Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Consiliul Județean promite din nou că se intervine la Autostrada Codrului

În timpul protestului din Amați, ce a avut loc în această după-masă, Consiliul Județean Satu Mare a promis din nou că se va interveni pe Autostrada Codrului. Conducerea instituției a anunțat, printr-un comunicat de presă, că ”intervenția va începe în cel mai scurt timp”.

Codrenii au ieșit astăzi la un nou protest față de dezastrul de pe Autostrada Codrului, prezentându-se în fața bisericii din Amați cu pancarte pe care și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de reacție a autorităților județene. În timp ce oamenii protestau, Consiliul Județean le-a făcut acestora o nouă promisiune.

Redăm, integral, comunicatul de presă emis de Consiliul Județean Satu Mare:

,,Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții termenul de 15 iulie 2020 pentru reluarea lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodul de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Termenul anunțat se referă la lucrări de întreținere, lucrările urmând a fi executate de firma Diferit S.R.L., cu care există un acord cadru încheiat pentru realizarea lucrărilor de întreținere pe toată rețeaua de drumuri județene. Intervenția celor de la Diferit S.R.L. va începe în cel mai scurt timp, în funcție de condițiile meteorologice și vor fi executate în intravilanul localităților Amați, Rușeni și Tătărăști.

Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, am efectuat lucrări de reparații curente, întrucât executantul este în insolventă și a cerut denunțarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluțiile tehnice propuse în proiectul tehnic inițial, prin emiterea unei dispoziții de șantier care să actualizeze întreaga investiție prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice și să propună noi soluții tehnice pentru podețe, șanțuri și partea carosabilă, astfel încât scopul investiției și valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluții tehnice, asigurăm cetățenii că drumul județean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceiași lățime și capacitate portantă din proiectul tehnic inițial. În cursul zilei de ieri, am transmis noi informații de la proiectant către executant referitor la cantități și am aprobat, de principiu, soluția tehnică pentru redactarea dispoziției de șantier. Suntem în ultima fază de stabilire a subcontractării, care se va finaliza sub condițiile legii cu respectarea prevederilor legale.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toți factori implicați pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat.

Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate.”

CITEȘTE ȘI:

9 comentarii

  1. GB Răspunde

    Lucram cu materialul clientului:,,Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții…blablabla…reluarea lucrărilor de întreținere a drumului…blablabla…va începe în cel mai scurt timp…blablabla…Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare…blablabla…drumul s-a degradat…blablabla…nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului…blablabla…este justificată,tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare…blablabla…am transmis noi informații …blablabla…și am aprobat…blablabla… reabilitarea drumului, în condiții de legalitate.” Asa ar suna un comunicat de presa dezbracat de “limbajul de lemn” al neputintei, incompetentei, ignorantei si mai ales a fricii. Da! Da!, frica aceea viscerala a clasei conducatoare generata de furia maselor (oprimate, nesocotite, batjocorite, etc.) dezlantuite, care e oarba si nu tine cont de nimic (Ex: Ceausescu la balcon in ’89). D-lor treziti-va si mai cititi-va odata comunicatul…discutii si iar discutii.. va avea loc.. toate faptele la timpul viitor, dar in ultimii aproximativ 2-3 ani ce a-ti facut?? A-ti bagat capul la cutiuta si a-ti scos “limba de lemn”. Treziti-va, indreptati-va coloana vertebrala prin asumarea esecului si faceti treaba, ca vorba vorbei vina recunoscuta e pe jumatate iertata. Altfel vorba proverbului-somnul lin naste monstrii.

  2. cityzen Răspunde

    Administrarea drumurilor | Ordonanța 43/1997
    Art. 22.
    Administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ-teritorială a acestora. Fac excepție sectoarele de drumuri județene, situate în intravilanul localităților urbane, inclusiv lucrările de artă, amenajările și accesoriile aferente, care vor fi în administrarea consiliilor locale respective.
    În concluzie atât CJ cât și autoritățile locale din comunele respective sunt responsabile de starea drumurilor, atât președintele CJ cât și primarii cu consiliile locale!!!!!!!!!!!!

  3. cityzen Răspunde

    Administrarea drumurilor | Ordonanța 43/1997
    Art. 22.
    Administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale pe raza administrativ-teritorială a acestora. Fac excepție sectoarele de drumuri județene, situate în intravilanul localităților urbane, inclusiv lucrările de artă, amenajările și accesoriile aferente, care vor fi în administrarea consiliilor locale respective.
    În concluzie atât CJ cât și autoritățile locale din comunele respective sunt responsabile de starea drumurilor, atât președintele CJ cât și primarii cu consiliile locale!!!!!!!!!!!!

  4. cityzen Răspunde

    Ordonanța 43/1997 Condiții de exploatare a drumurilor
    Art. 40. – Modificări (2)

    (1) Drumurile trebuie să fie menținute de către administratorul drumului în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Soferii sa adapteze viteza la conditiile de drum, pt a conduce in siguranta. Deci e ok, codrenii sa mearga incet, si totul va fi bine.

  5. Emil Răspunde

    Am vb cu govor a zis că nu face nimic momentan, strabach cei care au subcontractat lucrarea codrului, se apuca după ce termină al treilea pod, a zis să mergeți la mama dracului cu drumul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.