Ultima actualizare: azi, 12:08

Locale

Poliția Română, dotată cu pistoale Beretta de ultimă generație: ,,Un mesaj pentru infractori”

Astăzi, 29 iulie 2020, odată cu sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și secretarul de stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea polițiștilor, astfel încât să se asigure un nivel de siguranță crescut pentru cetățeni, dar și pentru angajații MAI.

„Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.(…) Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului”, a declarat ministrul Marcel Vela.

În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenție și protecție ale polițiștilor,  ministrul Ion Marcel Vela a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta. 

În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române. De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor.

Siguranța populației rămâne o prioritate a conducerii MAI, de aceea, această măsură de îmbunătățire a dotării polițiștilor, în special a celor din stradă, reprezintă o continuare a activităților de înnoire și completare a echipamentului și tehnicii necesare muncii operative.

CITEȘTE ȘI:

19 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Degeaba vor avea armament performant daca le pot folosi foarte rar datorita legislatiei proaste.

 2. Vulpea bi-polara Răspunde

  Merge holsteru de la beretta pus peste burdihan?

 3. Satmarean Răspunde

  Și legea, precum și autoritatea polițiștilor trebuie să fie ca în Germania nu numai culorile de pe Logan !!!.

  • Jan Răspunde

   Dincolo nu ti teme ca nu fac românii și rromii ceea ce fac aici în România, acolo legea e lege și poliția e politie !!!

 4. Satmarean Răspunde

  De ce dincolo se poate și la noi nu? . Aștept un răspuns din partea dvs. domnule ministru Vela !!!

 5. mda Răspunde

  Cel mai tare a fost ieri politzaiul care o scăpat din mână obiectul muncii proaspăt primit de fatză cu ministrul! 😱😤Îndemânatic ce să zic!🤔😪 Sau emoțiile?

 6. realist2 Răspunde

  Ce mesaj ca sunt prieteni cu infractorii. Cu marii infractori. :))

  • Satmarean Răspunde

   Cine anume realist 2,.concret ?

   • realist2 Răspunde

    Haideti nu fiti naiv dnul Satmarean. Sau nu credeti ca suntem prosti. :)) Stiti bine ca e greu de dovidit.

    • satmareanca Răspunde

     Apoi taci din gură atunci nu tăt clopoti aiurea realistu p….i 2 !!!

     • realist2

      Sebastian Ghita ce cauta in Serbia? Cum l-au “scapat” politistii ? Cred ca dupa limbaj , sunteti prea micuta pentru aceste intrebari.))

    • Una Răspunde

     Poi dacă nu știi și susții ceva concret mai tacăți gura aia proastă. L..ă tristă !!!

 7. realist2 Răspunde

  Sunteti prea superficiali totusi, Sau sunteti poate chiar politisti. Cam asta reiese dupa limbaj. Buna searaa ))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.