Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

OFICIAL! Purtarea măștii, obligatorie în Satu Mare și în spațiile deschise

Astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a adoptat Hotărârea nr. 21 privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, respectiv în piețele și târgurile din județ.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne și Poliției locale și sunt vizate piețele agroalimentare, târgurile din județ, Piața de vechituri și Piața de mașini din municipiul Satu Mare.

Tot începând cu data de 1 august, de la ora 00,00, intră în vigoare Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Astfel, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate (terase), în intervalul orar 23.00-06.00. În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Grupul de coordonare a acțiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va continua acțiunile conform planului propus pentru perioada următoare, respectiv o intensificare a controalelor la acest sfârșit de săptămână în zonele aglomerate și cu risc ridicat de răpândire a virusului SARS-CoV-2.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

74 comentarii

  1. realist2 Răspunde

    Masurile sunt bune. Pacat ca neamu-i prost. Sunt sceptic in privinta respectarii acestor masuri de catre oameni. Majoritatea se inghesuie ca vitele fara sa tina cont de nico masura.

    • Po Răspunde

      Da neam prost , zi- si Daci cu 2000 de ani in urma.

    • Client Răspunde

      Azi am fost in piata , nici o schimbare .lumea vanzatoare cu masca la barbie ……umbla cu marfa , cu banii , dezinfectant dupa tranzactie : ioc ! linsul degetului la luara punga : DA !
      si pe vremea lui Ceasca erau la magazine capace cu burete si apa pt umezit degetele ,numarat banii ,luat hartia etc , mai nou se poate pune dezinfectant , dar nu ai cu cine. !!!

  2. Satmarean Răspunde

    Din pacate ai dreptate.

  3. Lyly Răspunde

    Din pacate in institutiile statului nu se respecta regula purtarii mastii, cel putin in primaria SM, acum stau o multime cu morcovul in fund, pt. ca sotia unui angajat a fost confirmata ieri cu covid si el venea bine merci la serviciu, intrand intr-o gramada de birouri fara masca si fara sa protejeze cat de cat colegii cu care a intrat in contact (sotia cadru medical!!!!). Asta da protectie si respect fata de ceilalti! Domn primar ce faceti? A-ti venit din concediu dar nu v-ati revenit??

  4. x-ulescu Răspunde

    guwernu nu este obligat prin lege sa mareasca punctu de pensie cu 40 % si sa dubleze alocatiile .. ? au zis ca NU vor sa respecte legea !! restu oamenilor de ce sa o respecte ?

    • Gyuri Răspunde

      Mai tampitel! Gandesti putin si prost. De ce nu ti-ar mari leafa sau pensia daca s-ar putea? De ce ar incalca legea punandu-se rau cu tine? Raspunde tampitel!!!!

      • dzsoko Răspunde

        @Gyuri, nici cu tine nu mi rusine. Este vorba de o lege promulgata de catre PRESEDINTE si votata de parlament/senat. In teorie legea trebuie respectata (dar practic fiecare face ce doreste). Daca nu sunt bani, sa faca rost, de aceea au fost pusi in aceste pozitii cei mai brilianti dintre brilianti pentru a rezolva astfel de probleme. Pot sa-ti ofer cel putin 3 metode prin care statul poate procura acei bani, dar nu doreste sa faca deoarece cei care beneficiaza de acei bani fac parte din clientela politica.

        Bine ca pentru popor nu se poate nimica, dar pentru ei nu exista limite (salarii marite, sporuri de-anpixu, soferi, vacante etc.)

        Inainte de a face pe altii tampiti, uitate in oglinda.

        • x-ulescu Răspunde

          motivu ca nu poarta masca pentru cetateni ar fi la fel ca acela al guwernului sa nu mareasca cu 40 % punctu de pensie si dubla alocatia NU AM BANI ! oare daca ajung in fata unui judecator si spun acelasi lucru ( ca au incalcat legea pentru ca nu au bani ) cui ii da dreptate ? Si mai este o lege pe care guwernu o incalca , ca trebuie sa dea masti populatiei sarace !

        • cârcotaş Răspunde

          @dzsoko, În parlament s-au votat pensii speciale care nu se mai pot tăia, parlamentul a votat într-un an mărirea cu 300% a alocaţiilor, cu 40% a pensiilor, CCR a votat că românii să-i infecteze pe alţi români deci a decis îmbolnăvirea şi moartea cetăţenilor. E bine, nu? Guvernul nu plăteşte din motiv că au o minimă responsabilitate. Oricul ne vom prăbuşi dar tu, care lucrezi la stat după cum vorbeşti, nu veţi înţelege acest lucru şi nici nu te interesează. Ţara va muri cu legile batjocoritoare de gât.

          • dzsoko

            @Gyuri,

            Din pacate greșești. Sincer mi-ar plăcea să lucrez la stat să nu-mi bat capul cu toate deciziile idioate care sunt luate împotriva cetățeanului. Lucrez ca și II, de aceea ziceam că îți pot oferi minim 3 metode prin care se pot face rost de acei bani pentru pensii si salarii:

            1) reducerea aparatului bugetar, prea multe poziții create pentru sifonare de bani.
            2) întroducerea impozitului progresiv pentru a restabili un oarecare echilibru între salarii
            3) impozitul multinaționalelor să fie plătit în Lei, nu in Euro. Astfel îți păstrezi și moneda puternică, mai câștigi și din comisionul de schimb valutar.

            PS. Știu ce înseamnă să mori cu dreptatea în mână. Legile sunt făcute pentru cei cu bani sau care le scriu.

            PS2. Dacă sunteți conștienți de aceste probleme in societate:

            1) îți exerciți dreptul de a vota?
            2) daca de 30 ani ne baga in groapă al de PSD, PNL + celalalte partide parlamentare de ce nu se votează cu partide care nu au locuri in parlament?
            3) schimbarea se întâmplă votând ceva nou nu raul mai mic.

        • nuconteaza Răspunde

          Te referi la acea lege care i-a fost bagata pe gat la Iohannis? Ca altfel il suspenda? Si cum sa faca bani daca tu nu poti atrage fonduri europene pentru ca AI NEVOIE DE BANI SA TERMINI PROIECTE CA SA PRIMESTI FONDURI EUROPENE? Multumeste-i la PSD ca a marit si f***t toti banii cati au fost, inclusiv rezervele si acuma astepti altii sa iti dea si mai mult si sa faca rost din nimic. Singurul mod in care se face rost de bani in acest moment e din imprumuturi.. alea pe care multi le injura. Stii care e alternativa in afara de imprumuturi? Taierea salariilor si/sau marirea taxelor. Ce optiune doresti? Zici ca stii alte 3 metode, enumera-le. Tin sa iti aduc aminte ca tot PSD le-a dat mana libera primarilor sa mareasca salariile in administratia locala. Nu zic ca actuala guvernare straluceste, dar pe langa perioada 2017-2019.. e foarte buna.

    • Bogu Răspunde

      Eu zic sa faci anarhie, dar sa te astepti sa patesti lafel.Nu cred ca înțelegi ca guvernul sau alte instituții ale statului sunt formate tot din cetățeni, dintre care probabil unii gandesc lafel de eronat ca și tine. Ca sa intelegi, de aceea in tara noastra nu se permite sofatul cu consum minim de alcool, gen 1 bere etc, deoarece nu poate sa perceapa aceasta lege marea masa….are treaba cu cultura socială, scoala și responsabilitatea. Cred ca sti clar pe care parte a baricadei esti tu acum, cu opinia ta. Apropo Aviz și”talibanilor de internet” care injura cu baaa!!!!! t….le si din astea, mai “taiati-va unghiile” ca se vede noroiul, prostia si incultura. Nu se vorbește așa, adică nu se scrie așa. Oricine are dreptul la o opinie, chiar daca e total gresita.

    • The Economist Răspunde

      In nici o tara nu se face mariri de pensii dupa tot felul de legi date ulterior. Legea asta a fost data ca sa prinda la votanti si daca nu iese sa ingroape in datorii cine urmeaza. Romania ia imprumuturi si se ingroapa in datorii, bugetarii sunt multi si au salarii mai mari ca privatii, sistemul e nesustenabil dar nimeni nu l-a schimbat ca sunt buni votanti.

      • h Aoleu Maica Răspunde

        The Telegraf
        Care lege data ulterior…si de cine ?

        • The Economist Răspunde

          In strainatate sunt legi vechi de zeci de ani …..asta cu maritul pensiilor cu 40% nu are nici un an….deci e ulterior.Punctum

          • h Auleu Maica

            ANTERIOR -LEGEA …….ULTERIOR -APLICAREA LEGII
            Sau vrei sa aplice legea și Dupa aceea sa o voteze ,ca nu te ințeleg…..

      • x-ulescu Răspunde

        pai si eu pot sa cosider ca nu am bani sa-mi platesc impozitu ,platesc doar 15 % , nu platesc rovigneta ca nu am bani ( asa consider eu ) nu-mi pun anvelope de iarna pentru ca nu am bani ,.legile sunt la fel nu ? au aceeasi bligativitate , daca guwernu NU respecta LEGEA noi de ce sa o respectam ?…guwernu pnl a lui werner guwern de infractori = PENALI …

  5. Man Răspunde

    La mine pe strada doi frati au luat covidu, se ingroasa gluma, a eti grija,

    • Altu Răspunde

      @Man, cât au dat pe kg? Iar despre mască o mare,dar mare M..e prefecturii. Și în mormânt să le pună mască să nu infecteze dracii.

  6. ... Răspunde

    Cunoscând cifrele pandemiei din județ sunt curios ce justifică luarea acestor măsuri.😱

    • Altu Răspunde

      @,…’ ,cum ce ,o să se laude Buda că a luat măsuri și noi suntem fruncea. Iar o palmă pt producători,eu sigur nu mai merg în piață,pur și simplu nu suport masca. Mai bine iau un Covrig. Și mai sunt destui care nu vor merge din acest motiv. De vechituri și piata de mașini nu mă doare ,nu le frecventeaz.

      • ... Răspunde

        Mda. Dar după umila mea părere nimic nu justifică. E mai degrabă ceva de genul “doamnă-profesoară-și-noi-am-luat-măsuri-pentru-combaterea-pandemiei”. La câte cazuri avem în județ de la început față de noi sunt alte județe unde zilnic sunt atâtea și nu este obligatorie masca. Înțelegeam dacă la începutul pandemiei era obligatorie și mai mult decât atât nu înțeleg nici în ruptul capului de ce nu s-au închis piețele astea în martie pe perioada stării de urgență. Noi ca noi dar în alte zone din țară sunt piețe fără toaletă și apă curentă. Și apoi mai avem pretenții de mască și alte cele! Ca să nu spun că 99% din cei cu mască umblă cu aceeași mască jegoasă de trei luni!😱

        • Bogu Răspunde

          Cate cazuri are judetul Satu Mare din ce număr de teste? Nu fi asa de sigur. Un aspect este numărul DEPISTAT de cazuri și alta este realitatea.Ma gandesc ca esti major si ai un discernamant.

          • ...

            12398 teste s-au făcut dar de fapt au fost testați 9004 pacienți. Date de ieri. Chiar dacă să zicem că s-ar fă făcut număr dublu de teste și am avea dublu coronapozitivi tot este infinit mai puțin. De exemplu Bihor, Maramureș, Timiș sau Suceava !!!! nu au instituit obligația purtării măștii! Vezi câte cazuri au ei, numai active.

      • 0.1 Răspunde

        Am un prieten in Suedia, tanar si sanatos, a luat covrigu, 3 saptamani a fost ca calcat de tren, au trecut 2 luni, nici acum nu e bine, e negativ dar nu mai are putere, oboseste repede, i se face rau de la alcool, probabil ficatul si rinichiul a fost afectat definitiv ceva procente. Asa ca nu purtati masca, te face sa te simti puternic, pana nu dati nasul cu realitatea dura.

      • h Auleu Maica Răspunde

        Altu
        Nu mergi la piață……? Iau eu lebenița și tu ramai cu covrigul

    • covid 19 Răspunde

      ~@…, Nu imputai tu autoritatilor ca nu au luat masura purtarii mastii ,,la inceput”? Acum ca nu sunt multe cazuri in judet, nu este un… inceput? Nu esti consecvent in afirmatii si nici logica nu-ti merge.

      • ... Răspunde

        Orice măsură luată, orice HG, orice lege are un preambul, un motiv pentru care este introdus. Legea dată de Guvern prevedea și anumite intervale orare între care aceste măsuri se introduc. Nu s-a întâmplat decât că guvernul a aruncat mâța moartă la autoritățile județeme în curte. De fapt așa și trebuia pentru că hai să punem mâna pe inimă totuși Satu Mare nu se compară la nivel de civilizație cu multe-multe zone din vechiul Regat. Cine a umblat des peste Carpați (nu cartierul de la noi!) știe despre ce vorbesc. Fără să stau prea prea mult pe gânduri pot să-ți enumăr județe care stau infinit mai rău ca noi la acest capitol și care nu au introdus măsura obligatorie a purtării măștii în spații deschise.
        Subliniez, eu port mască. Dar ……. Dacă toată lumea ar utiliza masca cum trebuie am avea munți de măști uzate peste tot. Tu vezi undeva? Sau auzi experți care se rup în gură zilnic pe sticlă să dezbată problema deșeurilor medicale biohazard. Exact. Măștile aruncate. Nu crezi că dacă una bucată mască aruncată pe stradă sai aiurea-n tramvai este infectată cu virus deja ajunge? Măsurile astea trebuie să aibă un scop și o finalitate pentru că purtăm masca să scăpăm de boală. Eu nu văd acum scăparea.

  7. ... Răspunde

    Am totuși o nelămurire. Dacă trebuie să mă duc să-mi fac carte de identitate nou sau pașaport fac poza cu mască? Pentru că în conformitate cu ce a dixit guvernul purtarea măștii în spații închise este obligatorie!

    • h Aoleu Maica Răspunde

      Sa mergi neaparat cu masca de clovn ,sa nu-ti pierzi identitatea……ar fi păcat.

      • ... Răspunde

        Eu măcar am…. tu? … numai papagal…. asta ești ….
        …Semnat punctepunctepuncte …

  8. Altu Răspunde

    “…”,eu după capul meu ,prost’ la începutul pandemiei lăsam virusul să își facă puțin de cap,nu la 1000 de cazuri carantină. Și băgam acum stare de urgență. Dacă urmăriți puțin veți vedea că acum cei mai afectați sunt cei care au băgat carantină devreme. De obicei bolile astea, până nu își fac damblaua nu dispar. Închidem iar tot și peste câteva luni o luăm de la început. Natura trebuie lăsată să își urmeze cursul. Pare crud dar ăsta e cursul vieții.

    • covid 19 Răspunde

      @Altu, Tu îţi închipui că în timp ce virusul îşi făcea damlaua tu mergeai liniştit la muncă sau la magazin. Chiar dacă facem abstracţie de morţile inerente care pe tine nu te interesează, trebuie să-ţi spun că şi celelalte libertăţi ar fi încetat brusc dar cu ,,beneficiul” că spitalele erau pline. Încet, încet, n-o să mai comentez ce scrii pt. că este în zadar. Parcă,,…” s-a mai îndreptat dar tu o ţii langa cu ale tale.

      • Altu Răspunde

        @covidule, las-o tată,ce boala gravă,2000 de morți în 6 luni ,din care 90% au murit de alte boli. Dacă erau 600 000 , ziceam mare pandemie. Un rahat pe băț,cu capul aveți probleme,v-a îndobitocit cu tv. Mor de inima și cancer mult mai mulți, și pe voi vă f..te grija de Covrig. Să crăpați toți cu masca pe figură, fericiți că vă protejați.

        • covid 19 Răspunde

          Ar trebui să-l citez pe Gyuri… Ţi-am mai spus, cancerele şi bolile de inimă intră în statistica multianuală ca expresie a putinţei la această dată a ştiinţei şi a medicinii. Covidul o ia în sus, era pe aici un link cu dinamica lunară. După tine focul unei căpiţe de fân pe un câmp este mai periculos decât un chibrit aprins într-o benzinărie. Nici ţie nu ţi-e uşor să fii aşa vizionar şi neînţeles.

          • ...

            Mort DE covid sau mort CU covid. Sunt chestii totuși diferite. Faceți autopsii cum trebuie și cum trebuia, nu sunt atât de mulți decedați declarați și după aiai vorbim. Chestia că e prea periculos nu ține pentru că atâta vreme cât trăiau erau tratați de medici, nu? Acum că au murit alți medici fac autopsia echipați cum trebuie. Înainte de covid dacă nu se făcea autopsia la un deces suspect medicul care completa hârtiile mânca pușcăria! La nemți s-au făcut autopsii și s-a demonstrat că numai 10% erau decedați chiar de covid. Acum dacă vei spune că tante Merkel și nemțălăii nu sunt preciși în ce fac te spun la Iohannis!😜

        • Bogu Răspunde

          Lasa gargara, fa p..a mare si ia atitudine. Infectează-te benevol si in 1 luna sa revi cu precizari si pareri de toata jena. O sa-mi povestesti aici pe presa online, asta dacă mai esti printre cei vii, ca capacitatea pulmonara a scăzut cu 20-25%, dar tu ai de urcat ceva trepte pe la etajul 2 și cum suferi tu și ca nu ai fost înștiințat despre riscurile acestui virus si acum vrei tratament de specialitate, aerosoli etc. Cel mai nasol insa nu e asta: imbolnavesti tu ca si sursa un membru al familiei si are el aceste simptome, iar tu ești asimptomatic și știi ca tu ești vinovat.

          • Altu

            @bogu,plimba ursu împreună cu @covid , spălați pe creier. Stați la rând pt vaccin să fiți primii, sa nu cumva sa treceți în eternitate mai repede ca noi inconștienții. Porți o cârpă pe mutră și deja ești inteligent. Nici școala nu mai trebuie ,doar ,rondi ‘ pe figură.

          • Bogu

            @Altu . Cand te infectezi benevol? Aud ca ești curajos așa că lasă gargara. Carpa nu se pune pe gura, ci se pune masca chirurgicala si nas pe gura. De asemnea spalatul pe maini este obligatoriu de cate ori ai contact cu alte persoane sau cu elemente din exteriorul propriei gospodării. Tu ești clar din categoria masca pe gușă și negru sub unghii?

        • Asistenta Răspunde

          Mai stiu de astia ca tine, puternici si grozavi, si cand au aflat ca sunt pozitiv si li s-a facut rau i s-au pisat pe ei si au plans.

          • ...

            Eu unul suspectez că am făcut covidul. La sfârșit de februarie cu febră 40 grade (eu nu fac febră mai deloc nici la o pneumonie). Atunci când Iohannis a zis că să nu ne plângem este o gripă mai rebelă. Cuminte nu m-am plâns. Am stat acasă 10-12 zile, am luat paracetamol o pungă mare, am băut ceaiuri cu hectolitri și gata. După 5-6 zile eram iar funcțional. Dar înainte nici cum mă cheamă nu știam și nu am măcat mai nimic 10 zile. Eu zic că seamănă cu ce se spune, nu? Nu prea umblu pe afară din varii motive, deci nu știu de unde am luat. Acum aș face test anticorp. Îmi explici dragă de ce nu pot? De fapt de ce nu se face? Nu asta e intenția ca să se afle până la urmă câți au trecut prin boală?

        • garcea Răspunde

          Bai desteptule ,din 50 mii infectati cum naiba sa fie 600 mii ? esti prost sau te faci ?????????

    • y Răspunde

      @alex. Cum am spus mai demult noi pe plan local nu avem mass media independentă. Cel mai nou caz care sare în ochi e presasm. Se scrie de obicei ce se dă voie sau “ce trebuie”. Mai ales că până la urmă s-ar părea că totuși vor veni ceva alegeri. Dar ai dreptate e deranjant cum toate ziarele, dar toate ziarele nu scriu absolut nimic despre acest lucru de-a dreptul scandalos. Cum nu au scris nimic nici despre grozăvia lui Fogel de anul trecut când de la sine putere nu a achitat taxa către FRF și calificarea câștigată pe teren s-a dus. Măcar un “ejnye-bejnye” așa ungurește de formă se putea. Domni ziariști, spuneți ceva?

    • Baba Novac Răspunde

      Mulcutan! Cozma! Sinteti doi de-un leu! O sa ne pisam in gura voastra :)))

  9. KORONAVIRUS Răspunde

    Sa purtam masca da…. dar atunci sa nu mergem la mare…..sa nu mergem la chef ,sa nu mergem la terasa unde 16 pers sta intro masa ……. si vine augustul ,luna diasporei si pun in pariu ca lumea o sa vine acasa…. si noi iara nu inchidem granitele si iara o sa importam virusul…pentru ca trebe votul diasporei….

    • jakan Răspunde

      Vorbesti prostii prietene… de data asta nu va fii de vina diaspora,eventual se vor infecta ei in tara. Uitate cum sta Romania pe langa alte tari din vest…ca azi-maine nu va mai lasa alte tari sa intrati la ei.

      • vasilescu Răspunde

        Da ai dreptate , numai daca vezi ce circulatie este in vami ,te sperii . Ar trebui sa facem ca ungurii , cine vine ,plateste din buzunat testare Covid si nu misca nici degetul pana nu vine raspunsul.

  10. ... Răspunde

    Dear @Asistenta! Că văd că nu răspunzi pentru că nu ai ce. Scriai și dumneata la trânteală! Hai să îți mai trimit o lectură bună de rumegat așa de sâmbătă! Distracție curată!
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/aberatia-sistemului-un-tanar-vindecat-de-covid-a-vrut-sa-doneze-plasma-ca-sa-salveze-vieti-i-s-a-cerut-sa-plateasca-1346157

    • asistenta Răspunde

      Semn clar ca ai facut infectie cu Covid este pierderea mirosului ,gustului pt mai multe zile .Restul sunt infectii cu alte virusuri ,in majoritatea cazurilor combinatii de virus gripal HxNx ( H1N1 ) ( H5N1 ) etc .Mai sunt infectii cu alte coronavirusuri , nu Covid 19 , dar care la unii dau raspuns imunitar si pt Covid 19 , reactie “incrucisata ”
      acestia sun asa numitii asimptomatici .
      In rest la linkul dat de tine nu am ce zice , asa e birocratiea in Ro, dar specific ca din 10 vindecati ,cam 1 are anticorpi in cantitate folosibila , restul au putin , de aceea sunt persoane care s-au infectat a doua oara , o asistenta din Romania a decedat dupa a doua infectare , deci cine a trecut nu e sigur protejat , are organismul slabit , unele organe functioneaza cu randament scazut .Multi au tensiune mai mare dupa , glicemie mai ridicata , probleme cu rinichii ,oboseala cronica .
      Curajosii sa vina la mine , cand va pun cateterul urinal in penis de simtiti ca se crapa si intubarea in laringe ,au sa zica : mai bine purtam masca sau stateam acasa .

      • ... Răspunde

        @asistenta. Dacă ai citit atentă tot articolul și nu numai ce îți convine puteai constata cu “stupoare” în text că bolnavul respectiv e sănătos de felul lui și donator regulat de sânge. După cunoștiințele mele vagi donatorii sunt verificați, testați și se fac analize înainte de …
        Iar referitor la restul cu birocrația. Să nu cumva să crezi că în pandemia asta birocrația a scăzut! Să nu cumva să crezi că există acolo sus cineva care ne vrea binele! Suntem cifre. Cu comorbidități. Era să uit. Singura bubă e că acești minunați conducători nu sunt puși pe veci acolo. Cum se schimbă macazul și vin alții la putere ei vor fi primii care vor arăta cu degetul spre problemele din sistemul de sănătate.😱 Nu se schimbă nimic. Doar actorii. Noi rămânem mult și bine cu SARS-COV2. Ai noștrii minunați ar fi în stare să blocheze și viitorul vaccin la graniță vreo 3 luni. Să zicem din cauză de lipsă viză.
        Altceva. Mai este cineva care își aduce aminte pe al nostru Lucovid cu vroia acum vreo 5 ani să desființeze complet DSP-urile inutile?

  11. ko Răspunde

    Mai kővari daca te ai auzi bunicii tai s-ar invarti in mormint.

  12. m Răspunde

    In fond, care-i problema atât de dezastruoasă că vom purta masca in zonele aglomerate?E vorba de câteva ore,aflati la cumpărături etc!Eu cred că e putin ceea ce filozofii din CJSU au indicat!
    Deci stimabililordin CJSU ,dacă noua in judet ne impuneti portul măstii,de ce fata de toti cei pe care ii mănâncă in c-r să meargă in concedii pentru a face poze si a le posta,nu se iau măsuri? Noi stăm ca oile in piată sau fitosii pe plajă si terase???Măsura luată ieri ,era finalizată dacă acestia ar fi obligati la intoarcere fie să-si plătească două teste Covid,fie să stea la izolare in perioada de incubare a virusului!
    Haideti Domnu’Radu Bud,mergeti mai departe cu măsurile,puteti!Si poate picati la intelegere si cu Vicepresedintele CJSU,Pataki C.să vorbiti aceeasi limbă-firesc nu cea a turcilor !
    Si poate le cereti si celor chemati să sanctioneze-nu neapărat,dar asta stiu cel mai bine-să dea dovadă de bun simt in aplicarea legii!Omul greseste,dar nu trebuie umilit ca azi in Piata Mică…Rămâne valabil că unul scrie scrie si altul cercetează!Absolut gretos.

  13. oo Răspunde

    @m ai dreptate de ce nu fac teste obligatoriu cei care revin din concediile de pe litoral sau din judetul Arges.

  14. x-ulescu Răspunde

    E oficial , daca spui ca nu ai bani NU trebuie sa respecti legea !! vezi guwernu lui sica mandolina cu cresterea punctului de pensie cu 40 % din septembrie ,si dublarea alocatiei din august ..legi pe care guwernu pnl ,NU le respecta

    • garcea Răspunde

      mai lasa legea aia tampita ,ca daca s-ar da una mai noua ca pensionarii trebuie sa dea juma la stat sa aiba pt minori ce ai zice ????
      legile din Ro sunt de toata jena .Majoritatea au scopuri.Mai ales electorale .PSD a crezut ca lumea musca la 40 % si dau votul lor .

      • ... Răspunde

        Aici are dreptate x. Diferența dintre alocație care este un drept bănesc atribuit și pensie este că cea din urmă este un drept câștigat prin muncă. Legea e lege chiar dacă nu ne convine. N-are decât să pornească tiparnița guvernul chiar dacă riscă o inflație babană. Asta este rezultatul politizării inconștiente de la noi.

  15. Nimeni Răspunde

    Uite ca trece anul si noi suntem tot incurcati de acest coronavirus si de masurile mai mult sau mai putin eficiente luate de autoritati dar si de noi. Cu toata stiinta si aparaturile medicinii, facem un pas inainte si doi inapoi, zapacind populatia cu tot felul de mesaje tipice pentru religie…”credeti in Domnul COVID?”. Ceva nu se leaga, de suntem tot ca pe vremea ciumei cand papa se ascundea-ntr-un cerc de foc. Se zice ca nu stiu care specialist a zis ca masca este eficienta iar o alta somitate ca e ineficienta. Ce specialisti sunt astia? Parerea mea este ca nu mai sunt specialisti, niciul, toti sunt niste cititori de prospecte de medicamente, materiale si aparaturi contribuind la rotunjirea conturilor marilor companii farmaceutice si de materiale si aparaturi medicale si de golirea buzunarelor fraierilor care se cred in ei. Nu vedeti ca nu se vorbeste de coronavirus, se tem sa-l pomeneasca ca si de numele lui Dumnezeu. In schimb, ne spun ca trebuie sa ne inchinam la el, sa ne ascundem de el, sa ne temem de el, si atunci se pune intrebarea ce specialisti sunt astia? Raspuns…Niciunul.

    • ... Răspunde

      @My name is nobody, cam așa e. Mai deunăzi scriam că ar trebui revizuite măsurile că s-ar părea că faza asta cu #haisăneascundemfeteșibăiețiînviziună nu prea ajunge! Asta cu părere de rău. Nu ține nici faza cu Arahat cum că nu am fi noi copiii cuminți. Este peste tot în lume. Cum scoatem capul din bârlog iar reapare! Eu unul recunosc sincer m-am săturat de pandemia asta. Totuși stăm așa de aproape jumătate de an. Și dacă e adevărat ce spun cercetătorii francezi cum că ar fi identificat 38 !!!! de mutații genetice ale covidului atunci vaccinul ăsta anticovid care se va naște prin lupte seculare pe la sfârșitul anului va fi exact fixpix!

  16. Nimeni Răspunde

    Si ca sa fiu mai convingator, ni se spune sa purtam masca(nu se mai spune: de unde, pretul, care sunt eficiente medical, cine controleaza calitatea acestora,etc.), in schimb nu se pomeneste ce facem dupa ce o folosim, o aruncam la cosul de gunoi, ca sa bagam virusul in pubela, sau ar trebui colectate separat ca si deseurile medicale. Ma gandesc ca daca coronavirusul este asa de periculos atunci n-ar trebui sa ajunga-n pubela. Pe de alta parte cate masti mi-ar trebui zilnic, lunar, anual sa-mi cumpar deoarece eficienta lor este doar daca o porti o data? Vedeti, lucrurile acestea nu intereseaza ci doar..”poarta masca!”.

    • ... Răspunde

      Când se va trezi covidistul de serviciu vezi că o vei lua pe coajă! Am scris și eu dar am fost imediat taxat! Dar ce scrii ar trebui să fie la mintea cocoșului. Apropo, ai văzut pe undeva pubele pline până la refuz cu măști utilizate? Pentru că așa ar trebui. Așa-i că nu? Umblă toată lumea cu aceeași mască jegoasă de luni întregi!
      Dar dogmele “religiei” nu se discută.😱😥 Pe vremuri era cu lupta de clasă și cu frăția dintre clasa muncitoare, țărani și intelectuali. Apoi aderarea la NATO și UE. Văd că numai placa se schimbă și actorii principali.😤

      • Drexi Răspunde

        La Draexlmaier există containere de adunare a măştilor şi fiecare angajat primeşte măşti din partea firmei, una pe zi.

        • ... Răspunde

          Eu nu de Drexi vorbeam. Bravo lor dealtfel! Și alte firme procedează la fel. Doar că …. Masca clasică are efect 2-4 ore.

  17. History Răspunde

    Înainte de a te da rotund fă-mi pe plac și caută informații despre massageți, adică geții puternici.

  18. Po Răspunde

    Din pacate nici ei nu stiu cine sunt. Tot feluri de idei , fara nici o dovada. Numai si numai presupuneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.