Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTOGALERIE. Au început lucrările la podul de la ștrand!

Au început lucrările la podul de la ștrand, în cursul zilei de vineri, 10 iulie.

„Strabag începe construcția podului de pe strada Ștrandului din Satu Mare! Primul pas: construcția drumului de acces mal stâng Someș”, a transmis primarul Kereskenyi Gabor, astăzi, într-o postare pe Facebook.

,,A fost emis certificatul de urbanism pentru organizarea de șantier. Se vor face foraje la mare adâncime. Termenul de finalizare este de 2 ani și jumătate”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor, la emisiunea PortalSM LIVE.

46 comentarii

  1. 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

    Unde sunt marii PSDisti si marii naționaliști, care comentau că “ungurul ăsta nu face nimic” , că “Bozgorii la putere”, că “În orașul ăsta nu se face nimic cu asemenea primar”.
    Oameni buni, orașul merge înainte, iată:
    – proiectul centurii – bifat în curând
    – proiectul centrului reamenajat – bifat în curând
    – reamenajarea malurilor Someșului – bifat în curând
    – sensul de la Burdea – bifat
    – complexul sportiv Dinamo – bifat în curând
    – achiziționarea a 17 autobuze hibrid – bifat
    Și să nu uităm că toate astea sunt proiecte câștigate prin fonduri Europene sau de la bugetul de stat/bugetul ministerului Sporturilor (cu 1-2 excepții) etc.
    Totuși, ar trebui să-i recunoaștem meritele lui Kereșkeni, nu?

    • hagg Răspunde

      Labarule tu furi curent la greu,tot aceeasi muzica ca un disc zgariat. Ne lasi cu “ungurul ăsta nu face nimic” “Bozgorii la putere”…. am inteles toti ca esti un pui de hun frustrat care isi lua capace la scoala de la romani. Esti doar un mic labar ce se termina pe el cand seful vostru Attila minte cate ceva. Vezi ca o sa-ti intre si capul daca stai asa aproape cu limba de gaozu’ gaborului.

      • DESTEPTU' :D Răspunde

        Doare realitatea, hmm? 😀

      • Doar Unu Răspunde

        Ar fi si timpul. De 16 ani de când am venit aici nu s-a făcut mai nimic pt orasul asta, si asta si din indiferenta locuitorilor. ” nu avem pt cine, nu facem nimic” . In sfarsit se schimba mentalitatea orașului, si asta din cauza tinerilor mai open minded. Aproape toate orasele deja simt ca sunt învechite schimbarile care la noi abea acum începe să prindă contur. Trebe sa tinem cont de dorinta tinerilor de a se dezvolta, sa-i încurajăm să încerce orice metodă de a face ceva nou pt oras chiar dacă pare absurd . Si asta nu tine de unguri sau romani. Dacă ar fi primar un țigan, dar ar ridică orasul la un nivel european ca ati face? Ati zice huooo țiganule , mars cu caii, ca asa suntem noi oamenii. Nu vedem perspectivele de viitor

    • Nha Răspunde

      Si toate astea din banii ungurilor te pomenesti , sa-ti tragi palme nu alta …

  2. S Răspunde

    Mai incet cu laudele. Centura e finantata de Guvern/UE, primarul nu are treaba. Cand a fi gata centrul si podul.. 2-3 -4 ani. La pod sa vedem de unde mai face roat de bani. Strabag se apuca de lucru, nu numai la SM, pt ca “e foame de bani”. Nu au lucrari majore in Romania de ceva timp. Au pierdut si 20 km de autostrada in Bihor.
    Apropo.. ae stia din 2015 ca Guvernul abia dupa 2020 va aloca fonduri pt Satu Mare.
    Ca a pus umarul e foarte bine. Penttu asta e acolo. Mai are pana imi castiga votul.

    • Faszopo S Răspunde

      Ai ales nume frumos:
      S de la szopós sau Sugaci in limba romănă, iartă mă, dar ți am tradus, 100% că nu cunoști limba maghiară, ești sigur un țăran de la Stăna

    • c-block Răspunde

      Să nu uiți să-l votezi atunci în toamnă pe Coica. Îți lipsesc machetele prost făcute în loc de proiecte clare? Cel mai prost primar posibil de pe planet Earth ba chiar din galaxie !!! Dar cine se aseamănă se adună! Băgați și o horă?

    • DESTEPTU' :D Răspunde

      @ S. Ok, ai dreptate. Dar oare de ce tocmai in sesiunea lui Kerekseni s-a facut centura sau Burdea? Toti cei care au fost inaintea lui puteau sa faca aceste lucruri… Sau macar sa inceapa documentatia sau cererea…

      • S Răspunde

        Nu are treaba cu centura. Este un motiv pentru care nu doresc (inca) sa-l votez. Daca are cohones atunci isi aloca meritele pt ceea ce face. Nu a amblat dupa bani la UE, nh a deblocat ceva, deci… si stai sa fie gata, ca baietii anul acesta au cam tras mata de coada.
        Mie imi place de idiotii care o dau cu Coica, dar ala nici nu mai candideaza. Sau asa stiu eu.
        S nu e de la sugaci, ci de la altceva, un acronim. Daca in limba romana va spune ceva.

  3. Y si tanga Răspunde

    A legjobb polgármester, miota világ a világ!! Kár hogy alkesz!

  4. 10 puncte Răspunde

    @ Bica ~ Un oras este oglinda primarului si a locuitorilor lui, iar SM este printre cele mai delasate si murdare orase prin care mi-a fost dat sa trec in ultima perioada. Dvs bifati ca realizari lucruri minore gen “sensul de la Burdea” si “achizitionarea de autobuze” si multe proiecte de ultim moment. Vorbim, totusi ,de o urbe din sec XXI.
    Puteti, Bica, sa-mi spuneti cu mana pe ❤ ca sunteti cu adevarat mandru de orasul in care traiti?

    • 😳😳 Bika 😳😳 Răspunde

      Sunt mandru de faptul ca in sfarsit se misca ceva in orasul asta mic, zis SatMare. Ma bucur si pentru realizarile minore, avand in vedere ca pana acum parca s-a oprit ceasul pe palatul Administrativ si nu am miscat nimic in 20-30 ani

  5. Ionica Răspunde

    Bani in timpul liberi
    https://bit.ly/2YYPxuk

  6. bibicu Răspunde

    E plin orasul si mai ales centrul de caini fara stapan,fatadele cladirilor vechi stau sa pice,o gara infecta si o autogara fantoma,asta vede turistul care are ghinionul sa viziteze orasul! Ne dorim orasul din anii 70,cand era un reper de curatenie si civilizatie,nimic in plus!

    • S Răspunde

      Aia nu ai sa o mai vezi.. In oras traiau mari familii maghiare, intelectuali care mai aveau disciplina interbelica. La acestia s-au adaugat romănii intelectuali veniti aici, in orasele burgheze, cu celebrele repartitii. Unii au ramas, dar din pacate generatia urmatoare s-a carat. La fel si cu maghiarii plecati din oras. Actualmente mai avem colonisti olteni/moldoveni si locuitori satesti mutati in urban.

      • Norick Răspunde

        Și cel mai important ai rămas tu, Mr. S, CEL MAI MARE sUGACI !!!!!

        • y Răspunde

          Felébredt a “régi barát”. Ez is, meg az @m meg azt hiszem a @mae is mind ő. Kenje a hajára.

        • S Răspunde

          Burickule de ce nu te arunci intr-un canal? Esti doar un leu de tastatura. Asteapta putin ca imd apare “adevaratul” Norick si te apleaca la 90°

          • Norick

            Chiar, ca nu-mi apartine comentariul de mai sus. Lasa-l să joace copilasul cu telefonu’ lu’ mami… 😀 😀 😀

  7. y Răspunde

    @Norick, néha már azon gondolkodom hogy le kellene védjük a nevünket ha már ennyire sztárok lettünk akaratunkon kívül. Mert néha akkora hülyeségeket képesek írni a nevünkben hogy az sírnivaló!

    • Norick Răspunde

      @y : hát igen, én is örülök, hogy segithetek a raszoruloknak.. 😀 😀 De látod, hogy itt nincs igény a felhasználónév levédésëre… Las’ că-i binye așa… 😀 😀

  8. ciprian Răspunde

    Tare multe se fac dintr-o data…urmeaza ceva alegeri?

  9. Marshall Răspunde

    Eu oricum votez cu Coica si sper din tot sufletu, ca mai putem inagura, inca 3-4 cosuri de gunoi in parcul Soarelui.

    • c-block Răspunde

      Asta în patru ani de mandat, nu? Cred că ai vrut să fie o încercare de pamflet. Disciplina Coica trebuie predată la facultatea de Administrație Publică la capitolul cum NU se conduce un oraș. A fost un eșec total.

      • Klm Răspunde

        Capitolul respectiv poate fi predat de absolut toti primarii Satmarului, de la primul pana la ultimul. Fara exceptie!

        • c-block Răspunde

          Cu singura diferență că unii primari (puțini la număr) dacă vroiau făceau ceva. Dar nu au vrut. Cel actual încearcă ceva dar e departe de cevar trebui. Iar candidații care se anunță unul e mai praf decât celălalt. Ar trebui să dăm anunț la mica publicitate. Poate așa ne alegem cu ceva. Că altfel … Tot Gabika va fi și vom pava în veselie, chiar și unde nu trebuie.

    • KLM Răspunde

      Daca tot pomenim de Soarelui , sa nu uitam sa transmitem “recunostinta” vesnica si actualului primar pt modul in care a inteles sa gestioneze problemele de pe Ostrovului. 👏👏👏

      • altu fără bmw Răspunde

        Stai asta-i încă nimic față de ce urmează peste câțiva ani când podul 3 va fi gata. Toate Tir-urile vor trece la geam la blocurile de lângă defuncta Interex și clădirea Romtelecom și se vor aglomera în sensul giratoriu de la Soarelui pentru că nu vor avea loc deloc. Proiect profund gândit 20 și ceva de ani! Ei atunci să vezi tu scărpinare ce să facem cu circulația din zonă, ce să facem! Burdea îi mic copil față de ce va fi acolo!

        • remy martin Răspunde

          SAU, TIR-urile vor fi interzise si directionate spre centura de ocolire a orasului.

          • Haoleoo Maica

            DA sigur , pod sa fie ca dupa aceea vedem noi ,ca doar nu-l face cu TIR ul pe el…

          • altu fără bmw

            Tir-urile vor fi rugate frumos să nu mai vină pe aici? Tu auzi ce spui? Păi tocmai de aceea se face podul. Dacă vine mașina dinspre Baia Mare cum va intra pe centură? Centura e pe partea cealaltă a orașului. Nu înțeleg de ce nu s-a proiectat podul la capătul orașului și avea loc bugăt să meargă mașinile în spate la Carpați I și II și direct către Cluj tată!

  10. remy martin Răspunde

    @altu fara bmw Nu domnule, cand esti cu un autovehicul, nu te roaga nimeni frumos, există indicatoare rutiere, e diferit fata de cand esti cu bicicleta. Va las un citat de pe site-ul primăriei, ca data viitoare sa nu mai faceti afirmatii nefondate. “Construirea podului peste Someş în zona Intermarche creează legătura între cartierele de densitate mare şi partea de nord a oraşului ducând la decongestionarea podului Decebal. ”
    Va traduc cu placere daca e nevoie.
    http://www.satu-mare.ro/subpagina/trafic-1317109726
    O zi buna!

  11. Haoleoo Maica Răspunde

    altu cu trotineta
    Vad ca o ții langa cu Tirul și Podul ,, DA …ma aud ce spun Tirul pe Cloșca va ieși pe centura că de aia este OCOLITOARE , iar mașinile mici fara restricții.. Și așa ,sensul din Soarelui ar trebui regăndit . Iar ieșirea pe L.Blaga este o problema borat , nu numai in Carp II unde sant totuși II benzi pe sens ,ci păna afara spre aeroport . Dar logic este ca toți sa gandim cum sa fie rezolvate problemele urbei noastre …

  12. altu fără bmw Răspunde

    @remy martin și @haoleooo maica. Podul este expres așa gândit că va permite tranzitul mașinilor cu tonaj greu peste Someș și îi va dirija către Cluj via Lucian Blaga – Aeroport. Sau vor înconjura roată orașul cei care intră pe Botizului pe centură și vor ieși către Drexi? Du-te și sapă după proiect și ai să vezi. Ce se vor “bucura” oamenii din zonă!? În loc să vă legați de mine ce ar fi să vă documentați?

    • remy martin Răspunde

      @altu fara bmw Se poate sa fi interpretat gresit primul dvs comentariu, de aceea v-am raspuns pe acelasi ton. In cazul acesta as vrea sa-mi cer scuze pentru tonul folosit, dar raman la ideea de baza, ca traficul greu care vine dinspre Cluj va fi “preluat” de centura ocolitoare a municipiului (undeva dupa Madaras) si-l va duce pana aproape de Botiz. Desigur, se poate sa aveti dvs. dreptate, dar sa speram ca nu va fi asa.

      • altu fără bmw Răspunde

        Ce vine dinspre BM pe Botizului va lua pe pod si apoi davai catre Cluj. Doar nu o sa faca roata? Va fi pe putin interesant. Dar daca podul cobora la limita dintre SM si Paulesti ne durea undeva. Prin spatele cartierului incapea un drum cu n benzi si nu mai incurca circulatia riverana.

  13. S Răspunde

    A dat strechea in unguri…Vaaaiiiii vai, departe-i Tisa!

  14. Haoleoo Maica Răspunde

    Cu sau fara bmw
    Nu este prevazut special ca tranzit greu , Ca și podul Golescu va suporta tranzitul limitat .Daca tot vrei,facem pariu pe ce dorești TU ….daca mai ……… sa fie și gata….
    o zi buna ..

  15. Haoleoo Maica Răspunde

    fara bmw
    P S
    Ai vazut centura care ocolește 51 km , nu-i cazul nostru dar ca …*fapt divers*

  16. Haoleoo Maica Răspunde

    S (de la ce ?
    Nu sant ungur ,sant moț ….. și daca a-ș fi…?..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.