Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Coronavirus într-o comunitate de romi din judeţul Satu Mare. Mai mulţi suspecţi

ACTUALIZARE. Coronavirus într-o comunitate de romi din judeţul Satu Mare. Mai multe persoane de etnie romă din localitatea Cidreag, comuna Porumbeşti, au fost izolate la domiciliu după ce s-a descoperit prezenţa virusului, informează sursele PortalSM.

Primul caz suspect a fost în urmă cu câteva zile, pacientul a fost dus cu izoleta la Spitalul Judeţean, unde i s-au recoltat probe pentru Covid-19. După ce a fost confirmată prezenţa virusului au fost testaţi ceilalţi membri ai familiei şi persoane eu care a intrat în contact. Mai multe persoane au fost plasate în izolare la domiciliu.

Potrivit surselor PortalSM, una dintre variantele luate în calcul de către autorităţi este carantinarea întregii localităţi, în cazul în care vor apărea mai multe cazuri în acelaşi cartier şi localitate.

Cele cinci cazuri au fost raportate astăzi în mod oficial de către Grupul de Comunicare Strategică. Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a rectificat cifra de la cinci la patru.

38 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Pina se screm “autoritatile” virusul este dus de ceilalti tigani in cele patru zari !

    Izolati dracului imediat perimetrul !!!
    Ce asteptati sa mai aveti cite cinci cazuri si in comunitatile din jur ?

    • ... Răspunde

      Eu cred că deja e târziu! Oricum autoritățile sunt “pregătite”. Te întrebi la ce? Sau s-a zis că prea bate la loc că nu prea avem în județ și nu iese planul? Sau au vrut minoritarii bronzați să meargă la rude în Grecia și uite așa s-a descoperit? Tot ce se poate.

      • joliku Răspunde

        Pe bani cui în spital? Aaa pe ai mei, f.î.g

        • ... Răspunde

          Daaa. Și când te gândești că recent a fost publicată factura unui bolnav asimptomatic externat de la spitalul covid Câmpina a cărui spitalizare ne-a costat pe toți la un loc 162 milioane lei vechi pentru 7 zile!!!! Deci nu a fost efectiv bolnav, nu i-au dat medicamente, tratamente, doar a stat în spital. Atenție hrana a costat 49 RON/zi. Ce a costat atunci atâta???? Dar imediat apare unul și o să-mi explice ce și cum. Că eu nu înțeleg. Chiar nu înțeleg.
          @joliku. Ia și tu partea bună. Măcar acum se spală și ei cu apă caldă și săpun. Hotel curat de 3 stele pentru ei. All inclusiv, nu? Băga-m…… aș!

    • Una Răspunde

      Mne bate-i țâgani !!!

  2. Szalma Jack Răspunde

    Acestia circula ca mustele !! Izolati urgent localitatea si nu permiteti trafic aerian in tot perimetrul zonal !Toata lumea la sol !!

  3. Ba Răspunde

    Romanii inca nu cred ( cu putine exceptii ). ca acest virus exista ; umbla cu mastile sub barba sau sub nas ,daca le spui ceva se uita la tine ca la dusmani . Am vazut ,pe autobusul de Amati , tiganii fara masti , iar cand soferul ( pe care l-am atentionat ) le-a spus sa-si puna mastile , zero , nimeni nimic . Pai intr-o tara europeana de vest nimeni nu este lasat sa urce in mijloacele de transport fara masca si nici nu stau inghesuiti ca sardelele . Va ajunge si Satu Mare la numere mari .

    • hakkate Răspunde

      99,9% din cei cu mască poartă aceeași mască de cel puțin 2 luni fără să o mai schimbe. Așa că e fix zero dacă au ori ba, în anumite condiții chiar e pericol de infecție. Dar cine să verifice acest aspect. Ai mască și gata, nu? Oricum mănuși nu se poartă, nici la magazine iar coșurile nu prea se dezinfectează.

      • ..... Răspunde

        Gresit. Crezi ca pentru altii inafara de purtator e o diferenta intr-o masca de o zi si o masca de 50 de zile? Daca isi face treaba in prima zi,o face pana se deterioreaza,daca nu o face,sigur nu o face nici in prima zi. Singurele probleme pot aparea la cel ce o foloseste eventual,sau aluia ce ii ia la limbi masca.

        • hakkate Răspunde

          După câteva ore îți spun eu că nu mai are nici un efect. Masca are și un mod și termene de întrebuințare. La măștile din comerț termenul e de câteva ore, nici măcar zile. Dar tu ești expertul eu sunt un biet farmacist. Oricum nicăieri nu sunt măști care se pot utiliza și peste o lună. Mai ales care nu sunt spălate pentru că cele mai multe nici nu se pot. De fapt se pot utiliza dar nu mai au efect. Spor la purtat! Eu port dar le și schimb.

          • covid 19

            Ultima(?) variantă de transmitere a virusului e cea prin aerosoli. Masca nefiind absolut etanşă ar însemna că nu ajută. Ba ajută, probabil nu mult dar ajută pt. că la infectare pare a fi vorba atât de timpul de expunere, apropiere de sursă cât şi de cantitatea de viruşi inhalată. Dumnezeu ştie, în fiecare zi sunt alte şi alte păreri. În afară de autoinfectare cu o mască veche, neigenizată nu văd ce rău ne poate face masca, cel puţin nu-ţi scuipi apropiatul în faţă. Părerea mea.

          • h.Auleo Maică

            Domnule Mare farmacist
            Nu prea am ințeles ce vrei sa spui .Le-ai amestecat ,fara sa spui nimic ,
            decat ca ești mare farmacist ,și porți masca .Și eu port și le mai și spal , cum cred ca fac majoritatea .Pentru mulți și prețul și calitatea conteaza ,unde poate aveai ceva de spus …..daca tot te bagași in seamă…

          • ***

            “eu sunt un biet farmacist”. .. asa o zici de parca ai fi un neurochirurg, cobori cu picioarele pe pamant … esti doar o saracie de farmacist,crezi ca daca vinzi in farmacie esti mai mult de atat?

  4. Unu Răspunde

    E împrăștiat oricum în aer și peste tot, alimentele toate sunt cancerigene, clima e dereglată total, ce mai, asta se vrea să perim cât mai repede și cât mai mulți !!!

    • hakkate Răspunde

      Inclusiv prezența virusului ăsta insistent se datorează între altele acestei clime. Dar cine să recunoască? Cei care neagă încălzirea globală? Nu contează oricum ce facem noi la scară mică.

  5. hakkate Răspunde

    Covid, da măi! Nici eu nu am zis că nu ajută. Dar mai trebuie masca câteodată și schimbată și aruncată naibii. Totuși de când e obligatoriu a trecut ceva vreme. Aceeași mască jegoasă pe față??? Igienă elementară.

    • Satmarean Răspunde

      Dejaba o schimbi măi hakkate(câcate), poți s-o f..ți, nu rezolvi nimnic !!!

      • hakkate Răspunde

        Crezi că acuma eu voi fi pacientul tău, țărane? Chiar nu ai ce face?
        Revenind la problemă. Tu nu-ți schimbi chiloții măcar odată la săptămână? Așa ți-s de dragi măi? Igienă zero!

        • Satmarean Răspunde

          Zâlnic fac duș măi hakkate(c.cate) nu o dată pe săptămână, mai ales chiloții. Tu ești bolnav fătumneu ???

          • hakkate

            De când ai descoperit că este apă caldă la spital? Dar și gura să speli că vorbești murdar. Mare anomalie genetică ce ești!

      • ... Răspunde

        În cazul tău cred că oricum nu rezolvi “nimnic”. Poți să te f…. singur.

  6. Muresan Răspunde

    Amu-i pe târzâu, mă tem că n-om rezolva nimnică,

  7. hakkate Răspunde

    @Haoleu n-am ce-ți face dacă ți-a fost lene la vremea respectivă când trebuia să pui mâna pe carte. Eu zic că se înțelege ce am vrut să spun. Dar dacă tu ai căpățâna groasă ….

  8. ion Răspunde

    Esti mancat.. muncitorule de la Kakina 😁

  9. hakkate Răspunde

    ***, și tu oi fi ceva muncitor pe bandă la Drexi? Du-te la bere cât mai poți că vine iar starea de urgență într-o săptămână-două. Nu glumesc.

  10. hakkate Răspunde

    ***. Și încă un îucru fătumneu! Sunt proprietar al unei farmacii nu angajat al unui lanț. E o mică-mare diferență. Știi ce valoare de inventar trebuie să ai în medicamente și restul pe care le ai pe stoc ca să poți începe demersurile pentru deschiderea punctului de lucru la Colegiul Farmaciștilor? Nu vezi tu atâția bani în toată viața ta, nici în vise! Retardat ce ești! Puneți chiloții tăi de unică folosință pe mutră ori stai acasă!

  11. cazma Răspunde

    Dragii mei trebuie să aveți răbdare cu cei care nu cred nu poartă mască nu se spală i-am avut întotdeauna printre noi sunt oropsiți săraci necăjiți și dau vina pe masoni pe bill gates pe g8 oricine e vinovat e incultura promovată de pcr si moștenită de iobagi

  12. ... Răspunde

    Acești eroi în halate albe! Recent s-au întors cadrele medicale din concediu la un spital din Craiova. 19 dintre ei sunt pozitivi! Nu pot să înțeleg cum reușesc! E mai mult decât jenant că o mare parte din cei depistați pozitiv sunt cadre medicale. Eu care ar trebui să se protejeze, să ne protejeze devin la rândul lor vectori de transmitere!

  13. Satmarean Răspunde

    hakkate esti un bou si jumatate, imi intretin familia de 20 de ani muncind i n drexi. Tu unde pizd
    a matii nu muncesti gunoi mic?

    • hakkate Răspunde

      Modul tău de răspuns de descalifică, dar nu mă miră deloc.
      Dragul meu. Eu muncesc pentru mine și eu pe lângă mai dau de muncă la 10 oameni. Plătesc cât se poate de bine. Tu muncești pentru alții. Am impresia că tu ești unul din maiștrii vestiți de la Drexi. Știi tu bine la ce mă refer. Dar aici nu suntem pe bandă. Din păcate pentru tine.
      Dacă m-ai cunoaște cred că te-ai rușina.

      • hhhahah Răspunde

        Cata modestie pe tine sclavule… Tu ca muncesti pt tine ,nu e divers ca cel ce munceste pt altul. Faceti ambii acelasi lucru:munciti. Eu eventual fac ceva divers,iti dau tie la mumu!

        • hakkate Răspunde

          @hhhahah. Iar eu poate nu te voi servi nici cu nimic, poate nici aspirină nu meriți. Porcul e un animal elegant față de tine.

    • ... Răspunde

      Îți strâng pumnii să mai lucrezi la Drexi și pe viitor. Vezi că și Schlemmer se vinde. Industria automotive scârție rău de tot. În pandemia asta ca să #reziști o să ai nevoie de pile să mai apuci o mască barem și o vitamină C. Așa că te invit să vorbești frumușel cu farmacistă că barem nu te va mai servi. Măcar un minim comportament decent față de sexul frumos.
      Dacă tu ești nesimțit nu înseamnă că toți sunt la fel ca tine.😱😱😱😥🤮😣 Să nu zici că nu ai fost avertizat!

  14. Adrian Cozma Răspunde

    Situatia este sub control

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.