Ultima actualizare: azi, 14:10

Naţionale

FOTO/VIDEO. Furtuna a făcut ravagii în județul vecin: inundații, copaci căzuți și mașini avariate

Codul roșu de vreme rea a făcut ravagii astăzi în județul vecin. Furtuna a lovit în special municipiul Zalău, acolo unde au avut loc inundații, au căzut copaci și mai multe autoturisme au fost avariate. De asemenea, a căzut și grindină de mari dimensiuni.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate.

„Au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuţi. A fost spart şi un geam de la Inspectoratul Şcolar. În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă. S-a intervenit în municipiul Zalău, pe străzile Crişan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bulevardul Mihai Viteazul şi Dumbrava. A fost afectată şi o grădiniţă din municipiu, de unde apa s-a retras. Situaţia operativă este în dinamică”, a precizat Lucian Jacodi.

7 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    In fata acestor furtuni ori esti precaut ori … nu mai esti.

  2. Jan Răspunde

    Astea-s în urma reînceperii poluării. Până o fost pandemie și stare de urgență o fost liniște, cerul a fost albastru curat, natura liniștită, etc. Amu o reînceput zborurile avioanelor, auto poluante, și ia urmările.

    • ? Răspunde

      @Jan ești dus rău. Lunile mai și iunie sunt cele mai instabile luni ale anului cu cele mai mari cantități de precipitații. Sunt normale aceste fenomene. Aprilie , când ai stat la închisoare este o lună secetoasă cel puțin în ultimii ani. Plus că temperaturile nu au permis crearea de sisteme convective. Dar tu, asculta-l pe Iohannis să nu fii prost.

      • Una Răspunde

        e luna iunie, nu e nici mai si nici aprilie , handi de ?

        • ? Răspunde

          @una,tu citești printre rânduri sau doar pe litere și nu faci față la două fraze?

      • Jan Răspunde

        Vrei să zici că ceea ce a fost ieri în Zalău e normal măi ?

        • ? Răspunde

          @jan, acum cinci ani când a fost grindina aia în Satu Mare că și acum sunt mașini cu urme a fost în luna mai. De câțiva ani lunile mai și iunie sunt așa , imprevizibile. Da,se schimba clima dar nu are treabă cu statul în casă. Luna aprilie e secetoasă de câțiva ani. Ce ,ai vrea grindină în aprilie și ger în iulie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.