Ultima actualizare: azi, 11:21

Naţionale

IMAGINEA ZILEI. Coadă de ambulanțe cu pacienți COVID-19. Medic: „Mai aveți îndoieli?”

Doctorul Maria Nițescu de la Institutul de Boli Infecțioase  “Matei Balș” a publicat pe Facebook o fotografie în care se poate vedea o coadă de autospeciale SMURD în curtea instituției.

Nu mai puțin de 7 ambulanțe ale SMURD se văd în imaginea care a fost distribuită masiv pe Facebook.

„Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, spital COVID de faza 1”, a scris doctorul pe Facebook.

Contactat de Libertatea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Matei Balș a declarat că prezența numărului mare de ambulanțe este firească, în actualul context epidemiologic.

„Suntem în pandemie de COVID-19, cu aproape 900 de cazuri noi de coronavirus astăzi. Nu trebuie să mire faptul ca vin ambulanțele una dupa alta la Matei Balș”, a declarat doctorul Cătălin Apostolescu pentru Libertatea.

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, de la startul epidemiei.

Sursa: Libertatea

36 comentarii

  1. kllknj Răspunde

    Nu ca nu as crede in Covid, dar o poza de genu nu demonstreaza nimic. Ce o crezut medicul ? ca o sa convinga pe cei ce nu cred in covid cu poza asta? Parca acuma o bagat ceva lege in care zice ca tre examinat si cei asimptomatici. poate ma insel, dar daca e asa, nu zice mare lucru poza. Poate in jumate din ambulante sunt oameni asimptomatici care au fost depistati cu covid. Oricum , cu trecerea timpului tot mai multi oameni o sa isi bage picioru in covid si o sa mearga pe ideea ca “fie ce o fii” . In incheiere, daca purtam masca, pastram distanta, ne spalam pe maini, ce plm mai vor astia? Nu ajunge? O sa ne inchida in casa cu forta pana murim de foame. O sa murim un milion de oameni de foame ca sa salvam 10 mii de nespalati. Guvernantii astia impreuna cu Arafat-Rahat au impresia ca noi stam cu degetu in nas prin supermarketuri cu masca in buzunar si dam cu flegme. Cu cat strang astia mai tare cureaua, cu atat mai mari sanse sa iasa lumea in strada. Si pana la urma cine va fi de vina pentru raspandirea virusului?

  2. Covidsm Răspunde

    Poate erau în pauză ambulantierii. Ce vrea să zică, că toate ambulanțele duc numai pacienți covid?. Și ce așteptau ambulanțele, comenzi. Și în Satu Mare în fața la urgență vezi și 5 ambulanțe. Dar eu cred că poza e făcută acolo unde au sediul, de unde pornesc când primesc solicitări. Asta îi ca și cu sicriile în Italia care erau de fapt de la naufragiu din Lampedusa. Ei mint, și când e pe bune,tot omul îi de vină că nu crede. Apropo,Firea zice că sunt locuri la ATI în București,Arahat zice că nu . Cine minte? Pe cine să crezi din doi mincinoși.

    • Tineriada Răspunde

      Nici macar cateva randuri nu sunteti in stare sa cititi, analfabetilor! Ti-a scapat faptul ca ambulantele alea sunt de la un spital COVID?

  3. Satmarean Răspunde

    Eu spun ca timpul le va rezolva pe toate. Daca vom merge in continuare pe drumul care suntem acum cand vom avea majoritatea cate un caz in fam sau apropiati vom hotara singuri sa stam in casa si sa ne protejam fara sa ne oblige nimeni. Din pacate acolo se va ajunge….dar va fi tarziu,si…… scapa cine poate!!!!

    • Altu Răspunde

      @satmarean ,nu o lua așa în tragic. Să fim serioși, dacă raportăm numărul de cazuri,de morți atât global cat și pe țari, în 6 luni numărul este infim. Mulți compară cu gripa spaniolă,nici nu se poate compara, atunci au fost 25 milioane de morți în 25 de săptămâni. Nu e vorba că nu e virus,dar după părerea mea se exagerează. Iar cu creșterea asta,este o chestiune strict de testare. În aprilie, mai la 2000-3000 de teste erau 200-300, adică 10%,acum cu toată relaxarea la 19000 de teste sunt 800, adică 4%. Procentual suntem în scădere. Ar fi fost o chestie ca și acum 2-3 luni să facă tot atâtea teste, atunci vedeam real cum stăm. Așa , totul e relativ. Iar cu creșterea pacienților la ATI,oare 3 luni de neglijare a bolnavilor cronici , nu are o contribuție. Iar cu respectarea regulilor, să fim serioși, în alte state e mai rău că la noi. Dar noi trebuie să fim mereu oaia neagră. În rest, sănătate multă.

      • Tineriada Răspunde

        Altu… care e PR0ST! Aproape 50% dintre teste sunt de fapt retestari ale pacientilor! S-a anuntat acum cateva zile ca s-au facut vreo 890.000 teste si au fost testate in total cam 490.000 persoane. Deci nu iti pusca procentele, tara plina de experti epidemiologi si statisticieni!!!

        • Golf Răspunde

          Tineriada – ataci persoana nu ideea și acest lucru spune tot despre persoana ta.

          Din punctul tău de vedere, cei care pun la îndoială informațiile din mass media și cele transmise de autorități sunt proști iar cei ca tine care le asimilează ca adevăr absolut sunt geniile Carpaților…

          • Tineriad

            Sunt niste prosti fiindca trebuie sa fii prost sa pui la indoiala ce spun cam 90% dintre expertii epidemiologi din intreaga lume!

          • ...

            Dacă urmărești zilnic datele oficiale vei constata că cifrele nu se închid. Atât.
            Unii vor să fie docili. Ca să nu spun că au uitat cum era acum 30 de ani. Seamănă izbitor cu anumite aspecte. Plus că nu ai voie să gândești. Ce spun ei este adevărul absolut. Eu personal am obosit. Dar stau ln gaura de șoarece cuminteeee și aștept să treacă. Apoi ce vom mânca, dacă vom mai avea un loc de muncă și alte mărunțișuri nu e preocuparea mea. Statul se va asigura. Exact ca și cu bolnavii cronici necovid. Ăia să aștepte sau să facă bine să se covid-pozitiveze cumva.
            Și pentru @Tineriada am un mesaj. Până la urmă mi-am făcut testul pentru anticorpi pe cheltuiala mea și e așa cum am bănuit. Am anticorpi. Dar boala am făcut-o încă în februarie prin data de 20.02 când încă nu era la modă!!! Era doar o răceală mai urâtă. Afirmație-citat de la cel mai mare șef peste #staiacasă KWI. Atunci șlagărul zilei era #alegerianticipateînfebruarie. Deci?
            Cei care așteaptă vaccinul pentru virus să rețină un lucru. Șansele ca să avem minim într-un an un vaccin viabil este între 0-10%. Știți cu toții și ați auzit de mulți care se vaccinau împotriva gripei normale și tot făceau boala. Trebuie să ne gândim la altă variantă pentru că în momentul în care ne relaxăm puțin imediat reapare și pentru că resursele ni se cam termină, nu putem scoate pe tiparniță în veșnicie bani pentru că vom ajunge să nu avem ce cumpăra, degeaba vom avea bani.

          • Tineriada

            A aparut si expertul antivaccinist, care stie el cat de mari sunt sansele ca un vaccin sa fie bun dupa ce e lansat pe piata la nivel global.

          • cazz

            Mai @… Numai de foame pomenesti mereu…..mare frica ai. Se vede ca ai trait din plin comunismul,doar la aia le este frica de foame….sau esti moldovean.

          • Radical2

            De acord cu Tineriad. Toata lumea citeste ce ii convine si ce ii confera confort. Oamenii in general sunt prea prosti prin zona noastra. Prea primitivi.

      • covid 19 Răspunde

        Cand se faceau doar 300 de teste, erau facute celor simptomatici, acum aria s-a largit mult.

        • ... Răspunde

          Și se fac testări exclusiv pe grupe vulnerabile eventual pe cei care merg în concediu, dar ei sunt mai puțini. De aia cifrele nu sunt reprezentative statistic pentru țară. Dar cum să știe asta Europa?
          Simplific ca să înțelegi. Prin absurd să zicem te duci la o școală unde învață exclusiv fete. Faci un sondaj și afli că, nu-i așa 100% din cei care frecventează școala sunt de sex feminin. Deci rezultă că în țară 100% din copii de sex feminin merg la școală. Cam așa e și cu cifrele noastre.

          • Satmarean

            ,, …”’ Esti bolnavul cronic al Satmarului, asa cum ai si recunoscut, vai de capul tau de psihopat!

      • Tineriada Răspunde

        Anul asta au murit vreo 32 de milioane de oameni. Vreo 600.000 de Covid, adica 2% dintre morti. Infectati confirmati au fost cam 15 milioane, adica 0.2% din populatia globului. Daca presupunem ca exista o proportie de 10 asimptomatici la fiecare confirmat am vorbi pana acum doar de 2% din populatia lumii. Cum iti vor pusca cifrele daca am avea 20% din populatia globului infectata? O sa fie la fel de periculos virusul precum gripa spaniola? Si avand in vedere ca acest virus are o rata de mortalitate mult mai mare la varstnici, cum ar fi daca s-ar infecta ma-ta si ar muri de la el? Sau macar sa ramana cu sechele, fiindca destui nu s-au recuperat nici dupa 3-4 luni.

        • covid 19 Răspunde

          @Tineriada, sa mai vii pe aici. Pana acum am luptat singur cu ei.

        • kjuiumn Răspunde

          Tineriada esti sigur(a) ca 600.000 au murit de covid? Mai scade putin(vreo 30% macar) . Eu din cate cazuri stiu PERSONAL ca au murit de covid, s-au adeverit a fi false. In sensul ca, din 5 persoane au care au murit , 5 persoane au fost puse la “morti din cauza covidului”. Nu au avut nici o treaba cu covid-ul si medicii i-au pus pe lista mortilor cu covid, pana rudele au facut scandal si i-au sters de pe lista mortilor cu covid. Las-o mai moale cu numerele ca nu esti tu Dumnezeu sa sti adevarul suprem. Te agiti degeaba . Nici nu se mai moare de altceva, doar de covid. Iarna o sa dispara (din nou) numaru mortilor de alte gripe. Toti vor murii de covid….

          • ...

            Da. A fost și la Satu Mare diabeticul insulinodependent care figurează ca și mort de covid când colo nu a primit 3 zile !!! insulina. Păi normal că a murit! De fapt a rezistat bine. Rudele spuneau că dau în judecată spitalul.

  4. Tineriada Răspunde

    Dobitocii fara 10 clase nu vor crede nici dupa ce vor ajunge in spital!

  5. satmarean Răspunde

    Mangleala pe fata facuta de jegul ala de arafat.
    1. nu a scos atatea ambulante B2 de pe interventie, acelea sunt rezerve.
    2. daca sunt pacienti de la ATI nu pot sa fie transportati cu ambulante tip B2 pentru ca nu sunt incadrate corespunzator(au o targa, scaun si ekg)
    3. daca duceau pacienti din ATI, intubati ventilati, trebuiau ambulante TIM(terapie interventie mobila), sau ambulante tip c2 de la serviciul ambulanta toate incadrate cu medic, care sunt 100 in toata tara si nu s-au scos din interventie, ieri nici una.
    Nu va lasati manipulati!

    • covid 19 Răspunde

      Nu ne lasam manipulati, poate fi asa cum zici, dar discutia este o buna ocazie pt. coronasceptici sa-si expuna argumente netemeinice gen: cati au murit de moarte buna fata de cei din cauza covidului.

      • satmarean Răspunde

        daca ai o cunostinta la pompieri sau la ambulanta poate sa-ti spuna diferenta intre ambulante. Cine si ce poate sa transporte. in poza sunt numai b2, adica o masina cu targa, ekg si incadrata cu paramedici, care sunt pompieri cu un curs de 3 luni, marea majoritate.

      • ... Răspunde

        Dar cam are dreptate în ce spune. Și vezi că nu sunt antivaccinist. Și eu și copiii mei au toate vaccinurile făcute. Doar că una este efectul vaccinului pentru TBC sau rujeolă și altă treabă vaccinul împotriva unui virus. Așa de curiozitate știi diferența? Whatever. Fii pe pace și spală-te pe mâini. Era să uit. Nu mai trage flegme pe stradă,

        • covid 19 Răspunde

          Ca de obicei lasi mesajul in 2 peri. Lumineaza-ne, care-i diferenta? Ironii ieftine care prind la unii!

          • satmarean

            am scris in primul. TIM,C2=intubat ventilat, acces in tot corpul cu toate ustensilele de resuscitare, solutii, etc, B2=targa, ekg, o adrenalina, doua si cerut sprijin la cele enumerate mai sus.

  6. ... Răspunde

    @Satmarean. Ceea ce faci se cheamă deja bătaie de joc. Nu e treaba ta dar îți spun. Am diabet de tip I. Așa m-am născut. Nu am și așa destule probleme? Sunt sătul de asemenea manifestări grobiene ca ale tale. Pe vremea lui Ceașcă și așa am suferit destul pentru că nu primeam insulină. Totuși ce era să fac după tine? Să mă împușc singur ca să-ți fie ție bine? Ție oricum nu ți-e bine orice aș face. Să-ți fie rușine! Îți doresc atâta sănătate cât am eu. Văd că la tine bolnav cronic are înțeles peiorativ. Să știi că nu e. Numele Stephen Hawking îți spune ceva de exemplu?

    • satmarean Răspunde

      Si ce treaba am eu cu bolile tale? Eu i-ti prezint dedesupturile unei fotografii in care sunt manipulati multi oameni.

      • ... Răspunde

        @satmarean. Ziceam doar că folosești apelativul de bolnav cronic de parcă asta ar avea legătură cu ce scriu. Ești închis la minte rău de tot.
        Repet, din toată inima îți doresc să ai exact atâta sănătate cât am și eu. Nu te lega de persoana mea. Nu ai ceva mai bun de făcut?

  7. cazz Răspunde

    Cine crede ,cine nu ….. dar intre timp Europa va inchid portile incet,incet. Aveti cresteri de infectii zilnic,daca nu o sa respectati ce vi se zice,o sa ajungeti ca IT,ES,etc acum ceva timp. Pana acum Romania e norocoasa,a lovit-o putin….dar daca explode ,va fi vai de pwla voastra.

  8. ... Răspunde

    @cazz, mie nu mi-e frică de nici o foame. Asta urnează. Plus inflație pentru că s-a dat drumul la tiparnița de bani. Dar să îți dau un exemplu privind cum e cu cifrele aruncate.
    Date oficiale:
    -pacienți data curentă la ATI 286
    -paturi pregătite la ATI 2000. De fapt la o adică se pot suplimenta până la 4000. Și Arafat spune că nu mai sunt locuri! Păi cu alea 2000-286= 1714 care e treaba? De aia zic că cifrele nu se închid. Un exemplu doar.

  9. Satmarean Răspunde

    Poate mai sunt 1700 paturi libere la ATI dar sunt la nivel de tara. Daca in zonele de focar se ocupa toate o sa-l aduca pe ala din Buc,CT, BV ,GR,PH in SM,MM,BH??????
    Sa nu mai vb ca sunt si bolnavii cronici care pot sa ajunga la ATI datorita bolii pe care o au. Ei cu ce sunt vinovati? De aceea e bine sa respectam niste reguli elementare ca sa ne fie la toti bine pe termen lung.

  10. medic Răspunde

    Adevărul este @sătmărean că cei în cauză de fapt habar nu au cum vom ieși din criză, ei doar încearcă să minimalizeze pierderile de vieți. De fapt ciuciu vaccin, ciuciu tratament. Aia cu Remdesivir nici aia nu e bătută în cuie. Îți spun cu mâna pe inimă că cel puțin încă 6 luni pe puțin mai ține tărășenia asta. Iar ce și mai ales cine va mai prinde relaxarea finală e o nebuloasă. Și pentru ce toată chestia? Vinovații tac. La cât papă sistemul de sănătate nu numai la noi și OMS așa ceva nu era voie să se întâmple. Marele vinovat e China de unde încă plecau zboruri internaționale în februarie și OMS. Dacă virusul SARS-COV 2 suferă și mutații genetice, ceea ce deja se întâmplă, atunci vaccinul dezvoltat de azi peste o lună sau la anul nu mai valorează mai nimic. Asta e adevărul. Ecologiștii și climatologii să se ducă naibii cei care au zis să ne educe forțat! Acum tânăra aia suedeză cu grevă de învățare unde e? Tace.

    • covid 19 Răspunde

      Azi am auzit din nou ca asimptomaticii transmit virusul. Este a treia tura a variantei dupa ce de doua ori a fost discreditata. Ce sa mai intelegi? Si daca ar fi numai ai nostri… Deruta e mondiala.

      • Medic Răspunde

        Părerea mea personală e că asta este mai puțin probabil doar în anumite situații speciale. Ar trebui testare în masă pentru identificarea cât mai rapidă și eficientă a bolnavilor. Nu a pozitivilor ci a simptomaticilor. Ăștia ar trebui tratați și ei ar trebui să poarte mască. Mai e și problema calității măștii și a modului de purtare. Dacă din start era obligatoriu purtatul măștii nu mai eram în sitația dată. Acum trebuie să vedem cum scoatem cămașa. Dar nu e a bine. Nu putem continua ani la rând așa.

  11. ... Răspunde

    Și uite că deja începe. Combinatul de oțeluri Târgoviște disponibilizează 1200 de angajați. Ramura auto urmează curând cea care dă 30% din volumul exportului. De horeca nu mai pomenesc că acolo este mai mult decât dezastru. Nu ne lipsește decât un caz mai solid covid (pentru că deja este unul în Timiș și unul în Vaslui) și atunci va fi prăpăd și cu abatoarele. Va fi vai și amar pentru că pe lângă cei 1,7 milioane de “liber-profesioniști” care ne-au căzut în cap ce vom face cu cei din disponibilizări? Mie nu mi-e frică de foame @cazz că mă voi descurca dar ceilalți??? Dacă din ianuarie după alegeri vor fi mișcări și la bujetari ce va fi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.