Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Doi polițiști și un afacerist din Satu Mare, purtați ani de zile prin tribunale: “Fapta nu există”

Doi politisti si un om de afaceri din Satu Mare au fost trimisi in judecata pentru dare de mita de DNA Oradea pentru o fapta inexistenta, titrează luju.ro. După ce au fost purtați ani de zile prin tribunale, cei doi au fost achitați definitiv de Curtea de Apel Oradea.

Achitarea definitiva a fost dispusa de Curtea de Apel Oradea joi, 2 iulie 2020, in dosarul in care DNA i-a trimis in judecata comisarul sef Vlad Nicolae Bosca, fost sef al Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Satu Mare, acuzat de luare de mita, agentul de politie Felician Gheorghe Jurj din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Satu Mare, acuzat de complicitate la luare de mita si Mihai Crisan, administratorul unei societati comerciale, acuzat de dare de mita.

Toti trei au fost achitati de catre Curtea de Apel Oradea in baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul procedura penala care prevede ca “fapta nu exista”. Cei trei fusesera achitati si la fond, de catre Tribunalul Bihor, cu diferenta ca solutia a fost dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Comunicatul DNA din 30 iunie 2016 privind trimiterea în judecata a celor trei inculpati:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

BOSCA VLAD NICOLAE, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului de Investigatii Criminale-I.P.J. Satu Mare, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita,

CRISAN MIHAI, administrator al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita,

JURJ FELICIAN GHEORGHE, la data faptei agent de politie in cadrul Serviciului Investigatii Criminale – IPJ Satu Mare, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

Sursa: luju.ro

4 comentarii

  1. Radical2 Răspunde

    Nu exista dovezi ca fapta ar exista. E o diferenta totusi. Pentru ca e greu sa dovedesti astfel de practici. Macar DNA isi face treaba. 👍

  2. xman Răspunde

    cred ca articolul trebuia intitulat 2 afaceristi si o sageata purtati prin tribunale au scapat ca prin minune!!

  3. Tineriada Răspunde

    Despre luju se stie ca e site-ul in care isi va veacul Dana Garbovan, aparatoarea infractorilor din PSD.

    Titlul corect ar fi “Doi politisti si un afacerist au scapat de condamnare din cauza deciziilor CCR care au determinat eliminarea probelor pentru cazurile in curs”. Daca dosarul este trimis in instanta, procurorii nu mai pot sa faca urmarire penala si sa stranga noi probe. Moooooie CCR!

  4. cârcotaş Răspunde

    Bune precizările de mai sus, altfel unii ar fi tentaţi să arate cu degetul spre statul torţionar. În fine, s-a făcut ,,dreptate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.