Ultima actualizare: azi, 15:41

Naţionale

Masca ar putea deveni obligatorie și în spații deschise. Declarația premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate, una dintre ele fiind posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații, chiar dacă sunt în aer liber, scrie Digi24.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luate pentru evitarea aglomerației pe litoral.

El a subliniat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban.


46 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Bravo Lucovide, îți atingi țelul,starea de urgență. Astăzi sunt 15 % infectați din cele 7000de teste mâine din 20000 de teste câte vor fi ar trebui să fie între 2000-3000 de infectați. Zilele de 28,29,30,31,1august peste 2000de cazuri zilnic,peste 10000 totalul caz de stare de urgență. Asta au prezis de 2 săptămâni ,asta se va întâmpla. Dar e o simplă coincidență și unii sunt paranoici sau conspiraționisti,iar guvernanții cinstiți. Spor la cumpărături.

    • Gogu Răspunde

      Bai altu, vad ca esti gica contra, cei ca tine sunt de vina, nimeni nu respecta nimic, si de aceea se inmultesc cazurile, daca ar fi cateva infectii din oricate testari, nimeni nu ar lua masuri impotriva oamenilor, vezi prostii astia de unguri cred in virus, se protejeaza, de 1 saptamana nu au nici un decedat, zilnic 12-18 infectati, si aia au fost in strainatate sau contactii lor, si la ei au voie si la concerte cu 500 oameni….. Ieri am vazut cum cineva tusea la foc automat in timp ce-si alegea legume puse afara in fata magazinului, fara masca…….. In o gramada de tari este obligatorie masca in aer liber.

      • Altu Răspunde

        Poarta Gogu cârpa aia și când dormi să fii în siguranță. Și ce, acum nu mai poate fi omul bolnav că are corona. Să vedem la iarnă când va fi răceli,viroze, gripa , toți vom fi coronavirusati. Nu sunt contra mereu dar iubiții tăi guvernanți mint de îngheață apele. De unde știu ei că morții respectivi au murit de covid. Dacă fac infarct și sunt răcit,de ce am murit,? De cocos,nu? La fel și cu , cancerul și alte boli. O să vedeți finalul balamucului care va fi nasol pt cei care trăiesc. Nu-i păcat de cei care mor,e păcat de cei care trăiesc!

        • Profesorul Răspunde

          Vad ca aici e lipsa seriopasa de educatie……lucram la inteligenta artificiala si nu vedem ca se extinde prostia naturala…..
          “Coronavirusul este cea mai severă situație de urgență în domeniul sănătății cu care ne-am confruntat la nivel global, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, potrivit BBC. ”

          Cine nu vede cat de periculos este sa vada graficul video :

          https://www.realitatea.net/stiri/actual/video-grafic-cum-a-evoluat-numarul-deceselor-de-covid19-in-comparatie-cu-alte-boli-la-nivel-mondial-de-la-inceputul-pandemiei_5f1daddeeb549d4fae52f892

          • ...

            Și tot doctorul Musta a recunoscut că 70% din analizele covid pot fi fentate. Ca să nu spun că primele analize pe cei suspecți dau 30% eroare. Declarație de la el.

        • Mustafa Răspunde

          Medicul Virgil Musta spune că în România unii nu cred în virus și se distrează, în timp ce alții se tem de boală. El atrage atenția că sunt și români care suferă în spitale.

          „Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară.

          Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav.

          • ...

            Dacă se făceau atâtea teste ca acum atunci deja de la început aveam de 3 ori atâtea cazuri. Nu mă întreba de ce nu s-au făcut. Capacități erau. Acum jumate din cei testați sunt cei care fac analize că merg în vacanță. Eu unul aș sta, și de fapt chiar stau pe fundul meu. Nu știu ce îi mănâncă pe unii în kur că merg în pandemie la mama naibii. Au toate șansele ca să se îmbolnăvească acolo. Și atunci cum vin înapoi? Trebuie băgat la căpățână că anul psta nu mergem în Maldive/Bali/Turcia sau ce știu eu unde. E chiar atât de greu?
            Dar am o întrebare. De ce nu se fac testări pentru determinare anticorpi covid? Chiar ar fi util.

      • wqee Răspunde

        Gogu esti prost ca noaptea! JUR!! De cate ori cineva zice ceva impotriva Covid, aratati cu degetu pe el cum ca ar fi vinovat pt numaru de cazuri din Romania. Poate mai mult imprastii tu cu virusi si cacat decat cei ce nu cred in virusul asta. Eu respect regulile, port masca si cu toate astea nu cred ca virusu e asa periculos. Se umfla numaru cazurilor la greu!!! Demonstrat zilnic! Punct! Asta nu inseamna ca eu imprastii cu virus. Mai mult ai imprastiat tu cu virusi si cacat. Tu orice auzi la TV crezi . Daca maine iti zice ca e bine sa imi sugi madularu`, o sa ma trezezc cu un sugaci intre picioarele mele. Hai sictir fraiere! Spalat la creier ce esti…vierme

        • Gogu Răspunde

          Wqee =tu nu crezi ca virusul e asa periculos, vezi ca oamenii de stiinta au gasit ca ataca toate organele, nu numai plamanii, si mai ales organele cu vase subtiri de sange, deci majoritatea :creier, rinichi, ficat etc…. Multi vindecati raman cu oboseala cronica, si nu se stie in timp ce se intampla, specialistii straini zic ca e posibil sa scurteze viata, provoaca impotenta, si scade drastic faptul de a face copii….. ,

          • Altu

            @gogule, lasă-mă cu oamenii de știință, și ăia se contrazic zilnic. Doctori care până ieri ziceau că e o răceală,acum spun că până în iarnă murim toți,etc. Azi totul se face pt bani,nu mai poți crede nimic și pe nimeni. Eu nu contest existența unui virus,dar tam -tamul făcut e exagerat. Presa e plătită să alimenteze isteria,de ce oare? Și dacă nu îi cred pe cei care ne mint de 30 de ani nu înseamnă că sunt inconștient. În concediu am fost la munte în loc izolat,la muncă mai rar că nu avem,cluburi,terase nu frecventez, magazine mai rar că nu am prea mulți bani,timp liber la grădina și pescuit. Deci unde răspândesc eu virusul. Mai repede ăștia cu morcovul în c.r cu masca de fițe pe mutră,merg în cluburi,terase,litoral,etc.

          • opk

            Gogu-le ia uita-te cum dintr-o echipa de fotbal au fost identificati vreo 26 cu covid si ulterior, la retestare au fost doar 5. Despre ce vorbim? se exagereaza cu numarul ! Cum se zice la noi : “fara numar”

        • Gogu Răspunde

          Esti doar un labar infect..toti is lei de tastatura pe aici…da sa fi in fata mea,peruca in cap si pe Olanda cu tine,pizda

        • covid 19 Răspunde

          @wqee, Altul se lamentează din cauza virusului, împotriva virusului şi, în general vrea să ne inducă convingerea că suntem naivi, proşti chiar. Dar el nu e vulgar, nu e agresiv; îi lipsesc, însă, argumentele. Ei….dar tu ai ,,argumente”, din cele mai vulgare şi abjecte. Mă întreb unde îţi desfăşori tu viaţa. Între oameni precis nu.

          • wqee

            @covid 19 cand esti spalat la creier nu am ce sa iti fac. Se vede ca traiesti intre oameni ….

  2. Mason Răspunde

    Lasă-l în pace pe altu el crede că e o persoană foarte importantă și toți vrem să-l ținem în casă altfel nu ne putem întâlni

    • Gogu Răspunde

      Altu ala ii este frica ca nu o sa mai poate bea amestecata preferata,si se intoarce iar la spirtul de acasa.

      • Gogu-masonu-satmarean-etc. Răspunde

        Acesta a fost momentul artistic in care vorbesc de unul singur si incerc sa ma sustin. Ce ziceti sunt convingator?
        “Orice minciuna repetata cat mai des, cu voce tare si insistent devine dupa un timp adevar”. Oare cine a zis si asta?
        Bine ca am scapat de incalzirea globala si de imigranti.🙏
        In schimb prostia umana este infinita si dupa toate aprecierile, constanta.

  3. Satmarean Răspunde

    Cand mai multi de doi iti spun ca esti beat atunci mergi sa te culci…. asa spune un proverb.

    • Altu Răspunde

      @satmarean,ai dreptate,dar depinde cine îți spune. Nu te poți lua după toți …

    • dfsdfds Răspunde

      Satmarean tu poti sa te duci la culcare de pe-acuma! Am vazut ca numa beshini scrii pe aici. Si tu esti un frustrat care manca tot cakatu de la tv

  4. Satmarean Răspunde

    Vezi …..dfsdfds ca suntem doi cu acest pseudonim. Poate ma confuzi,ceea ce nu e ….greu. Poate pe viitor o sa pun ,,Satmarean 1″pt a purea fi diferentiati. Referitor la comentariu sa stii ca eu consider , ca trebuie sa judeci si cu mintea ta ,asa in general, dar te poti uita si la tv sa te informezi de la unii care sunt mai destepti ca noi si asa poti avea o vedere de ansamblu mai aproape de adevar.

  5. Altu Răspunde

    @covid 19, argumente ți-am adus mereu cu cifre. Prost nu consider pe nimeni,naiv da, pt că cine crede personajele politice care mint mereu îl consider naiv. Iar doctorii care apar la tv sunt înregimentați politic și nu mai au credibilitate, să fie doctori nu politicieni. Putem să ne exprimăm părerile fără jigniri,dar cu anumiți indivizi nu ai ce face. Se ia după curentul care circulă acum: nu ești fidel covidului ești prost și pesedist. Dacă porți mască ești inteligent și penelist. Deci,eu sunt prost și el deștept, să fie,dar limbajul îl dă de gol.

    • Der Doktor Răspunde

      Nu e nevoie de cifre , deja sunt spitale unde nu mai este loc la ATI ,numai daca moare cineva…..
      dar pe romani nu intereseaza numai distractia si relaxarea !!! Indiferent de numarul de teste , numarul infectatiilor CRESTE !!! si daca le ai cu cifrele , cresterea se amplifica ,matematica aia cu progresia ,geometrica ,exponentiala etc .Ca fiecare se intalneste cu prieteni ,prietene ,vecini ,etc ,vorbesc afara la botul calului , ca deh afara ai voie fara masca.DUPA UN TIMP , nu se mai poate oprii numai cu masuri drastice , si pana atunci mor oameni.

      • Altu Răspunde

        @der doktor,dar de unde știi că cei de la ATI au covid? Așa se spune ,dar poate sunt cei cu boli grave ,neglijați cu lunile și acum se culeg “roadele”. Dar de ce să ne întrebăm, luăm de bune tot ce ne zic șefii noștrii. Ei își cresc conturile, și voi credeți că îi doare de grija poporului.

        • Medic Răspunde

          @Altu, dacă nu accepți noua religie riști să devii dușman de clasă. În altă ordine de idee autopsia este interzisă. Înainte de pandemie dacă doctorul declara cauza decesului într-un caz dubios fără autopsie îl mănca pușcăria. Acum însă e lăudat. E o mică-mare diferență între a deceda DE covid și a deceda CU covid. Dar cui să explici asta! După pandemie mulți vor fi trași la răspundere, de asta sunt sigur.
          Dar la cât înghite sistemul sanitar, nu numai la noi ci în general în lume, așa ceva nu avea voie să se întâmple!

          • bacteriolog

            Autopsia nu e permisa pt ca e prea periculoasa , un corp de decedat este pus in sac ermetic , dar daca faci autopsie ,lichidele din corp ajung in canalizare si de acolo in riu , unii fac baie ,altii stropesc legumele cu acea apa .
            In strainatate s-au facut autopsii si s-a stabilit ca covidul a declansat decesul , unii oameni puteau sa mai traiasca 10-20, sau mai mult , de ani lejer……de ex un tanar de 18 ani din Anglia ,bolnav de diabet.

        • gogu the Original Răspunde

          bai tu esti mai rau ca Toma necredinciosul.Nu inteleg ce urmaresti ,parca vrei ca lumea sa se infecteze in cat mai mare masura …..ce roade sa culeaga ??? esti prost de bubuie .Banii au fost alocati de UE , nu iei in plus nimic ,indiferent de numarul de infectati , problema este ca romanii sunt impotenti sa atraga fondurile UE ……aia de la ATI au covid pt ca este rezervat exclusiv pt ei ……fiind spitale Covid…..e asa de greu de inteles??????? pe ceilalti ,accidente auto ,munca , ai duc la alt spital , dar nu mai sunt aparate ,locuri , medici …. ce e asa de greu de inteles?????

  6. presa Răspunde

    „Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 a.m. Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau să comunic. Dacă nu răspund la mesaje, vă rog frumos să mă scuzați. Dumnezeu să-l odihnească în pace! R.I.P”, a scris Ciprian Marinescu, fratele dirijorului.

  7. Hungurul Răspunde

    Bai , la radio unguresc dau zilnic pe romani ca exemplu negativ la stiri ,romanii si americanii vor sa fie primii in lume si EU , chiar o sa reuseasca !

    • ? Răspunde

      Hunule,tu ce crezi că alții sunt mai buni ca noi. Și în alte țări se respectă că și la noi,dar ăia nu declara atâtea infectări că noi. Și-au dat seama că au numai de pierdut. Dar romanul îi mai deștept.

      • ... Răspunde

        Nu dragule. Noi așteptăm să ni se spună că e cazul să ne oprim. Încă se pare că nu a venit momentul respectiv. Ceilalți în schimb au atâta minte. Noi suntem mai deștepți și de f..t.m singuri.

        • The Economist Răspunde

          Nu stiu dece crezi ca romanii ar face destept sa declare mai multi infectati decat sunt .Ce avantaje ar aduce ? Vad ca o firma elvetiana construieste in Ungaria o fabrica de senzori si microsenzori , BMW face fabrica ,coreenii fac cea mai mare fabrica de baterii pt masini electrice etc. Atunci cine sunt destepti ?

          • ...

            Stimabile economist. Aici e vorba de bani fără să muncești. Ungurii fac foarte bine ce fac. Muncesc și câștigă atât economic cât și prin respect. Noi întindem mâna că doar asta știm cel mai bine, nu? Vezi scandalul recent de la Sheffield. De câștigat nu câștigăm decât pe moment. Oricum pe termen lung ne facem de kk. Păi cine să mai vină să-și lase banii într-o hazna???

      • Hungurul Răspunde

        @ ? : ce prost esti . vezi ca lumea zice de romani ca sunt ciuma Europei , Ungurii si slovacii stau cel mai bine , deja si nemtii o duc mai rau, numarul de infectari iar creste……si acolo romanii fac focare , nu se poate fara gratare in grup ,manele si eficienta hora .romanii sunt prosti……cam ultimii la toate , primii la nerespectarea masurilor si furtul banilor publici / coruptie ….

  8. ... Răspunde

    Nu știu cum sunteți voi dar eu unul sunt sătul că știrile încep și se termină cu pandemia. Chiar dacă este așa groasă treaba cum se spune după un timp oamenii se satură. Și pe bună dreptate. Dacă după 5 luni nu se întrezărește o soluție viabilă de combatere eu zic că măcar ar fi cazul să strângem provizii la iarnă ca să putem sta iar acasă. Altfel …… Eu de la guvern nu am așteptări mari. Și acum prefectul ne îndeamnă ca după ce revenim din concediu să ne autoizolăm și să facem din nou analize covid. Locurile de muncă nu ne așteaptă iar bani de atâtea analize pentru toată familia de unde să luăm?

    • bacteriolog Răspunde

      CE SOLUTIE DE COMBATERE VREI ? SUNT , numai ca nimeni nu le respecta , vad zi de zi : masca la barbie ,sau sub nas , in casa scarilor nu se foloseste ,toata lumea se intalneste cu toata lumea , toti se dau grande ca nu le trebuie masca in aer liber, cand se stie ca si in aer liber se transmite virusul , aia cu 1.5-2m e nimic ,virusul face 10m in 3 sec la un vant ,curent slab, dar nici macar aia 1.5 m nu sunt respectati.
      La supermarket vanzatoarele si cele care pun marfa pe rafturi striga una la alta ,cu masca tyrasa jos , daca una e infectata strica aerul pe 25 metrii cubi pt zeci de ore, virusul se invarte in aer , sistemele de aer conditionat merg , lampi UV-C nu sunt montate……La Mc Donalds e plin , distanta dintre clienti e mica , si la prima vedere se vede ca nu sunt din aceasi familie…..cum scrie legea.Si fara lege : doi oameni sunt aproape , virusul se propaga.

  9. Pipo Răspunde

    Gogu du-te și spânzurăte, că de covid se ocupă alți că după mintea ta care nu o ai sântem infectați toți,iar dacă ăștia ca tine ar dispărea de pe fața pământului s-ar reface stratul de ozon.

  10. gogu Răspunde

    Recomand inchiderea celor ce populează aiurea acest seite!

  11. mauk inoxidabilul Răspunde

    Mai gasesc lebenita la ora asta in piata mare?

  12. bla Răspunde

    Astia care tot urlati ca aia care nu cred in covid sunt vinovati pt nr mare de imbolnaviri, ciocu mic! Credeti ca noi romanii suntem mai prosti si nu respectam regulile? Eu sunt 100% convins ca la noi se fac testele gresit! Cum zice cineva intr-un comentariu, am vazut la Digi faza cu echipa de fotbal. Titlu de la digi: “CFR Cluj vrea să dea în judecată clinica în care jucătorii au fost depistați cu COVID-19!” si dupa ce au fost testati din nou au avut doar 5 cazuri. Daca mai fac odata testu o sa iasa zero cazuri! Asta e motivul pentru care suntem primii la Covid: teste ampulea!

  13. Medic Răspunde

    @bacteriolog. Serios îmi pare rău că ești așa de speriat. Probabil nu a fost așa de greu. Caută și citește cu atenție ce au descoperit în Germania după ce au făcut autopsii pe câteva cadavre. Nici 10% din cauza decesului nu se poate pune pe seama SARS-COV2. Dealtfel dacă ar fi așa grav cadavrele ar trebui incinerate, nu crezi? Pentru că după descompunere virusul tot rămâne, chiar se înmulțește în pământ. Chiar crezi că 2 m de pământ îl împiedică?😱🤔😪
    Ai grijă de tine și ține strict la igiena ta și a celor din jurul tău. Restul …..
    Noi de aceea avem puține cazuri că la început chiar s-a stopat. Neavând de unde virusul nu a avut cum să se propage. Restul județelor oamenii au umblat aiurea.
    PS. Săptămâna trecută am trecut la o clinică particulă. Am ieșit de la recepție repede. De ce vei afla. Subliniez e vorba de clinică.
    Două persoane aveau masca sub barbă, o persoană nu avea deloc!!!, iar atenție !!! persoana care era în contact direct cu cei de afară avea masca pusă atârnând de ureche într-o parte și umbla cu actele pacienților FĂRĂ MĂNUȘI!!! Atunci despre ce vorbim???

    • beper Răspunde

      “Pentru că după descompunere virusul tot rămâne, chiar se înmulțește în pământ. Chiar crezi că 2 m de pământ îl împiedică?”
      Tu citesti ceea ce scrii?

      • Medic Răspunde

        Ești paralel cu domeniul. Ei trăiesc fain frumos și în mediu anaerob. Numai să găsească un organism-gazdă. Așa că te rog data viitoare abține-te de la astfel de manifestări scriptologice până să nu cazi în derizoriu. Iar dacă limbajul meu ți s-a părut puțin neacademic îți răspund simplu. Am scris așa ca să priceapă toată lumea. Chiar și mulțimea de părerologi de aici.

  14. Medic Răspunde

    Era să uit! Filtru epidemiologic ZERO! Nu am zis nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.