Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Haine contrafăcute vândute în magazine din Satu Mare. Polițiștii au confiscat sute de articole

În perioada 29 – 30 iulie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, în vederea eficientizării activităţii de prevenire, combatere a unor situații de risc și menținerea unui climat de siguranță publică pe raza județului Satu Mare, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 28 de operatori economici cu privire la modul de respectare a obligațiile impuse de actele normative în materie, precum și a obligației legale de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii unor bunuri comercializate.

A fost constatată o infracțiune flagrantă privind punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 351 de articole de îmbrăcăminte purtând inscripția sau însemnele unor mărci înregistrate.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33 500 de lei, din care 3 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 sancțiuni la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 1 900 de lei și suma de 680 de lei.

Sursa: IPJ Satu Mare

2 comentarii

  1. dzsoko Răspunde

    Se vand si la MALL. Am vazut conversi contrafacuti la pret de original intr-unul din magazinele de pantofi.

  2. Satmarean Răspunde

    Peste tot se vând în Satu Mare. Sunt aduse rondyurile din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.