Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Prefectul le recomandă sătmărenilor ce se întorc din concediu să se izoleze la domiciliu

Prefectul Radu Bud a analizat, în cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor M.A.I., noile condiții de acces a cetățenilor români în cele mai solicitate destinații, precum Grecia, Austria, Ungaria, zone în care este necesară prezentarea unui test COVID-19 recent.

Prefectul Radu Bud recomandă sătmărenilor care aleg să își petreacă concediile de odihnă în destinații turistice aglomerate ca, la revenirea din concediu, să se izoleze la domiciliu pentru o perioadă de șapte zile, după care să efectueze un test de tip PCR înainte de a se reîntoarce la locul de muncă pentru a preveni o eventuală propagare a virusului SARS-CoV-2 în comunitate.

Detaliile privind condițiile de acces la fiecare dintre țările de destinație pot fi găsite pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea ”Condiții de călătorie”. De asemenea, în 25 iulie, Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

11 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Și ce îl plătești tu,domnule prefect?

  2. Satmarean Răspunde

    Sa- si ia concediu mai mult ca sa poata sta cateva zile si acasa pt orice eventualitate. Si nu le plange de mila cu banii. Daca au avut pt a merge in strainatate pot sa faca un sacrificiu cateva zile in plus.

    • Altu Răspunde

      @satmarean, serios,unii fac economii un an întreg să meargă o săptămână într-o amărâtă de vacanta. Nu toți au tichete gratis de la stat. Iar zile de concediu,mulți nuprimesc cate vor ei. Sau ,acum cu pandemia când au stat acasă patronii le-au luat din concediu. Iar dacă a mers o familie de 4 persoane să plătească 1300 Ron că așa vrea prefectul.

      • sclav Răspunde

        daca nu iti cunosti drepturile ca angajat te fraieresc “patronii” cum vor ei, spun din experienta, nici un “patron” nu te va educa 😉

        sa traiasca sclavia!

        • Altu Răspunde

          @sclav, ce spune Codul muncii,doar 10 zile lucrătoare consecutive e obligat patronul să ți le de-a când vrei,restul din 21 sau cate ai când vrea firma. Dacă mergeți într-o vacanță de 7 zile + 2 drumul,sau mai ai ceva treburi de rezolvat de unde încă 7 pt izolare. Iar testul, după ce că plătești lunar sute sau mii de lei la Sănătate nu beneficiezi de nimic. Cunosc caz ,care duminică a trebuit să vină din Supur la SM să cumpere medicamente pt o ruda internată în spital. Asta e Romania lucrului bine făcut.

  3. platitor de taxe Răspunde

    ar trebui sa fie obligatoriu, si sa plateasca totul statul roman, ca doar am cotizat destul fara sa vedem vre-un rezultat!

  4. unu Răspunde

    rusine statului roman care da tichete doar pt angajatii statutului , noi restu nu platim taxe si impozite, ar trebuie sa facem in fiecare judet o grvea generala sa primim si noi acele tichete de vacanta, sau sa nu primesca nici ei.

    • Una Răspunde

      Hai muncește și tu la stat Unu dacă vrei tichete !!!

      • Observator Răspunde

        Da n-ai vrea si tu sa ….stai (adica sa MUNCESTI ) la privat vreo doua- trei luni , sa vezi cum e sa lucrezi pentru altii (bugetari) si sa ai beneficii zero ? Si ca sa-ti intre bine la tărtăcuta – cei care muncesc la privat nu vor nimic in plus , fata de ceea ce merita, doar tratament echitabil cu cei de la bugetari , adica aceleasi drepturi ! Ca nu sunteti cu nimic mai presus ca privatii , dimpotriva ! Sper că ai înțeles ; daca nu , vin cu niste detalii de care s-ar putea sa-ti fie rusine ( bine , daca o ai ! ) .

  5. hhhahah Răspunde

    Scrotaru’….de parca alte tari ar fi pline de covidati ca rrumania. ..daca alte tari pun izolare pt romanii ce intra ,so gandit Mastro Lindo sa nu fie mai prejos…vai de scrotu’ lui.

  6. Tu Răspunde

    @una … nu toata lumea desface picioarele pentru un loc de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.