Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Kereskényi, la PortalSM LIVE: Lucrările la Centrul Nou încep în luna august

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vorbit, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, despre proiectele de modernizare a Centrului Nou, respectiv a Centrului Vechi (Piața Libertății). Edilul-șef a dat asigurări că cel puțin în cazul Centrului Nou, lucrările vor începe în cursul lunii august.

,,Lucrările la Centrul Nou vor începe în luna august, am trimis deja proiectul tehnic spre verificare. Cu toate că Centrul Nou era proiectat în vremea comunistă, nu ne putem gândi la chestiuni clasice, ci la un proiect modern. Vorbim de piste de biciclete, mobilier urban nou, fântână arteziană, iar platoul din Piața 25 Octombrie va fi un adevărat centru civic, va fi o locație pentru evenimente importante”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Primarul municipiului a declarat că proiectul de modernizare a Centrului Vechi a decurs mai greu, însă lucrările vor începe și în această zonă.

,,La Centrul Vechi procedurile au mers mai lent. Fiindcă este vorba despre o zonă istorică, a fost necesar să obținem toate avizele din București. Urmează să încheiem și aici contractul de execuție”, a spus edilul-șef.

Despre închiderea circulației în Piața Libertății

Primarul spune că deși a creat mai multe controverse, în special în mediul online, proiectul Centrului Vechi, mai exact închiderea circulației în această zonă, este pe placul sătmărenilor.

,,Am luat ca exemplu centrele istorice a mai multor orașe din Transilvania și din străinătate și am ajuns la concluzia că trebuie să redăm Parcul Central pietonilor, mămicilor cu copii, bicicliștilor. Cu toate acestea, vor avea acces transportul public, respectiv autocarele cu turiști. Au fost controverse, însă cei vocali de pe Facebook nu reprezintă mai mult de 15% dintre sătmăreni. Cei mai mulți își doresc ca circulația să fie închisă”, a mai spus Kereskenyi Gabor.

Edilul șef al Sătmarului a mai precizat că Centrul Vechi nu va fi în totalitate închis. Va rămâne deschis tronsonul strada Decebal – Cuza Vodă, respectiv ”bucla” strada 1 Decembrie 1918 – bulevardul I.C. Brătianu.

13 comentarii

  1. Y_grec Răspunde

    Cea mai mare realizare , după imagini , va fi că cineva , cunoscut și haver cu gabor , va face și va monta zeci de mii de metri pătrați de pavaje din beton .

  2. unu Răspunde

    cine va monta ?? de unde?? numele si starea civila:)

    • Y_grec Răspunde

      destul de rău dacă nu știi cine este cel mai mare beneficiar de fonduri publice/lucrări din partea primăriei

  3. unu Răspunde

    Oare nu era bine să se facă o simulare vreo doua luni cu închiderea centrului vechi? Și asta în timpul școlii! Să vedem dacă se blochează orașul sau nu, și după aceea să luăm decizii. Din câte îmi aduc aminte, când se organizau Zilele Orașului și se închidea centrul vechi, era destul de nasol! Iar mămicile cu copii cum vor ajunge în parc? Cu masinile? Unde vor parca?

    • Altu Răspunde

      @unu,stai relaxat ,nu va fi școală,nici locuri de muncă nu prea vor mai fi, poporul va sta gură cască la TV și va aștepta mila statului. Deci,nu va fi aglomerație. Așa că :Dă înainte Gabore.

    • Teo Răspunde

      Parcul din fata hotelului Dacia va arata oribil! Ce naiba!? Defrisati vegetatia si bagati pavaj la greu!!! Ca sa ce? Sa ne coclim la soare?? Toate tufele vechi de decenii vor disparea in favoarea unui patrulater mare, searbad si chel precum primarul. Sictir! Nu stiu care a fost marele peisagist care a conceput rahatul asta, dar eu i-as rupe mana si l-as bate cu ea!

  4. unu Răspunde

    unu nu folosi nik meu pe care il folosesc de ani de zile- ce vrei s aintre mamicile cu masina in parc???

  5. unu Răspunde

    Va fac cauza la ambiUNU pt ca ma faceti de nick. Sunt aici din “day 1” cu nick.ul asta.

  6. Iuliu Răspunde

    In august incep……..in septembrie sunt alegeri sa vada prostimea ce primar vrednic si harnic are satmarul…”tuva in gurita de bagabonit!!!

  7. hahaha Răspunde

    Ce aveți cu gabi? S-au făcut cam multe în ultimii 4 ani. Coica ce a făcut? Gyuluș ce a făcut?

  8. ciprian Răspunde

    Tare multe se fac dintr-o data…urmeaza ceva alegeri?

    • ... Răspunde

      Tare multe … încep deodată. Că la faza cu terminatul lucrărilor suntem corigenți. Dacă luăm strict după primul termen final anunțat centura trebuia să fie deja gata cu panglica tăiată. Apoi că știa toată lumea că termenul anunțat era science-fiction deja e altă treabă.

  9. satmarean Răspunde

    ORAȘUL NOSTRU are nevoie de spații verzi, nu de BETOANE! Suntem sufocați! Comisia de urbanism de ce aprobă blocuri lângă blocuri, clădiri lângă clădiri? Nu mai vedem cerul, nu mai avem aer! Sau asta vor, să murim sufocați???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.