Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTOGALERIE. Se lucrează în ritm alert la podul de la ștrand

Se lucrează în ritm alert la al treilea pod peste râul Someș, cel din zona ștrandului. Astăzi s-a închis și accesul pentru pietoni pe digul din zona Ostrovului.

,,Stimați sătmăreni, vă informăm că accesul pe digul din zona Ostrovului a fost închis pentru pietoni, deoarece se desfășoară lucrări în cadrul proiectului ,,Pod peste râul Someș -amplasament str. Ștrandului”. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, anunță Primăria Satu Mare.

Lucrările la cel de-al treilea pod peste Someș au început în cursul zilei de vineri, 10 iulie.

CITEȘTE ȘI:

30 comentarii

  1. mae Răspunde

    apoi cu moloz fac drum vai vai mai ce drum

    • altu fără bmw Răspunde

      Ăla se cheamă plan înclinat. Se execută pentru acces pentru utilaje. Dar tu nu ai de unde a înțelege.

      • Mae Răspunde

        Da plan înclinat și pe acolo o sa fie drumul peste Someș …molozul ăla acolo o sa rămână deșteptule

        • altu fără bmw Răspunde

          Nu e nimeni mai deștept ca tine. Cine să aibă tupeul să se măsoare cu Înălțimea Sa @Mae I. ?Ăsta ți-e baiul mă? Tu îți dai seama cum va fi zona după ce va fi gata podul? O să plângi tu de dorul acelui moloz. Ai să spui că ce frumos era! Ai să vezi.

    • Secu Răspunde

      Iara ai aparut securistule? Poti sa si stai pe cap oricum Gaby castiga fraiere!

    • mue Răspunde

      prostovane de mare, ala este drumul tehnologic, pe care vor trece utilajele care urmeaza sa foreze pilotii din albia minora a somesului!
      daca nu stii, taci dreacu din pizda de gura, sau mai bine intreaba!

  2. Szalma Jack Răspunde

    “Ridicatorii de masini” de la ADP au actionat azi in Micro 17,langa Dana Center.Au cules toate masinile parcate langa blocul Dana,blocul UH10 pana langa Lebada.Probabil au reclamat cei de la Strabagh care construiesc noul pod,ca n-au loc cu imensele lor rabe printre masinile parcate exact pe acel perimetru.Insa nu inteleg de ce ei nu respecta legea,si trec linia continua de pe Independentei in dreptul blocului UH10,intrand pe contrasesns pe acea portiune de drum CU SENS UNIC cu rabele pline cu pamant,indreptandu-se catre santier,desi li s-a construit special o banda de circulatie in zona bisericii !! O ambulanta care venea dinspre Dana Center a fost blocata de o raba care intrase pe contrasens !!Aloooooo!!Politia rutiera Satu Mare?Va rugam sa aplicati legea si acestor smecheri, ca cei de la politia locala probabil au fost instruiti sa nu-i bage in seama !!

  3. altu fără bmw Răspunde

    @mae. Gândește-te numai puțin. Mașinile de pe pod vor trece aproximativ la nivelul etajului 2 al blocului de lângă dig și aflat în vecinătatea fostului sediu Romtelecom. Ce plăcere pe capul oamenilor! Apoi mașinile vor vira ușor dreapta și se vor îngrămădi în sensul giratoriu de la Soarelui. Cum vor vira spre Cluj? Drumul pe Independenței e strâmt pentru asemenea manevre pentru mașini mari. Burdea e mic copil față de ce va fi acolo. Vor fi ambuteiaje serioase și tot timpul se vor lovi de traficul local.

    • Altu Răspunde

      @altu fără BMW ,ai dreptate e prea înghesuit acolo. Mai bine îl făceau în zona Carpați II . Pe B-dul Independenței va fi dezastru cu aglomerația,dar asta e ,pod să fie.

      • altu fără bmw Răspunde

        Ne punem noi mintea când marele specialist într-ale rutiere este Maskulik? Păi cine suntem noi față de el? Îți spun eu. Cine va suporta consecințele de acum înainte mulți ani. Amplasamentul ales pentru pod este cel de acum 20 de ani de pe timpul lui Anderco. Și atunci era puțin forțată. Între timp orașul s-a mai și dezvoltat. Asta e când nu este viziune. E clar că podul trebuia să coboare la capătul cartierului și de acolo frate putea merge pe câmp tot traficul din lume! Dar noi băgăm tranzitul printre blocuri în cartier.😤

        • Mue fara minte Răspunde

          Proiectul a fost făcut acum mai bine de 15 ani! Maskulik nu are absolut nici un merit! Ar vrea el!

          • altu fără bmw

            Dacă ai citit atent comentariul meu cred că ai găsit și bruma de ironie printre rânduri. Când se făcea proiectul podului Maskulik încă trăgea în piept pe colegii în afaceri. Ce știa el ce urmează? De fapt nici acum nu prea își dă seama ce caută el acolo.

    • centura Răspunde

      @altu fara bmw: Despre ce masini mar vorbesti. Aloo. se construieste si centura……

      • altu fără bmw Răspunde

        Așa cum spune și @mae, vom vedea.
        Tu nu știi faza din Carei când la un an de la darea în funcțiune a centurii orașului mașinile mari tot prin oraș treceau? Dar numai tranzitul local nu știu cum va face prin zonă pentru că ajunge și aia să încurce toată zona. Și când se produce ambuteiaj acolo ce faci? Nu cu proiectele teoreticpe hârtie e problema ci cu aplicarea practică.

  4. garcea Răspunde

    Cand o sa fie totul gata ,nu va fi folosit pt ca firele de electricitate vor fi prea aproape , este si in Bucuresti un pod terminat si nefolosit de 2 ani…situatie identic si spre Lazuri ,unde efectiv da in firele care sunt mai jos…..
    Firma de electricitate nu-si permite sa opreasca curentul pe o magistrala importanta ( sa nu mai zic ce dificil este ) plus ca ar trebui min 2 stalpi de marime mai mare = nu prea le mai fabrica nimeni….

    • ... Răspunde

      Stâlpii și firele sunt pentru 110 kV nu pentru 20 kV. În primul rând discuți cu Transelectrica Cluj nu cu Electrica Satu Mare pentru că ei exploatează. Probabil va fi motiv de nu-se-știa și să se mai ceară bani suplimentari pentru alte studii. La noi orice e posibil.

    • a Răspunde

      Atatia carcotasi…
      1. Trafic greu nu va fi. Va merge pe centura.
      2. Stalpii se muta. Dacat rebuie. Relocarea intra deobucei in pretul constructiei (pod).
      3. Strabag e firma serioasa, catastrofala la munca de birou. Pe teren se misca bine.
      4. Inca nu inteleg cum va fi urcarea… din 17.. 2 benzi pe sens sau una? Podul are 2 benzi.. iar daca se respecta aliniamentul drumului facut de Strabag, e cam ca pis de bou…
      5. Sa speram ca in vara lui 2023 urcam pe el.

      • drumar Răspunde

        Poa’ sa fie Strabag firma serioasa daca proiectul e facut din avion. La centura dupa 4 ani inca nu se misca nimic privind mutarea stalpilor de curent care culmea nu erau prevazuti in proiect. Aceeasi Transelectrica. Tot asa la Burdea cand s-a proiectat sensul giratoriu era vorba ca cei doi stalpi se muta. Na, tot acolo au ramas. Aici e ‘doar’ Electrica.
        La pct. 4 nu esti carcotas?

        • alfa roma Răspunde

          ma-ta stie ce vrei sa spui, nime nu intelege nimic!
          stilpii de pe aliniamentul centurii, vor fi mutati, asa cum prevede proiectul, pina la sfirsitul lui noiembrie, anul asta!
          pentru podul de la strand, deja o parte din cabluri au fost mutate in subteran, din luna februarie, anul asta!
          votati in continuare ciuma rosie care va vrea prosti ca sa poata fura lunistiti!

          • drumar

            Așa să fie cum spui tu. Strâng pumnii ! Stâlpii de pe aliniamentul centurii trebuiau mutați deja de vreo doi ani.

        • a Răspunde

          Daca esti de profil drumar cunosti si de prin tara. Electromonataj dupa 3 ani a mutat stalpii pt Aktor si Pizzaroti. Se fac dar in functie de interes.
          Daca nu “poutalim” vro doi cu mustata si intr-o noapte nu e.. sigur e gluma.

  5. h Aoleo Maica Răspunde

    a pct 4
    Eu sant mai puțin umblat , dar n-am vazut nicaeri varianta de intrare pe 2 benzi tot cu 2 benzi.. In USA la 3 benzi , camionul mare are prioritate la intrare in flux ,cel de pe banda1 trece automat pe banda2 sau reduce viteza ,dar tot o banda este dar banda e banda*

  6. Sisoko Răspunde

    Electrica isi muta stalpii la preturi exorbitante,tocmai pentru a descuraja pe oricine doreste o modificare,o relocare de stalp sau o extensie !!Fereasca Domnul sa vrei sa-ti introduci curent electric la o distanta de aproximativ 100 de metri ,ca vin nesatuii si iti cer niste preturi de-ti vine sa te bucuri ca mai exista lampi cu gaz lampant !!Sunt stat in stat,si-si fac singuri preturile,iti baga niste costuri de mii de euro !!

    • h Aoleo Maica Răspunde

      sa vii sa vezi cit costa in SUA! zeci de mi de USD! saracilor, va cacati in curte dar faceti scandal cind vine sa va civilizeze ca e pe bani

  7. x-ulescu Răspunde

    coica este cel mai bun primar! unguru o furat proiectul cum o furat si transilvania!
    votez coica si psd!

  8. x-ulescu Răspunde

    bani au fost alocati din fonduri europene de catr e cel mai bun priministru, duoamna veorica dragnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.