Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Consiliul Judeţean cumpără mall-ul Ankora pentru Bibliotecă. Preţul negociat

Consiliul Judeţean Cumpără mall-ul Ankora pentru Bibliotecă. Cele două părţi au negociat un preţ de 11.900.000 de lei pentru clădirea situată la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Iuliu Maniu.

Consilierii judeţeni sunt invitaţi astăzi, în şedinţă ordinară, pentru a vota acest proiect.

Imobilul este aflat în proprietatea Societății METECOM SA, construcție (tip S+P+1E+M), având S construită = 7.904 mp.

Prețul negociat de  11.900.000 lei, inclusiv TVA, la care se vor adăuga cheltuielile aferente realizării operațiunii de transfer a dreptului de proprietate.

Procedura de evaluare a ofertelor a început anul trecut.  Au mai depus oferte reprezentanţii societăţii care deţin nu bloc şi spaţii comerciale pe b-dul Independenţei şi proprietarii unei clădiri de pe str. Mihai Viteazu.

După votul consilierilor de astăzi urmează recompartimentarea clădirii şi transferul cărţilor din actualul sediu al Bibliotecii Judeţene.

7 comentarii

  1. mda Răspunde

    Măcar se închide și clubul pentru derbedei.🙏🙏🙏 Să fie într-un ceas bun!

  2. Monty Python Răspunde

    Buna,

    In 2020, pentru Satu Mare sunt si alte lucruri mai importante decat o cladire dedicata/privata a Bibliotecii.
    Nu trebuie sa depuna nimeni un efort(hartie+creion si/sau pix; inmultire+adunare) sa faca un calcul, in cat timp am fi platit pe chirie aceasta suma de 2,500,000 Eur {[( chiria pe luna 10,000 Eur *12luni * 20ani )]} – sigur 20 de ani, in cazul in care nu s-ar “falimenta”/”inchide”/”disparea” intretimp biblioteca ca si “institutie”.
    Revenind, in 20 de ani, se va schimba crunt metodologia/ritmul/cultura noastra de a invata, dar pe noi totusi ne preocupa sa investim bani colosali(!!!) in astfel de proiecte de 2 neuroni?
    Inteleg ca sunt anumite interese la mijloc(cel care vinde castiga mult mai mult decat a investit vreodata in cladire, cel care cumpara pe langa faptul ca plateste, mai primeste “una alta”) dar totusi – scuze pentru majuscule- DE CE FACEM NOI ASTFEL DE INVESTITII IN SM IN 2020??!?!??!
    O mare parte dintre acele carti probabil s-au digitalizat in lume, iar cealalta parte(cele unice-de valoare) s-ar putea digitaliza, de ce nu aici depunem un efort?
    De ce nu se merge o linie de investitii pe modernizare/digitalizare?! – voi ati vasut cozi la Biblioteca in ultima vreme?? Nu trebuie sa fim inventatori/cercetatori, doar sa citim reviste din lume – inclusiv si la noi in tara- sa vedem ca existe initiative pentru generatiile actuale care REFUZA sa citeasca hartia si prefera digitalul, fie ca vorbim de presa, fie ca vorbim de invatamant, fie ca vorbim de o lucrare stiintifica……
    Oameni buni, 2,500,000 de EUR nu ar costa nici un pasaj pietonal langa podul de fier(structura de marmura/beton inca exista…vorbim din nou de o investitie minima care nu necesita cercetatori Britanici)) – 2,500,000 de Eur ar ajunge pentru a realiza o pista de bicicleta delimitat macar(!) pe zona Bd Lucian Blaga – Parc Industrial Sud….2,500,000 de Eur nu ar costa nici modernizarea/reabilitarea parcului de langa Turnul Pompierilor, care este EMBLEMA orasului……HELAAAU TREZIREA!

    Referinte – sa vedeti ca nu bat din gura:
    http://digibuc.ro/
    https://www.economica.net/vodafone-a-lansat-biblioteca-digitala-pentru-calatorii-de-la-metrou_31862.html
    https://www.nytimes.com/2020/05/28/opinion/libraries-coronavirus.html

  3. Satmareanu’ Răspunde

    …si cica pentru Dacia nu au fost bani 🙂

  4. Alin Răspunde

    Votez pe viata udmr daca muta biblioteca…..

  5. s Răspunde

    E cea mai potrivita cladire, in mijlocul scolilor

  6. Bubu Răspunde

    Bravo! Asta e o mișcare bună!

  7. Robert Răspunde

    Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.