Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Săptămână de foc pentru pompieri. Inundații, incendii și accidente în județ

În perioada 15 – 22 iunie, pompierii sătmăreni au executat 95 intervenţii SMURD, mai multe intervenții pentru evacuarea apei, au executat 12 misiuni de recunoaştere în teren, au intervenit la 3 accidente rutiere pentru acordarea primului ajutor medical de specialitate și pentru lichidarea a 2 incendii, iar în contextul prevenirii și limitării răspândirii COVID -19, au fost executate 8 misiuni de transport a 8 persoane.

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii sătmăreni au intervenit punctual în următoarele situații:

– În orașul Negrești Oaș, în data de 15.06.2020, pentru  evacuarea apei din 3 curți inundate, iar în data de 16.06.2020 pentru evacuarea apei de pe partea carosabilă de pe strada Victoriei;

-În localitatea Ardud, în data de 17.06.2020, pentru evacuarea apei din 9 case și 40 gospodării inundate;

-În data de 21.06.2020, pentru evacuarea apei din beciul unei case situată în Padurea Noroieni ;

-În data de 22.06.2020, pentru evacuarea apei dintr-o casă din localitatea Pir.

În data de 21.06.2020, forţele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare  au fost solicitate să intervină pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea a trei accidente rutiere.

Primul accident s-a produs la ora 10:43, între localitățile Paulești și Amați. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de pompieri. Victima, care a reușit să se autoevacueze până la sosirea forțelor profesioniste, a fost preluată de echipajul medical în stare de  conștiență și transportată la UPU Satu Mare pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare.

Cel de-al doilea accident s-a produs pe raza localității  Săcășeni, în jurul orei 11:40. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD din cadrul Punctului de Lucru Tășnad. Victima a fost găsită conștientă și cooperantă și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru continuarea investigaţiilor şi a îngrijirilor de specialitate.

Al treilea accident s-a produs, în localitatea Negrești Oaș, la ora 17:00. La sosirea forțelor de intervenție la locul accidentului, trei dintre ocupanți au reușit să se autoevacueze, iar unul a rămas încarcerat. După extragerea victimei încarcerate, s-a evaluat starea de sănătate a celor 4 victime şi  acestea au fost transportate la CPU Negrești Oaș pentru continuarea investigaţiilor şi a îngrijirilor de specialitate.

De asemenea, în perioada analizată, pompierii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii care au cuprins deșeuri textile. Primul incendiu a izbucnit la o fermă de pe raza localității Urziceni, iar cel de-al doilea s-a produs într-un imobil situat pe strada Magnoliei, din municipiul Satu Mare. Ambele incendii au fost stinse în limitele găsite fără a se extinde la împrejurimi.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    acesti oameni primesc acele pensii speciale cu care sunteti toti in gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.