Ultima actualizare: azi, 16:47

Naţionale

Iohannis: Virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost

Klaus Iohannis a declarat joi că își dorește o stare de alertă „mai suplă”, dar care să conțină anumite prevederi obligatorii, printre care portul măștii în interior, distanțarea socială și măsurile de igienă.

,,Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alerta așa cum e acum, vreau o variantă mai simplă, mai suplă care să conțină exact acele lucruri care trebuie să rămână ca obligatorii: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără stare de alertă miniștrii nu mai pot să emită ordine care să vină în sprijinul populației. Sunt măsuri practice. Eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi, aici e vorba de sănătatea oamenilor. Nu vă supărați, ce dovezi vreți. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două”, a declarat Klaus Iohannis.

Ulterior, președintele a revenit asupra declarațiilor în care a susținut că „în fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost”. Șeful statului și-a cerut scuze celor care ar fi putut să se simtă lezați de declarația respectivă.

,,Vreau să mă refer la o afirmație pe care am făcut-o și unii au scos-o din context. Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt pacienți sau care au fost afectați de boală. Am vrut să atrag atenția asupra manipulării pentru că era vorba despre oameni care sunt informați și mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol. Încă odată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze”, a mai declarat Klaus Iohannis.

3 comentarii

  1. vasile Răspunde

    Exista si a treia varianta: Esti si precaut si prost…

  2. Altu Răspunde

    Are dreptate,nu am fost proști să votam Vaca,am fost precauți și am votat Boul.

  3. Bou Vagon Răspunde

    Poate pentru tine vaca era mai buna, ca iti dadea cinci litri de lapte, doi de ulei si un kg de farina pentru un vot. Boul nu poate decat sa-ti dea o moooie, da nici din aia, ca este Bou nu Taur. Asa ca este mai bine sa stam acasa, sa nu votam, poate castiga Fratii Petreus alegerile urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.