Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

VIDEO. Centura Sătmarului avansează vizibil. Care este stadiul lucrărilor

Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare avansează pe zi ce trece. Noile imagini de pe centură prezintă stadiul lucrărilor în această perioadă, cadrele fiind realizate în luna mai a acestui an.

Firma care se ocupă de construirea Centurii Sătmarului a apăsat pe accelerație, iar lucrările avansează vizibil. Noul pod peste Someș, cu o lungime totală de 695 de metri, este și el într-un stadiu avansat, fiind tot mai aproape de finalizare.

Reamintim că prefectul Radu Bud și subprefectul Altfatter Tamas s-au deplasat luna trecută pe șantierul ”Varianta de Ocolire Satu Mare” unde au constatat că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, în special execuția lucrărilor complexe de la pasajele denivelate și podul peste râul Someș.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

2 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Faza cu “Repararea drumurilor locale” e cea mai tare , cand “seful de santier” niveleaza pietrele cu piciorul . Nu ca in restul filmarilor se rup cu lucru . Cine mai lucreaza cate ceva is tot a lu tarr , la singurul pod din centura ( apropo de filmari si podurile aferente care-s de fapt podete ) !

  2. Gerula Răspunde

    Si totusi proprietarii terenurilor peste care trececentura de ocolire cand vor fi despagubiti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.