Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

EROUL ZILEI. Un pompier sătmărean aflat în timpul liber a ajutat o femeie căzută pe drum

Plin de ambiție și devotament, printre mulți alți salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș“ al județului Satu Mare, regăsim spiritul civic în personalitatea morală fermă a sergentului major Șimon Ovidiu, care ieri, aflându-se în perioada concediului de odihnă și îndreptându-se către localitatea Gherla din Județul Cluj, în jurul orei 11:20, în timp ce conducea a observat o persoană căzută pe partea carosabilă pe raza localității Borlești.

Ovidiu a scos trusa de prim ajutor din autoturismul său și s-a îndreptat către victimă,  în timp ce evalua starea acesteia și-a anunțat colegii, prin apel la numărul unic 112, despre eveniment.

După ce a efectuat evaluarea primara a femeii, care prezenta mai multe plăgi și contuzii la nivelul capului, toracelui și a brațului stâng, ajutându-se de materialele de prim ajutor din trusa medicală, a efectuat toaleta plăgilor și pansarea acestora,  imobilizarea coloanei cervicale și a membrului superior afectat.

Pana la sosirea paramedicilor, salvatorul a supravegheat si dialogat permanent cu victima, îngrijindu-se ca starea de sanatate a acesteia sa nu se agraveze.

Sursa: ISU Satu Mare

6 comentarii

  1. bla Răspunde

    Pai eu de cate ori vad un om cazut pe strada, merg la el , il intreb daca vrea sa chem ambulanta, chiar daca am dat doar peste betzivi pana acuma. Ultima data am dat de unu care nu mi-am dat seama daca era beat sau si-a pierdut cunostinta.Dansul sustinea ca nu a baut asa ca am pus mana pe telefon sa chem ambulanta, dar cand a vazut “victima” ca vreau sa sun, a recunoscut ca a baut si m-a rugat sa nu sun la ambulanta asa ca mi-am vazut de drum. Dar de acolo pana la erou…suntem departe. E normal sa incerci sa ajuti o persoana cazuta, nu trebuie sa fii erou…. Oricum felicitari celui care a ajutat-o , rusine celor care au trecut pe langa ea

    • haha Răspunde

      Hmm…omu a facut putin mai mult decat doar a suna la 112 . Complimente mamei ,e un baiat bun.

      • bla Răspunde

        Da, eu nu am trusa de prim ajutor cand merg pe jos. Cand am umblat cu masina nu am avut ocazia sa vad oameni cazuti pe marginea drumului. Eram mai mult atent la trafic

  2. haha Răspunde

    Deci bendeu lui ala….. face toata poza 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.