Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Primăria Satu Mare digitalizează serviciile publice. Proiect de peste 2,6 milioane lei

Primăria Municipiului Satu Mare a câștigat un nou proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă privind digitalizarea și eficientizarea serviciilor publice. Valoarea proiectului este de 2.628.334,49 lei.

,,Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor publice, care să fie ușor de accesat pentru sătmăreni, în format electronic. Dorim să reducem birocrația în mod concret, prin aplicații funcționale și echipamente care să permită gestionarea și rezolvarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Proiectul denumit DIGITALIZARE, EFICIENȚĂ, TRANSPARENȚĂ PENTRU CETĂȚENI – DETC” are ca obiective:

  • Digitalizare și implementare soluții soft în vederea simplificării procedurilor către cetățeni prin migrarea serviciilor de tip ”analog” (hârtie, apel telefonic, deplasare personală)  pe platforme digitale: desktop (site) și mobile (app);
  • Dezvoltarea și extinderea sistemelor existente, interconectarea tuturor serviciilor într-o singură platformă de ”self-care” precum și deschiderea mai largă către cetățeni, introducând servicii specifice pentru nevăzători / cetățeni cu deficiențe de vedere sau de alt tip;
  •  
  • Digitalizarea proceselor de administrare a documentelor necesare prin interconectarea sistemelor de back-office (sistem de incasări, managementul documentelor) pentru a facilita funcționarea platformei publice.

4 comentarii

  1. m Răspunde

    Poi, apucă?
    la vremuri noi, alianţe noi! Unele cu oameni, altele cu boi!
    Am aflat miercuri seară din emisiunea Actualitatea sătmă- reană de la Nord Vest tV, chiar de la invitatul emisiunii Adrian Cozma, şeful de cancelarie al pre- fectului, membru PNL şi pare-se posibil candidat al PNL pentru şefia CJ Satu Mare (cel puţin aşa dă el să se înţeleagă sau aşa ar vrea el), că se pregăteşte la nivel local o alianţă anti-UDMR. Din alianţa anti-UDMR ar face parte, după cele spuse în emisiune de Cozma, USR, PLUS, PNL, PMP şi o sur- priză!Nimic nou sub soare ! Numai că ne-a mirat că nici nu s-a încheiat înţelegerea la nivel local dintre UDMR şi PNL şi PNL-ul vrea să le-o “tragă” celor din UDMR! In- teresantă abordarea având în vedere că UDMR-ul a dat celor de la PNL atât vicepreşedinte la CJ cât şi 2 vi- ceprimari la Municipiu! Mai mult, se confirmă cele aflate de noi, de la surse din PRO România, că PNL încearcă o alianţă anti-UDMR in- clusiv cu aripa “deputăţelului mut, Kennedy” din PRO România. Şi auzi tu surpriză! La Primăria Satu Mare ar urma să candideze cel mai “impotent” candidat, însuşi micu- ţul Kennedy! Clar…s-a întors lumea cu fundul în sus! Cum doamne să te gândeşti la aşa ceva ? Unii chiar nu au simţul penibilului?!?!? Parcă
    aş vedea primul primar din istorie care nu vorbeşte, nu face un proiect pentru o hotărâre de Consiliu Local, primul primar care îşi în- treabă nevasta cum să facă bugetul şi la cine are voie să dea banii! Pri- marul care ar da voie Mercedesului Anei să parcheze după cum o taie capul! Primul primar care şi-a luat doctoratul în Moldova înainte să termine facultatea şi liceul în Ro- mânia! Noroc că aşa ceva nu se va întâmpla niciodată! Dar uite că s-a făcut o nouă alianţă la nivel jude- ţean pentru viitoarele alegeri locale între PNL, USR, PLUS, PMP şi o partea a PRO România! De aici ne- a inspirat şi titlul bursei de azi “La vremuri noi, alianţe noi! Unele cu oameni, altele cu boi!”.

  2. Satmarean Răspunde

    S-au mai modernizat și cu aplicația Satu Mare City App bineînțeles tot în folosul cetățenilor,dar care nu mai funcționează de muuuult timp. Poate cu ocazia asta o reînvie!!!

  3. Otelarul Răspunde

    Măi “m”! Ce mai urlă pesedismul ticălos si antinațional in rândurile tale! Nu scăpăm odată de ciumații ăștia, hoți și mincinoși? La lada de gunoi cu voi, talharilor si trăsăturilor!

    • m Răspunde

      @ho.ho oțelare,…Treci la munca,scade PIB ul și tu te lupți in continuare cu vântul ! Te- o fi supărat descoperirea bărbatului lui tanti Ana viitor primar de Bicau ?Sau tu amețitule nici n-ai citit articolul dar te-au apucat durerile facerii și ai zis:hai sa intru in lehuzie!Mai,mai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.