000 de lei în sus. Măștile neconforme au fost retrase de la comercializare temporar sau definitiv”, a explicat Eduardt Cozminschi.

2 comentarii

  1. garcea Răspunde

    Sunt multe persoane care nu au posibilitati , ar trebui puse 2 una pe alta si ar merge………

  2. hmm Răspunde

    Genul acesta de masca se imparte la Electrolux pt muncitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.