Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Începe dezinsecția împotriva țânțarilor și a altor insecte, în municipiul Satu Mare!

Primăria Municipiului Satu Mare va demara începând de joi seara, 9 iulie, acțiuni de dezinsecţie împotriva țânțarilor și a altor insecte generatoare de disconfort, în situația în care condițiile meteo vor permite acest lucru.

În vederea distrugerii acestor insecte (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve se vor executa tratamente de dezinsecție la sol în zonele publice, pe spațiile verzi și cursurile de apă.

În această primă fază se vor efectua tratamente la sol în parcuri, locuri de joacă și în cartierele de locuințe, după care va urma un aviotratament deasupra cursului Someșului, respectiv deasupra zonelor rezidențiale cu case.

Din cauza vremii nefavorabile nu a fost posibilă programarea mai devreme a acestei etape de dezinsecţie.

Totodată, Primăria Municipiului Satu Mare solicită  asociațiilor de proprietari din municipiu să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primărie.

Este absolut necesar ca aceste lucrări să fie realizare atât  de asociațiile de proprietari cât și proprietariI de case în grădini și spațiile aferete, pentru ca acțiunile să aibă efectul scontat.

De asemenea, apicultorii de pe raza municipiului Satu Mare sunt rugați să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine, pentru a evita contactul cu substanţele insecticide distribuite pe toate zonele verzi ale oraşului.

11 comentarii

  1. bla Răspunde

    Era cazul, ca e plin de tantari . Sper sa nu se faca doar pe foaie sau cu apa

  2. augustin Răspunde

    Egal cu zero doar dezinsectia municipiului. Padurea Noroieni este la 5 km,dar este ca niciodata plina de tantari.Probabil ca cei de la municipiu vor intinde o plasa, pentru oprirea tantarilor.Aria de actiune trebuie sa cuprinda o raza de cel putin 10 km. Altfel sunt doar bani aruncati.

  3. ... Răspunde

    Tot specialistul știe că combaterea țânțarilor NU se face în iulie! Acum este târziu! Acum se revine cu stropiri eventual ca o corectură la intervențiile precedente! Normal că ne invadează țânțarii! Prima generație s-a format, deja s-au înmulțit iar ploile de anul ăsta au venit de minune pentru ei! Mă gândesc că de venea Ebola sau West Nile peste noi care este transmis de țânțari guvernul ne obliga pe toți să punem plase peste tot și se stropea zilnic avio! Suntem de groază! Tot timpul suntem prinși pe picior greșit indiferent despre ce este vorba!

  4. bacteriolog Răspunde

    Mai mergeti in schimb de experienta la unguri , ei nu mai dau cu substante chimice demult pe tantari ,au solutie cu bacterii care ataca numai larvele si tantarii , si nici o albina sau alta insecta…..

    • ... Răspunde

      Da, dar nu stropesc acum! Se dă cu soluție preventiv cam prin aprilie! Și nu ține scuza cu pandemia pentru că și la ei a fost și mai este. Ba din contră! Ei au gestionat infinit mai bine și treaba asta. Interesant! Iarăși se descurcă mai bine față de noi. O fi având două perechi de …..? Sau pur și simplu își văd de treabă?

      • Carmen Răspunde

        Nu au 2 perechi de …Acolo se fura mai putin sau produc atita ca mai ramine si pt poporul de rind.Si in primul rind se gindesc cu capul nu cu ce au in pantaloni.

        • ... Răspunde

          Așa mă gândeam și eu. Interesant cum o țară cât nici jumate din Românica practic cu zero resurse față de noi cum se descurcă infinit mai bine în varii situații! Noi în schimb nu ne vindem țara … decât pe bucățele … și refuzăm în mândria și prostia noastră să învățăm de la alții.

  5. ... Răspunde

    @10 puncte. Mulțămesc domn profesor ori doamnă profesoară! Ca de obicei se găsește unul/una. Asta este important doar asta s-a înțeles? Nu ți-a trecut prin cap că am scris așa intenționat?😱😥😤 Virgula să fie corect pusă dezinsecția bine făcută e ceva secundar, nesemnificativ.

    • 10 puncte Răspunde

      @ 3 puncte Corectia nu are nimic de-a face cu gramatica, ci tocmai cu intentia. “Românica” exista doar in DEX-ul cocalarilor si se traduce prin dispret/lipsa de respect pt propria tara. Doar nu vreti sa ma faceti sa cred ca sunteti unul dintre ei?!
      De dezinsectie se ocupa PrimariaSM, nu tara. Primarul va fi azi in direct la Portalsm. Puneti-i intrebari!

      • ... Răspunde

        Sunteți așa intelijent că mă dau bătut. Am scris și eu un cuvânt la mișto și deja se umflă gălușca. Nu înțeleg aversiune Dvs. față de mine mai ales că am impresia că vorbim aceeași limbă, gândim la fel. Primarului nu am ce-i spune pentru că de mă prezint fuge de mine. Aștept la răspunsuri la petițiile mele de nu numai! Unele au prins rădăcină prin birouri. Să nu credeți că sunt reclamagiu. Am o problemă eminamente treaba Primăriei care s-a generat din cauza ignorării unor probleme preexistente care acum deja s-au și acutizat și care s-ar putea rezolva foarte ușor cu condiția să se vrea. Iar dacă totuși sun și insist mă va trimite la mr. ăăăăă (Maskulik). Sunt pățit de aceea spun. Iar de la respectivul nici nu am pretenții de răspuns. Sincer.
        De mine să stropească când și cu ce vrea. Pățim ca și cu ciorile din Grădina Romei. Bani aruncați degeaba și efect zero. Totuși aș vrea să știu apicultorii locali au fost anunțați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.