Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Atenție! Au fost identificate 56 de tipuri de măști neconforme

Un număr de 56 de tipuri de măști neconforme au fost identificate până acum, trei noi alerte fiind emise numai în ultimele 24 de ore, informează Digi24.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, dar și în transportul în comun, așa că a devenit un produs foarte căutat. Atenție însă de unde și mai ales ce tipuri de echipament de protecție cumpărați, deoarece piața a fost invadată de produse contrafăcute, care nu asigură un grad de protecție suficient și care pot fi chiar periculoase pentru sănătate.

1.Numărul alertei: A12/00942/20

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate

Capacitatea totală de filtrare a măștii este insuficientă (valoare medie măsurată ≤ 91 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

Alertă transmisă de: Belgia

Tip de alertă: Grav

2.Numărul alertei: A12/00947/20

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate

Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată ≤ 94 %), iar masca nu se adaptează corespunzător la față.În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

Alertă transmisă de: Belgia

Tip de alertă: Grav

3.Numărul alertei: INFO/00088/20

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate

Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție.

Țara de origine: Republica Populară Chineză

Alertă transmisă de: Estonia

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.