Ultima actualizare: azi, 21:17
Locale

FOTOGALERIE. Primele autobuze hibrid au sosit la Satu Mare!

Primele două din cele 17 autobuze hirbid, cu dotări de ultimă generație, au ajuns astăzi în municipiul Satu Mare, transmite Primăria municipiului Satu Mare. Licitaţia privind achiziţia mijloacelor de transport a fost începută în luna februarie a anului trecut, iar banii pentru achiziționare au fost asigurați din fonduri europene.

Primăria Municipiului Satu Mare Satu Mare anunță sosirea la Satu Mare a primelor 2 autobuze hibrid, din lotul de 17 autobuze achiziționate din fonduri europene. Alte 9 autobuze vor sosi la Satu Mare în luna august, apoi urmând să fie livrat și ultimul lot de 6 autobuze.

,,Continuăm înnoirea parcului de autobuze! După cele 5 autobuze euro 6 achiziționate în 2019, au sosit acum primele 2 din cele 17 autobuze hibrid, cumpărate din fonduri europene! Doresc să mulțumesc companiei Solaris că au respectat prevederile contractului, în ciuda faptului că pandemia de Covid 19 le-a perturbat producția”, a precizat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Toate exemplarele pe care polonezii le vor livra în Satu Mare sunt echipate cu un sistem hibrid în serie care integrează un motor electric de 120 kW și un motor diesel de 151 kW.

Autobuzele sunt echipate cu aer condiționat, un sistem de supraveghere video și un sistem pentru numărarea pasagerilor, astfel încât municipalitatea să poată obțină rapoarte cu privire la numărul de persoane de pe ruta respectivă.

Fiecare autobuz va putea transporta până la 96 de pasageri, dintre care 31 ei vor putea să călătorească având un loc pe scaun.

,,Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru toți sătmărenii rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua dotarea parcului auto al Transurban cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (din care se va mai construi o autogară, sistem de monitorizare al traficului și sistem de e-ticketing), iar valoarea totală este de 37.102.839 lei din care cofinantarea municipiului Satu Mare este de 659.200, 54 lei.

13 comentarii

 1. mae Răspunde

  bine ca sint verzi

  • Sacchi Răspunde

   @mae
   Oricum, tu nu ai cum sa le vezi. Sunt pentru oras.
   In Camarzana nu circula.

  • john craka Răspunde

   Culoarea ce se potriveste cel mai bine,culoare ce inseamna ecologic…..nu pt ca se refera la huni.

 2. 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

  Ce păcat că în scurt timp vor fi distruse de marocanezii Coco Jumbo din oraș 🙁 🙂

 3. D. Răspunde

  Atenție la roata de rezervă !!!

 4. Ionica Răspunde

  Sa speram ca o sa ramana curate. Si apropo, ar trebui sa circule mai des

 5. Norick Răspunde

  Nu avem ce face, a füstösök au învadat și meseria de taxi, ceea ce mai demult era o meserie de elită, acum la prima taxi e plin cu țigani, asta e. Pute miroase de numa numa.
  Tot ei o să distrugă și autobuzele.
  Off..off Hitler unde ești?
  Hai că numai avem săpun!

  • Norick Răspunde

   Nu-mi aprtine comentariul de mai sus. Un tigan mi-a furat nickul… Sa-l foloseasca sanatos , dar nu inteleg de ce nu are sange in instalatie sa-l scrie opinia proprie. Precis , ca n-are nici instalatie…. 😛 🙂

   • . Răspunde

    Construcția site-ului permite utilizarea de catre oricine a acestui nume, daca te deranjează adreseazăte catre administratori site-ului pentru a introduce metoda de comentarii prin logare astfel se asigura numele de utilizator unic.

    • Norick Răspunde

     Nu ma deranjeaza… Doar ca nu inteleg pe unii . Daca si aici fura , oare ce face intr-un magazin ???

  • Unu' Răspunde

   @Norick cel fals: taximetria a fost vreodată o meserie de elită?!? Așa visați voi! De fapt, 90% dintre taximentriști sunt niște infractori și evazioniști, și asta încă din primii ani de după revoluție!!!
   Aproape toți mergeau la o anumită firmă de pe o străduță din Titulescu să le manevreze ceasurile de taxat, ca să plătească cât mai puțini bani!!!
   Așa că … lasă-ne cu jegoșii de taximetriști! Acum măcatr aparțin unei nații cunoscute drept jegul societății 😉

 6. Si iar Hai Răspunde

  @Unu
  De data asta , mănanci rahat 90% ,mai ales din 90 și păna azi cred ca-ți ajunge ,iar in legatura cu manevrele ce spuneai din Titulescu ,mai ai 90% ,iar ca sa nu mori prost , Acolo pe straduța se reparau doar anumite stații de emisie recepție ,care nu aveau servizare momentan in oraș ,fiind aduse de dincolo …..nu știu daca te-am lamurit ,oricum șanse sant puține…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.