Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Coronavirus Satu Mare: Caz nou de COVID-19 confirmat în județ

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Până astăzi, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 326 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  833 de persoane. Alte 60.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 722.697 de teste.

51 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Când județul e pe punctul de a rămâne fără covidati,pac ,mai apare unul. Ce este interesant că după nu apar mai mulți, că respectivul precis are prieteni, familie,cu care a intrat în contact. Și cum virusul ăsta se ia și în vis e cam dubioasă treaba. De unde a luat respectivul i-a căzut din cer?

    • satmarean Răspunde

      Pentru ,, … ‘‘ si Altu – sunteți doi proşti, spãlați pe creier de televiziunile lui dragnea. Sunteți doi tâmpiți care afirma ca inventeaza Iohannis numarul de infectati, ca sã nu se plictiseascã, uitați-vã IDIOŢILOR ce se intâmplã în întreaga lume. Mai spune ,, … ‘’ cã o treime din infectați sunt cadre medicale. Eşti un idiot !!! Existã cadre medicale infectate de idioți mincinoşi ca tine, dar nu în procentul dat de tine. Poți sã mergi la Rahova sã îl sugi pe patrihoțul de dragnea !
      @ ,, … ‘’ eşti un bolnav cronic, chiar tu ai recunoscut ! Din cauza IDIOŢILOR ca voi doi ni se vor impune din nou restricții!

      • ... Răspunde

        Ba din contră! Se vor impune iar pentru că ai alergie acută la apă caldă și săpun!
        În paranteză spus am o scârbă totală față de Haznaua teve antena.

  2. unul Răspunde

    Transmisia este comunitara , adica nu stii de la cine se ia ,de obicei de la cineva car nici nu stie ca e infectat.
    Incearca sa numeri intr-o zi cu cati oameni ai contact , o sa te sperii…….si virusul se ia si in aer liber ,cea ce nu se prea zice ,la cehi se purta masca si in aer liber daca e cineva mai aproape de 4m….am fost azi la piata , nici o distantare ,nici o masca….La magazin lumea pipaie si alege fructele si legumele ….
    Stire la unguri : azi 2 infectati , zero decedati…..si la ei masurile nu au fost asa stricte , dar se respecta…..

  3. Altu Răspunde

    @unul, dacă se lua virusul ăsta așa de ușor,acum toți eram infectați. Dar la cât se contrazic marii specialiști,pe cine să mai crezi? Și așa fiecare crede ce vrea.

  4. ... Răspunde

    @Altu, doar în șoaptă spun că o treime din cei covid pozitivi sunt cadre medicale. Mie unul mi-ar fi rușine. Adică după trei luni nu am învățat cum să ne protejăm !?!? Dar sunt multe lucruri intenționat lăsat neclare, în ceață. Până nu se trezește UE și ne pune barieră pe propria graniță. Să vezi atunci brusc cum va dispărea pandemia! Nu mă crezi? Mai ții minte gripa aviară? Cum am primit peste bot de la Bruxelles brusc au dispărut cele peste 200 de focare!

    • Altu Răspunde

      … te cred. Cei care ne dau sfaturi nouă ei se îmbolnăvesc. 90% sunt din instituțiile statului spitale,azile, primării,case de copiii,etc. Mai bagă și ceva de la privat dar ăia sunt fără simptome ,vezi sri-lankezii ,sau fan curier. O fi virusul ăsta,dar toata situația creată în jurul lui pute rău

  5. unguru bulan Răspunde

    Ba’ Altu, nu-i treaba noastra sa ne dam cu parerea daca exista virus sau nu.Exista autoritati, specialisti , medici , virusologi si asa mai departe care se ocupa cu treaba asta.Daca nu ai incredere in ei atunci data viitoare nu mai pune stampila pe ei , nu alege raul cel mai mic sau alte porcarii de genu asta. Guvernul este oglinda poporului si ei pot sa faca ce vor si sa te fure cum vreau pentru ca ‘noi’ poporul suntem dezbinati si impartiti pe: culoare politica, cultura, etnie, religie , antreprenori sau angajati , privat sau bugetar etc. Daca o sa incepi sa nu mai fi o maimuta care sa da mai desteapta decat un specialist si daca o sa iti vezi de treaba ta si atunci cand intradevar guvernul intrece masura tu vei merge la protest si iara nu o sa fi inteligent si o sa vrei protest pasnic atunci poate in timp se va schimba ceva dar pana atunci tu esti exact genu de persoana din cauza care nimica nu functioneaza bine in tara.Lopataru la lopata medicu in spital(nu in politica) si politicianul in slujba poporului.Deci mai maimuta, ia zi esti mai calificat tu sa sti cum ii cu virusu asta decat un specialist? (vezi ca poate esti manipulat sa nu crezi in virus)

    • Altu Răspunde

      Antropoidu-le Bulan,tu nu îți da cu părerea , mănâncă tot ce îți toarnă guvernul “meu” pe gât. Dar rumegă bine, să nu te îneci. Tu să taci ca o slugă credincioasă ce ești “crede și nu cerceta!” deviza ta. De aceea e țara asta cum e ,pt că e plina de ăștia ca ține. Nu voi fi eu calificat ,dar manipularea se vede.

      • Avut Răspunde

        Puii mei, toți absolvenții de 8 clase sunt mari specialiști în demascarea conspirațiilor mondiale 😁😁😁

        • ... Răspunde

          Îți doresc să ai atâta școală cât mine! Bag seamă că ai și tu un bac luat? Ori nici aia?
          De obicei cei cu 8 clase sunt cei care înghit fără să crâcnească bazaconiile otorităților. La aceia cu puțină școală nu e la modă să gândească. Nu spun că nu gândesc ci acceptă mai ușor tâmpeniile. Dar tu nu ai diplomă de sociologie, nu? Lasă că am eu, printre altele.

          • kkt

            Cata modestie transpira din corpul tau……tovarase, tu esti in primis certat cu limba romana.

    • caserie covid Răspunde

      Vă rugăm să treceți pe la caserie pentru această postare ‘reușită’! Felicitări!

    • ... Răspunde

      Totul pornește stimabile de la faza că nimeni, nobody nu spune că nu este virus! Se afirmă că autoritățile sunt vraiște, dau cu stângu–dreptu’, încurcă cifrele și habar nu au ce și cum. Plus ne fut economia care va fi durere din toamnă. Lupta cu virusul e condus de doi specialiști din care unul e superspecialist în salvări și în girofaruri iar celălalt îi doctor de doctor în endocrinologie și în etilism cronic. Atât.

  6. ... Răspunde

    @unguru bulan. Am făcut niscaiva săpături și am descoperit cu stupoare că pe unele site-uri de știri cele referitoare la pandemie apar cu sigla (P). Poți să-mi explici de ce intră aceste știri la “publicitate plătită”?

  7. covid 19 Răspunde

    Sunt pe aici doi pitecantropi deştepţi de bubuie care nu spun că nu există virusul dar îi pun la colţ pe cei care cred, ironizează orice, bagatelizează măsurile luate… Bine măi deştepţilor, lăsaţi autorităţile române şi legaţi-vă de alte guverne care au procedat altfel şi au avut succes. Care au demascat conspiraţia mondială sau ce ştiu eu ce vă trece prin capetele voastre de mică densitate. Hai, daţi bătaie şi arătaţi-ne adevărul prin faptele altora nu prin vorbele unor descreieraţi unde vă încadraţi şi voi.

    • ... Răspunde

      1. Niciodată, dar repet niciodată nu s-a auzit ca o populație să capete imunitate prin neexpunere la agentul patogen.
      2. De ce nu a început testarea în masă ca să avem o imagine de ansamblu? Iar când primăria București începe guvernul sabotează acțiunea. De ce?
      3. De ce oamenii care s-ar putea să se fi infectat cu covid în urna tratamentelor pentru bolile lor curente sunt trecuți automat la decedați covid. Facem puțină gramatică. Eu văd o diferență esențială între “decedat cu comorbidități din cauza covid” și “decedat cu comorbidități infectat cu covid”.
      4. De ce o treime aproape din cazurile covid sunt cadre medicale? Nu știu să poarte masca și restul?
      Și ar mai fi. Ei, când la aceste întrebări grupul ăsta fantomă ținut la secret care ar trebui să comunice ne va răspunde și nu cu ăăăăă atunci o să accept.
      Să cauți pe net pentru că cineva a făcut săpături că cine e în grup de fapt. După ce vei citi lista vei înțelege de ce spun. Nu de Arafat sau de Rafila e vorba, ei cât de cât sunt prin zonă cu meseria.
      Covid 19, încă nu suntem în dictatură. Încă. Deci presupun că dreptul la opinie încă este valabilă. Convinge-mă că ai dreptate dar nu în stilul cum se lecturează Biblia.

      • covid 19 Răspunde

        @…, Faptul că te-ai recunoscut printre pitecantropi este un plus pt. tine.
        1. Până la obţinerea unei imunităţi prin infectare se temporizează îmbolnăvirea în masă pt. a nu sufoca spitalele şi a da răgaz găsirii unor tratamente. Dacă apare un vaccin se va folosi pt. …imunizare sezonieră sau conjuncturală (epidemii).
        2.Testarea în masă este un lux pe care nu ni-l permitem. Decât să faci aşa ceva mai bine testezi în fiecare zi grupurile de risc.(personal medical, cămine de bătrâni, etc.) Modalitatea de testare bună este cea în care descoperi infectaţi nu cea prin care dai apă la moară scepticilor.
        3.Criteriile de încadrare sunt emise de OMS şi nu văd care-i logica să le criticăm. Adică dacă n-ar fi murit nimeni, îmbolnăvirea în masă n-ar fi ceva grav? Te întreb: cei 120 de morţi în străinătate or fi fost bolnavi la tratament cu nămol?
        4.Ce întrebare stupidă! Este un grup profesional supus riscului continuu. Poate unii sunt neglijenţi, poate masca nu este un mijloc eficient de protecţie.

        P.S. Mă îndoiesc că te conving cu ceva pe tine şi pe celălalt. Întrebările tale puerile arată un grad redus de înţelegere a fenomenului. Nu citesc nimic pe net, îmi ajunge televizorul. Eu văd o lume întreagă preocupată în cel mai înalt grad de cum ar putea genera situaţia şi voi pretindeţi să vă asculte lumea inepţiile. Partea proastă este că ajutaţi curentul de ,,coronasceptici” care nu respectă regulile şi zădărnicesc combaterea bolilor. Ar trebui să fiţi amendaţi ca cei care nu recunosc holocaostul.

        • ... Răspunde

          @covidule, tu dragule suferi de intoxicație acută de la tembelizor. Dar ai învățat pe de rost lecția servită. Felicitări! Ține minte ce ți-am spus. Asta dacă vei mai recunoaște ce ai afirmat mai sus. Și încă un lucru. Tu crezi că vom avea acces în curând la vaccin? M-aș mira. Oricum eu consider că abordarea oficialităților este greșită. Din start trebuia să fie obligatorie purtarea măștii. La momentul respectiv ajuta mult. Știi de ce nu a fost? Pentru că nu erau pe piață. Și aici ar trebui să-ți pui singur o întrebare întrebătoare. Noapte bună.

  8. ... Răspunde

    @kakat, eu nu mă măsor cu tine. Față de mine tu ești doctor în limba ta maternă. Adică rusa. Paniemaieși tavariș? Dar în altă ordine de idei eu parcă nu cu tine conversam. Parcă. Eu nu sunt tovarăș cu tine nici măcar din greșeală.

    • Altu Răspunde

      @…,nu te agita nu ai cu cine. Ăștia pro mască și stat în casă sunt rebuturile societății. Întreținuți statului care daca v-au de mâncat și băut le place în casă. Nu au activități, socializează doar pe net cu fantome, sportul îl detestă,nu au copii,etc. Ăștia sunt cu # stai în casă. Un om activ mai bine moare decât să fie o legumă. Sper sa vă țină statul cu 1 kg de făină, mălai și 1 l ulei pe săptămână și tv care ține de foame. Manca- v- ar cancerul de reduși mintal. Și pe mine corona voastră, să vedem care supraviețuiește.

      • covid 19 Răspunde

        Ce te supără? Lucrul s-a reluat în bună măsură. Eşti chelner? Ce te deranjează că blestemi birjăreşte. Toată lumea vrea afară şi nimeni nu te împiedică, nici pe tine nici pe ,,trei puncte”. Trebuie să fii tare afectat să blamezi statul în casă când, PRACTIC, era obligatoriu doar între 22-06(pt. activi ca tine). Dar vremurile alea au trecut iar filmul ,,Duel în Pacific” nu se va mai turna(altfel ai putea juca rolul principal). Ieşi afară, este LIBERTATE!

        • ... Răspunde

          La un calcul simplu exportul din domeniul automotive este complet blocat, prăbușit. Ford dă afară oameni și nici Dacia nu stă pe roze. Acest export este 30% din totalul exportului țării. Celălalt care trage tare este OMV dar și la ei a fost o scădere de 40% în luna aprilie! Vai de fundul nostru! Că vezi magazine deschise, malluri și altele e fix vax. Cele două industrii mari exportatoare generează mai mult de 50% din volumul exportului, adică din venituri. Acolo sunt banii! Iar la Horeca spune Orban că aduc sub 2% din PIB. Păi da, că deștepții din horeca lucrează cu oamenii la negru și nu plătesc impozite. Dar e vorba de sute de mii de oameni care nu pot lucra exact în sezon! Când vor lucra? Iarna? O să tânjești tu după pâinea cu untură pentru că nu o să avem bani! Iar statul a pornit tiparnița de bani plus a luat niște credite barosane pe care NOI vom plăti. Cu vârf și îndesat. Criza din vremea lui Băsescu e zero față de ce vine. Dar tu #staiacasă să nu te ploaie covidu’.

  9. andrei Răspunde

    Ala ce se semneaza cu “…” parca e moderatorul sitului,ii super activ si raspunde la toti cu multa energie 😁
    Viata sociala maxima..sta toata ziua pe fufufu asta de site.😀

    • ... Răspunde

      Este foarte trist că din toată conversația asta atât ai înțeles adică atât ți s-a înregistrat pe hardware. Mai bine nu scriai nimic.

  10. Altu Răspunde

    Portalsm.ro ar trebui să mă plătească. Dacă nu comentam eu ceva, nici cimpanzeii nu imitau. Așa se mai animă situația, oricum noi ăștia din privat trebuie să ne omoram timpul cu ceva dacă statul ne- a falimentat. Vreo 2 săptămâni nu am comentat nimic,cum am un comentariu și sclavii de serviciu apar. Cât vă dă Lucovid pt postare? Să comentez și eu pe bani, că tot sunt în criză.

    • ... Răspunde

      @Altu, în curând se va trage linia și va urma balamucul. La propriu. Nu ai cui să explici că prin blocarea economiei oamenii de afaceri nu mai au lichidități, băncile nici atât nu vor mai avea chef să dea credite (nu că până acum se omorau dar totuși dădeau) plus că ne-am pricopsit cu 1,7 milioane de românași fără nimic, consumatori de resurse financiare plus încă 500.000 de șomeri generați de criză. Urmează alegeri și promisiuni fără acoperire, plan de relansare absolut aiurea iar UE ne dă bani doar în 2021!!! Ați văzut ce e în acel plan de relansare economică? Trei spitale regionale și canalui Siret-Bărăgan! Măi, voi sunteți bătuți la cap de credeți bazaconiile astea? Dar #stămacasă ca proștii. Pe nimeni nu va interesa că nu vom avea nici bani de cheltuieli curente. Se măresc pensiile cică cu 10% dar se estimează tot din toamnă o scumpire la alimente de bază cu peste 20%! Cine mai ascultă balivernele astea trebuie să fie spălat la creier.

  11. covid 19 Răspunde

    Bănuiam că eşti chelner sau ceva de genu. Altfel lumea şi-a revenit, să ştii. Nu total, sunt care depind de industrii din alte ţări (care sunt pe avarie) care au scăpat de criticile voastre. Apropo de ce nu criticaţi şi investitorii străini, să ştie că existaţi şi militaţi pt. libertate.

    • Altu Răspunde

      @ băi covidule, bănuiam că ești un bugetar necrofag care trăiește pe spinarea privatului. Îți convine situația,o freci acasă și leafa merge. Întrebarea e până când? Să mai munciți și voi, eroilor.

  12. Altu Răspunde

    Județul Satu Mare, un nou record negativ. Impactul după primul val COVID-19

    IULIE 1, 2020

    Potrivit unei analize făcute de jurnaliștii Money.ro, Satu Mare se află pe locul doi în topul județelor care au înregistrat cele mai mari scăderi ale salariului net în luna aprilie. Clasamentul este condus de județul Arad, dar lista arată că regiunea de nord-vest a țării a fost printre cele mai afectate.

    Patru din cele cinci județe aflate pe lista celor care au înregistrat cele mai mari scăderi ale salariului net, în primul val COVID-19 sunt din regiunea de nord-vest a țării. Jurnaliștii de la Money.ro au făcut o analiză pentru a vedea primul impact al crizei și modul în care acesta s-a resimțit în buzunarul angajaților.

    “Salariile nete au scăzut cel mai dramatic în prima lună de criză COVID-19 în județele Arad (pierdere de 10,9% într-o singură lună), Satu-Mare (scădere de 10,4%), Bistrița-Năsăud (minus de 8,7%), Cluj (8%) și Maramureș (6,4%)” se arată în analiza Money.ro. Dar ce contează,bujetarii să trăiască!

  13. garcea Răspunde

    “Avem o creştere a numărului de cazuri, o reacutizare a vechilor focare, o transmitere accentuată în comunitate, avem nerespectarea regulilor”, a punctat ministrul.

    El îi îndeamnă pe cei care nu cred în existenţa virusului să treacă prin spitalele suport Covid, pe la unităţile de primiri urgenţe şi atunci “vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani”.

    “Până acum patru săptămâni aveam un grad de transmitere de 0,6-0,7 şi cred că acea stare de relaxare a încurajat un moment politic. (…) Începând de la Paşti s-a înregistrat acea stare de libertate, dar cred că trecerea directă dintr-un moment medical într-un moment politic a dus la aceste informaţii false, la discreditări, la bagatelizarea unei pandemii şi la o nesocotire a întregului efort de două luni şi jumătate pe care l-a făcut acest popor”, a mai spus Tătaru.

    • ? Răspunde

      @garcea,domnul Tatarus a mai specificat și că soția lui mai are câteva milioane de măști pe stoc. Spor la cumpărături.

  14. vasilescu Răspunde

    Sabrina Zurac a afirmat că a făcut mai multe autopsii și a constatat că infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor: principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

    „La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

    Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat directorul medical al spitalului Colentina.

    Întrebată dacă oameni infectați cu SARS-CoV-2 ar mai fi avut o șansă, Sabrina Zurac a răspuns că rata de viață era peste 20, 30 de ani.

    • Altu Răspunde

      @vasilescule,are dreptate ,la 70 de ani și cancer în stadiu terminal,precis mai trăia 100 de ani. Parcă nu se făceau autopsii. Acum apar de toate numai să terorizeze populația. Stați în casă cine vă pune să ieșiți la lumina.

  15. x-ulescu Răspunde

    nu exista covid! asa nea zis presedintele ciolacu! este manipulare din partea guvernului condus de werner!
    sa nu va mai aud cu prostiile astea! in psd sa votat ca nu mai avem covid!
    colegii mei de partid … si altu, tot incearca sa va bage mintile in cap, dar dejaba!
    werner a facut intelegere cu marii producatori de medicamente controlati de soros, si in romania se va testa noul vaccin cu care te vor putea controla prin instalatiile 5g montate peste tot, cat timp noi stateam speriati in case!!!

    • ... Răspunde

      Nici din greșeală nu sunt coleg de partid. Pentru că nu sunt membru de nici un fel. Așa că …. Mergi pe burtă.

      • x-ulescu Răspunde

        lasa asta, tat asa nici ieu nu recunosc 😉
        dar trebe sa fim sinceri ca iera mai bine pe vremea lui dragnea! nici cu domna dancila nam duso rau!

  16. ... Răspunde

    … și între timp “s-a descoperit” de către ANPC că 90% !!!!! din măștile de pe piață sunt NECONFORME!!! Cine a permis acest lucru în pandemie??? Așa că purtați mască degeaba. Cel care a permis acest lucru știți și voi ce ar trebui să pățească. Dar nu va păți nimic ca de obicei.
    … și între timp un avion care a dus turiști din România în Creta a fost controlat epidemiologic la sânge. Fiecare călător. Timp de 3 ore. După ce tot descoperim alte și alte cazuri prin țară. Normal că se alarmează ceilalți! Mai e puțin și vom trage obloanele pe țară.
    … și între timp firma Oskosh cu punct de lucru în Mediaș cu 570 de angajați și cu profit de 11mil. RON pe anul trecut brusc anunță că pleacă din țară. Asta una din multele vești minunate.
    Cum am mai zis va fi vai de noi din toamnă. Între timp cineva ne prezintă planul de relansare ca pentru niște copii tâmpiți. Veți vedea că am avut dreptate. Asta dacă veți mai fi în țară.
    Ce se întâmplă la noi deja depășește fanteziile lui Orwell.

  17. ... Răspunde

    Eu totuși am o întrebare. S-au dat în draci amenzi pentru fel de fel de chestii în perioada de urgență. Unele justificate altele cam trase de păr. Pentru faptul că în conformitate cu raportul Protecției Consumatorilor 90% din măștile aflate în comerț nu sunt corespunzătoare – adică lipsă fir metalic, nu se lipește de fizionomie, filtru bactericid necorepunzător- deci pentru aceste lucruri răspunde cineva??? A fost o întrebare retorică. Dar să stăm acasă, distanțare socială și să purtăm mască. Cineva își bate joc de noi. Dar nu-i bai vine și momentul votului.

    • covid 19 Răspunde

      Te fute grija de ce fac autorităţile în loc să-ţi execuţi sarcina individuală de protecţie a ta şi a celor din jur. Logica ta şi obiectul combătut îmi scapă. Ai dreptate că o să vină criza, ai dreptate cu aprecierile asupra fenomenului economic dar nu e clar ce combaţi. Tot repeţi vorbele tâmpe cu statul în casă. Pe ce lume trăieşti? Ţi-ai găsit de făcut comentarii dimineaţă când trebuia să fii la lucru. Găseşte-ţi ceva de făcut, ieşi afară, nu primeşti amendă pt. asta. Măi, măi, măi… Ia-l şi pe celălalt cu tine.

      • ... Răspunde

        Eu port mască unde se cere. Dar nu văd rostul unor măsuri. sau de exemplu nu văd de ce au dat drumul la păcănele și la restaurante nu. Nu că aș fi amator de restaurante dar cineva acolo sus își cam bate joc de ei. Când se va trage linia peste vreo 4-5 luni o să-ți aduci aminte ce am scris acum.
        Dacă 90% din măștri sunt neconforme atunci le purtăm absolut degeaba. Așa înțelegi?

        • gogulescu Răspunde

          la pacanele intra cam 5-6 oameni , nu striga ,nu vorbesc unul cu altul ,nu stau fata in fata ,se poarta masca , la restaurant nu poti manca cu masca …….In israel care au avut foarte putine cazuri ,dupa deschiderea restaurantelor si barurilor situatia a explodat , se inchid ,la fel si scolile .Virusul nu a obosit , tot mai multe tari incep sa restranga “relaxarea”. Adevarata relaxare ar fi cand poti merge fara frica ,si pt asta ar trebui respectate indicatiile ….romanii nu prea respecta nimic , cu 420 cazuri in ultimele zile incepem sa fim cam primii in UE…..asa este daca romanii se relaxeaza si nu cred in existenta virusului…..Ungurii la stiri ne dau ca fraieri si ca Bau -Bau ,la ei sunt 2 cazuri noi pe zi , …….si au deshis cam totul….
          Pt cei curajosi ( tineri ) au murit si tineri , si fara comorbiditati…..si cei ce scapa raman cu sechele ,organe care-si pierd 30-50% din capacitate .Vedeti ca provoaca impotenta si infertilitate ,virusul contrar povestii cu liliacul si alte animale de piata a fost modificat pt scaderea populatiei .

      • satmarean Răspunde

        ,, … ” e bolnav cronic, cum de altfel a recunoscut si el. Se plictiseste ca nu are putere sa iasa din casa si debiteaza tot felul de prostii.

        • ... Răspunde

          Boule comunal din marele sat ce ești! Nu mă plictisesc. Dacă cineva este cardiac, merge la dializă sau altele la mintea ta înseamnă că e bun de aruncat. Că nu e întreg la minte? Că nu judecă? Dar nu mă mir de vreme ce ești simpatizant pezede. Când se vor culege “roadele” la #staiacasăhombre/fraiere atunci să-ți aduci aminte de ce am spus. Să nu ai tu nevoie de acești eroi în halate albe pentru că mai mult te vor îngropa. Să nu afli pe piele ta că va fi jale atunci. Pentru tine bineînțeles pentru că pe eroi în doare în #pluă. Iar tu cam ușor arunci vorbele. Se vede că ai fost ferit de vânt.

          • covid 19

            @,,…”Daca te loveste covidu´ si o mierlesti cum te declaram? Sa zicem ca oricum o mierleai? Ca tu cu Altu asa ziceti despre cei cu afectiuni. Iar incepi cu ,,stai acasa”? Esti incorigibil.

        • dorel Răspunde

          @satmarean. Nu am vrut să scriu dar dacă tu te bucuri pentru boala altuia spune cam tot despre nivelul tău de inteligență.

  18. ... Răspunde

    Tu @covide deja mă exasperezi. Ia fă repejor niște pași mărunți și repezi, așa vreo 270 de pași pe minut și caută-ți alt pacient! De nu găsești poți vorbi în oglindă singur. Îți doresc la revedere. Și s-o mierlești (exact cum ai spus tu) de covid. La multe succesuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.